Copy
View this email in your browser

Kesän ja syksyn ohjelma julkaistu!

Ranskalaista barokkia, kantaesityksiä, Vivaldia, festivaalivierailuja Suomessa ja ulkomailla, harvinaisia teoksia, upeita solisteja, kuten sopraanot Myriam Arbouz ja Tuuli Lindeberg sekä mezzosopraano Essi Luttinen...

FiBOn koko loppuvuoden konsertit löytyvät nyt niin FiBOn nettisivujen konsertit-sivulta, esitteen digiversiosta kuin paperisesta esitteestäkin, jota on jaossa esimerkiksi Musiikkitalolla, Stockmannin palvelupisteissä ja pääkaupunkiseudun kirjastoissa.

Suomalaisen barokkiorkesterin muusikot ovat liikkeellä kesälläkin ympäri Suomea ja Eurooppaa. Konsertteja on kesäkaudella jo menneiden Pyhtään ja Nürnbergin konserttien ohella Viitasaarella, Sonkajärvellä, Mallorcalla, Helsingissä, Hämeenlinnassa, Lohjalla, Urjalassa ja Espoossa.

Händelin oratoriolle huikea vastaanotto Saksassa

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) nostaa syyskauden 2018 ensimmäisessä konsertissaan esille Händelin vähemmän tunnetun oratorion Il trionfo del tempo e del disinganno. Nürnbergin kansainvälisen urkuviikon kanssa toteutettava, Nürnbergissä jo tässä kuussa kuultu esitys sai arvostetussa Süddeutsche Zeitung -lehdessä erinomaiset arviot, ja myös Baijerin radion BR-Klassik-kanava kehui orkesteria.

Georg Friedrich Händelin (1685–1759) Rooman-vuosien aikana 1706–1710 kirkko oli kieltänyt oopperaesitykset. Monien muiden säveltäjien tavoin Händel kirjoitti tuolloin muunlaista vokaalimusiikkia, jonka tematiikka pyöri usein myyttisten tarujen tai Raamatun aiheiden ympärillä. Vuonna 1707 Händelin ollessa vain 22-vuotias valmistui oratorio Il trionfo del tempo e del disinganno, jossa elämän merkityksestä tai merkityksettömyydestä käyvät ajatuksenvaihtoa Kauneus (La bellezza), Nautinto (Il piacere), Järjen ääni (Il disinganno) ja Aika (Il tempo).

Händel työsti oratoriosta useita versioita; viimeisessä kielikin vaihtui englanniksi. Nyt kuullaan kuitenkin alkuperäinen Rooman-versio, jossa barokkinen dramaattisuus esiintyy täydessä loistossaan. Oratorio toteutetaan dramatisoituna konserttiversiona. Solisteina laulaa neljä nuorta nousevaa laulajakykyä Keski-Euroopasta.

Saksan arvostetuimpiin lehtiin kuuluva Süddeutsche Zeitung piti Nürnbergin-konserttia erinomaisena. (Sitaatti on vapaasti käännetty.)

”Ei olisi voinut toivoa hienompaa ja joustavampaa solisteja tukevaa musisointia kuin mitä Suomalainen barokkiorkesteri tarjosi ensivierailullaan Nürnbergin kansainvälisellä urkuviikolla." Stephan Schwarz-Peters / Süddeutsche Zeitung 10.6.2018

Saksankielinen arvostelu löytyy lehden sivuilta.

Lue lisää konsertista täältä.

Il trionfo del tempo e del disinganno – Händelin oratorioharvinaisuus
Pe 21.9.2018 klo 19 Johanneksenkirkko, Helsinki
 
Maria Erlacher, sopraano (La bellezza)
Marie Luise Werneburg, sopraano (Il piacere)
Marian Dijkhuizen, altto (Il disinganno)
Nino Aurelio Gmünder, tenori (Il tempo)
Suomalainen barokkiorkesteri
Georg Kallweit ja Petteri Pitko, musiikin johto
Ilka Seifert ja Folkert Uhde, konsepti ja ohjaus
Jörg Bittner, valaistus

Kuvat oratorion harjoituksista Nürnbergissä on ottanut Folkert Uhde.

Osta liput Il trionfo del tempo e del disinganno -oratorioon 21.9.
Copyright © 2018 Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO), All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp