header
PERSBERICHT - Museum Prinsenhof Delft 9-04-2015

Nationale Museumweek, 18-26 april ‘ons echte goud’

Dit jaar doet Museum Prinsenhof Delft mee aan de Nationale Museumweek dat als thema ‘ons echte goud’ heeft. Museum Prinsenhof Delft heeft heel wat ‘goud’ in huis en laat dat graag zien. Tijdens de Nationale Museumweek kun je ’ons echte goud' ontdekken tijdens van rondleidingen, lezingen, kinderactiviteiten en nog veel meer. Omdat wij iedereen ‘ons echte goud’ willen tonen zijn alle activiteiten gratis! Dus dompel je onder in ‘ons echte goud’ en neem kennis, beleving en een koffer vol ‘goud’ mee naar huis.
Voorgaande jaren deed Museum Prinsenhof Delft mee aan het Museumweekend. Dankzij het succes van dit weekend de afgelopen 33 jaar, verlengt de Museumvereniging het weekend vanaf dit jaar naar een week; de Nationale Museumweek.

 
Anthonie van Leeuwenhoek
In het eerste weekend (18 en 19 april) kunnen bezoekers genieten van een ‘Verhaal op zaal’. Kom bijvoorbeeld luisteren naar het verhaal over de Gouden Medici, Gouden Vorsten of Gouden Handel Overzee.

Doordeweeks zijn er diverse ‘gouden’ rondleidingen. Museumgasten kunnen deelnemen aan een rondleiding over het Gouden Klooster of over de Gouden Kaart in Prinsenkwartier. Het tweede weekend (25 en 26 april) kunnen bezoekers hun kennis verbreden bij verschillende gouden lezingen. Zo is er speciaal voor Nationale Museumweek een lezing samengesteld over het leven en het wetenschappelijk onderzoek van Anthonie van Leeuwenhoek.
 
Uiteraard zijn ook kinderen de hele week van harte welkom in Museum Prinsenhof Delft. Na het verhaal op zaal ‘Een Gouden boekenkist’ kunnen kinderen zelf het stripverhaal van Hugo de Groot inkleuren. Ook kunnen de jonge bezoekers ‘ons echte goud’ mee naar huis nemen door het bouwen van een eigen ‘minimuseum kijkkoffer’. Deze is speciaal voor Nationale Museumweek gemaakt en zal na deze week in onze museumwinkel te koop zijn.

Het programma voor de Nationale Museumweek is een samenwerking tussen Museum Prinsenhof Delft, Science Centre Delft en Prinsenkwartier. De betrokken organisaties hebben deze week een aantal fantastische acties:
  • €2,50 korting op de toegangsprijs Museum Prinsenhof Delft (alleen geldig bij volbetalende bezoekers)
  • €1,50 korting op de toegangsprijs Science Centre Delft
  • Op vertoon van je toegangskaart van Museum Prinsenhof Delft kun je op dezelfde dag gratis Science Centre Delft bezoeken en vice versa
  • Op vertoon van je toegangskaart ontvang je bij Barbaar (Prinsenkwartier) een heerlijk goudklompje bij je bestelling
Gratis vervoer tussen de verschillende locaties in beide weekenden tussen 11.00 uur en 17.00 uur

Noot voor de pers (niet voor publicatie bestemd):


Meer informatie & beeldmateriaal:
Mechteld Blom, Communicatie & Marketing, Museum Prinsenhof Delft, tel. 06 - 539 86 557 , mblom@delft.nl / pers-prinsenhof@delft.nl
© Museum Prinsenhof Delft www.prinsenhof-delft.nl
footer