Copy
header
PERSBERICHT - Museum Prinsenhof Delft 18-07-2016

Delft ziet Het straatje van Vermeer met gemengde gevoelens gaan

Museum Prinsenhof Delft neemt met dankbaarheid en trots afscheid van Het straatje van Vermeer. De tentoonstelling rondom het meesterwerk trok in de afgelopen maanden ruim 56.000 bezoekers, een absoluut record. “Het doet natuurlijk ook een beetje pijn om het te zien vertrekken”, aldus Patrick van Mil, directeur van het museum. “Het was geweldig om Het straatje hier te hebben, zo dicht bij de plek waar Vermeer het geschilderd heeft.” 
Patrick van Mil ziet Het straatje vertrekken richting Rijksmuseum.
Foto Marco Zwinkels.
Opvallend was de grote belangstelling uit Delft zelf, goed voor zo’n 15% van het totaal. “Dat zegt een hoop over hoe het hier is beleefd”, meent Van Mil. “Delft is weer een echte Vermeerstad geworden. En dat blijft het ook, dankzij de nieuwe Vermeerlocatie aan de Vlamingstraat en de interactieve Vermeerwandelroute.“  Delftse ondernemers, de gemeente en andere culturele instellingen haakten succesvol aan door het aanbieden van arrangementen en culturele festiviteiten rondom Vermeer. Mede daardoor was het de afgelopen maanden merkbaar drukker in de stad. De meeste bezoekers waren dagjesmensen uit eigen land, gevolgd door toeristen uit met name Noord-Amerika, Engeland, België en Frankrijk.
De bewoners van de Vlamingstraat worden bedankt voor hun medewerking. 
Foto Marco Zwinkels.
Speciale dank
Museum Prinsenhof Delft bedankt de inwoners, ondernemers en culturele instellingen van Delft voor hun enthousiaste medewerking aan Vermeer komt thuis. Speciale dank gaat uit naar de bewoners van de Vlamingstraat.

Vermeer komt thuis was te zien van 24 maart tot met 17 juli 2016 en is tot stand gekomen dankzij de steun van Rijksmuseum, Gemeente Delft, Koninklijke Boskalis Westminster N.V., Rabobank Zuid-Holland Midden, Retail Property Management B.V., DSM, Ruitenburg Adviseurs en Accountants, Architect2Go, Van der Leeuw Optiek, Westvest Netwerk Notarissen, De Leede Management & Consultancy, Applikon Biotechnology, Royal Delft, Best Western Museumhotels Delft, Van Dongen Advies, Aon Risk Solutions, Improve, Hanos Den Haag-Delft, Tak Architecten, Fonds 1818, Mondriaanfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Zabawas, Fonds 21, VSBfonds, Bouwfonds Cultuurfonds.
 
Noot voor de pers: Voor informatie neemt u contact op met Hedwig Zeinstra: hzeinstra@delft.nl, 06-20779667.
© Museum Prinsenhof Delft www.prinsenhof-delft.nl
footer