Copy
View this email in your browser

30 VUOTTA BAROKKIMUSIIKIN ILOA; NYT JUHLITAAN!

On todellakin juhlan aika: Suomen ensimmäisiin barokkiorkestereihin lukeutuva ja toimintaansa viime vuosina valtavasti kasvattanut Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) täyttää marraskuussa 30 vuotta. Tämän kunniaksi lavalla nousee iso barokkikokoonpano eli 25 hengen orkesteri solisteineen. Juhlakonsertit soivat Kirkkonummella, Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Kangasalla 23.–27.11.2019, ja ohjelmassa on Rebelin, Clérambault'n, Händelin ja Vivaldin sävellyksiä. Varsinaisena juhlapäivänä 25.11. on FiBO-klubi G Livelabissa Helsingissä.
 
Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO), alun perin tosin nimellä Kuudennen kerroksen orkesteri, perustettiin 1989, ja ensikonsertti soitettiin 25. marraskuuta 1989. Alun osin kokeilevista otteista ja vastarintaakin nostattaneista näkemyksistä on tultu nykypäivään, jossa barokkimusiikki elää jonkinlaista renessanssia ja jossa FiBO kehittää kulttuurikentällä jatkuvasti uutta vanhojen hyväksi havaittujen käytäntöjen oheen. Orkesterin esittelyn voi lukea täältä, ja pitkä historiikki löytyy täältä.
 
Lähtökohtana 30-vuotisjuhlakonsertin ohjelman suunnittelulle oli debyyttikonsertissa 1989 pääteoksena soitettu Jean-Féry Rebelin hurja orkesterikuvaelma Les élémens (Elementit), joka on mukana myös nyt. Teoksessa nousevat esille peruselementit maa, vesi, tuli ja ilma – sekä tietysti rakkaus. Konsertin nimi Elementit pohjautuukin sekä kyseiseen teokseen että koko juhlakonsertin teemaan.
 
Rebelin teos saa ympärilleen muita tulkintoja luonnonelementeistä. Louis-Nicolas Clérambault'n allegorinen kantaatti Le Soleil, vainqueur des nuages (Aurinko, pilvien voittaja) sävellettiin kuningas Ludvig XV:n kunniaksi. Myös Georg Friedrich Händelin Water Music (Vesimusiikkia) luotiin hallitsijan vallannäyttämisen välineeksi: teosta soitettiin Englannin kuningas Yrjö I:n näyttävällä veneretkellä Thames-joella. Vesiteemaa luotaa myös Antonio Vivaldin ohjelmallinen orkesterikonsertto Tempesta di mare (Myrsky merellä), joka sisältyy samaan konserttokokonaisuuteen kuin Neljä vuodenaikaa.
 
Juhlakonsertin saapuu johtamaan italialaislähtöinen barokkispesialisti, oboisti-kapellimestari Alfredo Bernardini. Clérambault'n kantaatin solistina laulaa syksyllä 2018  FiBOn ranskalaisen musiikin konsertissa hurmannut sopraano Myriam Arbouz, ja Vivaldin teoksessa solistina soittaa nokkahuilisti Hanna Haapamäki.
 
Juhlakonsertin kokoonpanossa on kolme soittajaa, jotka olivat mukana orkesterin ensimmäisessä konsertissa 30 vuotta sitten: huilisti Petra Aminoff, viulisti Minna Kangas ja alttoviulisti Tuula Riisalo.
 
Pauliina Fred alustaa konsertin Ritarihuoneella 24.11. kello 17–17.30.
 
Lue lisää konsertista täältä.

La 23.11.2019 klo 18 Pyhän Mikaelin kirkko, Kirkkonummi
Su 24.11.2019 klo 18 Ritarihuone, Helsinki
Ti 26.11.2019 klo 19 Verkatehdas, Hämeenlinna
Ke 27.11.2019 klo 19 Kangasala-talo, Kangasala
 
ELEMENTIT
FiBOn 30-vuotisjuhlakonsertti
 
Rebel–Clérambault–Vivaldi–Händel
 
Myriam Arbouz, sopraano
Hanna Haapamäki, nokkahuilu
Alfredo Bernardini, oboe ja liidaus
Suomalainen barokkiorkesteri

Lisäpaikkoja Helsingin-konserttiin
Loppuunmyytyyn konserttiin Ritarihuoneella avataan salin sivuille lisäpaikkoja. Lippu kannattaa ostaa ennakkoon Ticketmasterista, sillä ovimyynnissä lisäpaikkojakaan ei luultavasti ole jäljellä. 

Väliaikatarjoilun tilaaminen ennakkoon
Jos haluat tilata Ritarihuoneen konsertteihin väliajalle tarjoiluja ennakkoon, onnistuu se sähköpostitse tai puhelimitse: Happy Friends, myynti@happyfriends.fi, p. 050 566 0566.

KIRKKONUMMEN LIPUT OVELTA
OSTA LIPUT (HELSINKI)
OSTA LIPUT (HÄMEENLINNA)
OSTA LIPUT (KANGASALA)
FiBON KANGASKASSIT JA T-PAIDAT

Nyt on mahdollista hankkia FiBOn logolla varustettuja kangaskasseja ja t-paitoja. Kasseja on useita erilaisia: suomenkielinen logo harmaassa ja mustassa kassissa, englanninkielinen logo harmaassa ja mustassa kassissa sekä pallokuvio mustassa kassissa. Kassin hihnat ovat pituudeltaan olalla kantamiseen sopivat. T-paita on musta, jonka selässä on FiBOn logo.

Tuotteiden valmistaja on suomalainen Pure Waste -yritys. Sekä kassit että t-paidat on valmistettu tekstiilijätteestä, joka muuten menisi hukkaan. Värin mukaan lajitellusta jätteestä kehrätään uudestaan lankaa, jolloin värjäystä ei tarvita, eikä mukaan tarvitse myöskään lisätä uutta puuvillaa, jonka kasvattaminen vaatii valtavasti vettä.

Kasseja ja t-paitoja voi ostaa FiBOn nettikaupan lisäksi Ritarihuoneen konserteista ja ainakin Hämeenlinnassa Elementit-konsertin yhteydessä.  
 
TULEVIA TAPAHTUMIA

To 21.11. klo 12–13 Kannelmäen kirkko: avoimet harjoitukset
La 23.11. klo 18 Pyhän Mikaelin kirkko, Kirkkonummi: Elementit
Su 24.11. klo 18 Ritarihuone, Helsinki: Elementit
Ma 25.11. klo 10 Kanneltalo, Helsinki: Ihme?!
Ma 25.11. klo 19 G Livelab, Helsinki: FiBO-klubi
Ti 26.11. klo 10 Kuntoutussäätiö, Helsinki: Ihme?!

Ti 26.11. klo 19 Verkatahdas, Hämeenlinna: Elementit
Ke 27.11. klo 19 Kangasala-talo, Kangasala: Elementit
To 28.11. klo 14.30–15.15 Malminkartanon kappeli: avoimet harjoitukset

Pe 29.11. klo 18 Uudenkaupungin uusi kirkko, Uusikaupunki: Aina eläköön Vivaldi

Koko konserttilistaus löytyy täältä.

Kuvat: Juuso Westerlund, Tommi Tapola ja Jaakko Paarvala
Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO)
Aino Acktén tie 8 G
00400 Helsinki

fibo.fi

Lipputiedustelut: lippu@fibo.fi

Kuulut FiBOn uutiskirjeen tilaajiin.
Jos et jatkossa halua uutiskirjeitämme, peruuta tilaus täällä.

© 2019 Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO). Oikeudet muutoksiin pidätetään.This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) · Aino Acktén tie 8 G · Helsinki 00400 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp