Copy
View this email in your browser

UUSINTA UUTTA JA SAMALLA PALUU VANHAAN

Ritarihuoneen residenssisarjan kevään avauskonsertissa 5. helmikuuta kuullaan periodisoittimille sävellettyä uutta musiikkia. Moni saattaa ihmetellä, miksi barokkiorkesteri soittaa nykymusiikkia. Tavallaan on kuitenkin kyse paluusta vanhaan käytäntöön: esimerkiksi barokin aikana soitettiin vain kyseisen ajan musiikkia, ei vaikkapa 200 vuoden takaisia teoksia. Siksi FiBOkin haluaa tarjota mahdollisuuksia nykysäveltäjille; emmehän edes tiedä, vaikka uudet teokset olisivat tulevaisuuden musiikin valtavirtaa!

Contemporary Baroque -nimen saanut konsertti esittelee Anna Thorvaldsdottirin, Jesper Nordinin, Sarah Nemtsovin ja Max Richterin musiikkia. Esimerkiksi Thorvaldsdottirin Shades of Silence -sävellystä on kuvailtu meditatiiviseksi, ja Nemtsovin beyond its simple space sai faneja jo ensiesityksessään kesällä 2018. Illan päättävä teos on kaikille kuulijoille jollakin tavalla tuttu: kyseessä on Max Richterin uudelleensävellys Vivaldin Vuodenajoista. Lopputulosta on kuvattu korviahiveleväksi ambient-Vivaldiksi, ja alkuperäisen teoksen kyllä tunnistaa – välillä helposti ja välillä mutkan kautta!


Kannattaa rohkaista mieli ja tulla kokemaan jotakin uutta!

Ti 5.2.2019 klo 19 Ritarihuone
CONTEMPORARY BAROQUE

Nordin–Thorvaldsdottir–Nemtsov–Richter

Antti Tikkanen, viulu ja liidaus
Suomalainen barokkiorkesteri

Lue lisää täältä.

 

Osta lippu Contemporary Baroque -konserttiin 5.2.
Osta lippu Ritarihuoneen residenssisarjaan keväälle 2019

FiBO RECORDS -SARJAN TOINEN LEVY HELSINKI WINDOW

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on vanhan musiikin teosten ohella säännöllisesti tilannut, kantaesittänyt ja soittanut elävien säveltäjien teoksia. Tänään 1.2. julkaistu FiBO Records -sarjan toinen levy Helsinki Window on omistettu kokonaan meidän aikamme musiikille.

Levy esittelee periodisoitinten rikasta maailmaa neljän hyvin erilaisen teoksen kautta ja on samalla ikkuna Suomalaisen barokkiorkesterin ennakkoluulottomaan asenteeseen tehdä taidetta. Sävellyksistä peräti kolme on FiBOn tilaamia. Levylle on valittu Jukka Tiensuun (s. 1948) Innuo (2017), Perttu Haapasen (s. 1972) Coral Counterpoint (2015/2016) ja saksalaissäveltäjä Sarah Nemtsovin (s. 1980) running. out of tune. (2013) ja beyond its simple space (2018).

Levyn voi ostaa Ritarihuoneen konserteissa ja FiBOn verkkokaupasta.
FiBO KANSALLISKIRJASTON YÖSSÄ

Ensimmäinen konsertti Kansalliskirjaston kolmen yökonsertin sarjasta 13.2. kello 21 vie 1600- ja 1700-lukujen yläluokan suosikkisoittimen viola da gamban intiimiin maailmaan. Lue lisää täältä.
Copyright © 2019 Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO), All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp