Copy
header
PERSBERICHT - Museum Prinsenhof Delft 18-12-2015

Museum Prinsenhof Delft verheugd: Vermeer kan veilig thuiskomen
 
Gemeenteraad Delft stemt in met structurele verbetering museale beveiliging

In een ingelaste vergadering heeft de gemeenteraad Delft vrijdagavond ingestemd met het voorstel van B&W om extra middelen beschikbaar te stellen voor de structurele verbetering van de beveiliging van Museum Prinsenhof Delft.
Het Straatje | Johannes Vermeer | ca. 1658
Bij de voorbereiding van de tentoonstelling Vermeer komt Thuis. Het Straatje terug in Delft hebben onafhankelijke deskundigen geconstateerd dat de beveiliging van het museum onvoldoende is voor de huidige collectie en voor het huisvesten van topstukken in bruikleen, zoals Het Straatje van Vermeer.
Daarom heeft het college besloten de raad voor te stellen een reeds voor 2018 voorziene investering te verhogen en naar voren te halen in de tijd, om de bouwkundige en installatietechnische aanpassingen in het museum mogelijk te maken.
 
Patrick van Mil, directeur van Museum Prinsenhof Delft is blij met het besluit van de raad om de beveiliging van het museum structureel te verbeteren: ‘Dit stelt het museum in de gelegenheid om niet alleen Het Straatje van Vermeer, maar in de komende tientallen jaren ook andere bijzondere tentoonstellingen met waardevolle nationale en internationale bruiklenen in het museum te laten zien.’
 
De aanpassingswerkzaamheden starten per direct. Om deze reden is de vaste presentatie van het museum vanaf 4 januari enkele weken gesloten voor publiek. De succesvolle tentoonstelling Kijk, Jan Schoonhoven blijft geopend voor publiek. Bezoekers die in deze periode de tentoonstelling over Jan Schoonhoven bezoeken ontvangen een kortingkaart om op een later moment de vaste presentatie van het museum en natuurlijk de tentoonstelling Vermeer komt Thuis te bekijken. Deze tentoonstelling, waarbij voor het eerst in zestig jaar weer een schilderij van Johannes Vermeer in Delft te zien zal zijn, gaat van start op 25 maart 2016.
 


Noot voor de pers

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met :

Léanne Selles, Hoofd Publiek,
06 5398 6131
Museum Prinsenhof Delft

 
© Museum Prinsenhof Delft www.prinsenhof-delft.nl
footer