header
PERSBERICHT - Museum Prinsenhof Delft 3-07-2014

Record aantal bezoekers ‘The Blue Revolution’ 


De tentoonstelling ‘The Blue Revolution, 400 years Exchange’ in Dongguan (China) heeft binnen twee maanden tijd ruim 150.000 bezoekers mogen ontvangen. Dat betekent dat sinds de start in Delft, april 2013, wereldwijd een kwart miljoen mensen heeft kunnen genieten van ‘The Blue Revolution’
Heldenzaal Dongguan | Pepijn van den Nieuwendijk
Na het succes in Delft en Jingdezhen is de tentoonstelling in Dongguan zeer goed ontvangen. Ruim 150.000 bezoekers binnen twee maanden is zelfs voor het Yuan Chonghuan Memorial Park Museum in Dongguan enorm veel. 

‘The Blue Revolution, 400 years Exchange’ is een gezamenlijke tentoonstelling van Museum Prinsenhof Delft, het Imperial Porcelain Museum Jingdezhen en het Yuan Chonghuan Memorial Park Museum Dongguan. De tentoonstelling is speciaal voor Dongguan aangevuld met een heldenzaal, met uiteraard een rol voor Willem van Oranje. De tentoonstelling in Dongguan loopt nog tot en met 27 juli 2014.  
Poster 'The Blue Revolution' Dongguan

Stedenband Delft-Jingdezhen

De gezamenlijke tentoonstelling ‘The Blue Revolution’ is één van de resultaten van de samenwerking tussen de keramieksteden Delft en Jingdezhen. Deze samenwerking zal in de toekomst een vervolg krijgen. Zo wordt momenteel bekeken of het mogelijk is de bijzondere collectie keramiek uit het Imperial Porcelain Museum uit Jingdezhen in Museum Prinsenhof Delft te tonen.  
Lees meer
Willem van Oranje | Hugo Kaagman

Kunstenaars

De expositie toont hedendaagse keramiek van bekende Nederlandse en Chinese kunstenaars en klassiek porselein uit Jingdezhen en traditioneel Delfts Blauw uit Delft, aangevuld met archeologische vondsten uit Delft en Jingdezhen. De hedendaagse collectie keramiek is het resultaat van een intensief uitwisselingsprogramma van Nederlandse kunstenaars die werk hebben gemaakt in Jingdezhen en Chinese kunstenaars die in Delft aan het werk zijn geweest.
In de tentoonstelling ‘The Blue Revolution, 400 years exchange’ is onder andere werk te zien  van de kunstenaars: Adriaan Rees, Hugo Kaagman, Pepijn van den Nieuwendijk, Tineke van Gils, Pauline Wiertz, Chris Dagradi, Jiansheng Li, Wan Li Ya, Zhang Ling Yun en Adrie Huisman . 

De catalogus van ‘The Blue Revolution’ is te koop in de entreehal van Museum Prinsenhof Delft.

De expositie in Dongguan wordt mede ondersteund door de Nederlandse Ambassade in Beijing en het Nederlands Consulaat in Guangzhou, China.
 

Noot voor de pers (niet bestemd voor publicatie)
Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Mechteld Blom, Marketing & Communicatie, Museum Prinsenhof Delft, pers-prinsenhof@delft.nl of 06-53986557
© Museum Prinsenhof Delft www.prinsenhof-delft.nl
footer

Email Marketing Powered by Mailchimp