Copy
View this email in your browser

HELSINKI EARLY MUSIC FESTIVAL 3.–11.10.2020

Helsinki Early Music Festivalin järjestävät Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) ja Encanto Music -yhdistys. Festivaaliohjelmaan kuuluu 15 erilaista tapahtumaa konserteista pubiesiintymisiin ja työpajoista jumalanpalveluksiin. Yhdistävänä tekijänä kaikissa on barokkimusiikki. Tapahtumat järjestetään Helsingin keskustassa ja Kaarelassa, jossa FiBO on toiminut Juurilla-hankkeen myötä aktiivisesti vajaan parin vuoden ajan.
 
Encanto Music on järjestänyt aiemmin Encanto Festival -tapahtumaa, mutta nyt festivaali järjestetään ensimmäistä kertaa Helsinki Early Music Festival -nimellä ja yhdessä FiBOn kanssa. Tämän vuoden festivaaliohjelmiston ytimessä ovat barokkimusiikin ohella taiteidenvälisyys ja Kaarelan alueella toteutuvan Helsinki-mallin Juurilla-hankkeen projektit, joissa on mukana kaarelalaisia. Barokkimuusikoiden ohella esiintyjinä on esimerkiksi Suomen Kansallisteatterin yleisötyön ammattilaisia, Kaarelan asukkaita ja kaarelalaisen balettikoulun oppilaita. Täksi vuodeksi sovitut kansainväliset vierailut, kuten norjalaisen Barokkanernen ja ruotsalaisen Drottningholmin barokkiyhtyeen konsertit, on siirretty pääsääntöisesti ensi vuoden festivaalille.
 
Konsertit vievät niin barokin ajan Venetsiaan, Roomaan kuin Pariisiinkin, ja päätöskonsertti koostuu barokkiajan tanssimusiikista eri puolilta Eurooppaa. Ohjelmassa on myös musiikkisatu lapsille, päiväkonsertteja, monitaiteinen Räpätätiivi-esitys pubeissa ja seurakuntien kanssa yhteistyössä järjestettäviä jumalanpalveluksia barokkimuusikoineen. 
 
Konserteissa ja tapahtumissa on rajattu yleisömäärä ja erikoisjärjestelyitä turvallisuuden takaamiseksi. Lippujen hinnat ja ostopaikat vaihtelevat, tarkat tiedot niistä löytyvät kunkin konsertin kohdalta festivaalin nettisivuilta. Osa tapahtumista on ilmaisia. Mahdolliset lipputiedustelut: lippu@fibo.fi.


TAPAHTUMAT

La 3.10.2020 klo 15 Kannelmäen kirkko
HILJAISUUSMUSIIKKIA
Luutisti Eero Palviainen soittaa John Dowlandin, Francis Cuttingin, Francesco da Milanon, Nicolas Vallet’n ja Anthony Holbornen teoksia. Lue lisää täältä.

La 3.10.2020 klo 18 Kannelmäen asema
YLLÄTYKSIÄ KAARELASSA
Enintään 45 minuutin mittainen opastettu kävelyretki rauhalliseen tahtiin päättyy FiBOn duon tarjoamaan 20 minuutin mittaiseen konserttiin. Lisätiedot täältä.

Su 4.10.2020 klo 10 Kannelmäen kirkko
PERHEMESSU
Kannelmäen seurakunnan perhemessussa ovat mukana FiBOn trumpetistit Miikka Saarinen ja Inka Pärssinen barokkitrumpetteineen. Lue lisää.

Su 4.10.2020 klo 18 Ritarihuone
VENETSIAN LOISTOA
Suomalaisen barokkiorkesterin kymmenhenkinen FiBO Players -kamarikokoonpano soittaa muun muassa Monteverdin, Merulon, Albinonin, Galuppin ja Vivaldin teoksia. Lue lisää.

Ma 5.10.2020 klo 19 Saksalainen kirkko
BYRD JA FRESCOBALDI
Esittävän taiteen valtionpalkinnolla 2018 palkitut cembalisti Marianna Henriksson ja koreografi Anna Mustonen yhdistävät William Byrdin ja Girolamo Frescobaldin teoksiin nykytanssia. Tutustu konserttiin täällä.

Ti 6.10.2020 klo 18 Kanneltalo
ILTA PARIISISSA
FiBO Players soittaa ranskalaista ja Ranskasta innoituksensa saanutta barokkia. Säveltäjänimiä ovat Marais, de la Guerre, Rameau ja Telemann. Lue lisää täältä.

Ke 7.10.2020 klo 19 Kannel-krouvi
Ke 7.10.2020 klo 21 Willihanhi
RÄPÄTÄTIIVI
Räpätätiivi yhdistää puhetta ja barokkimusiikkia, ja myös räppiä barokkimaustein on luvassa! Kuuden erilaisen kappaleen pohjana ovat eri-ikäisten kaarelalaisten luomat tekstit. Lue lisää.

To 8.10.2020 klo 14 Kannelmäen kirkko
To 8.10.2020 klo 18 Kannelmäen kirkko
PRINSESSA JA SIKOPAIMEN
Musiikkisatu kertoo ajattoman tarinan prinsessa Annelista ja häneen rakastuneesta prinssi Urmaasta. Esiintyjinä ovat Anni Elonen, Louna Hosia ja Julia Tamminen. Tutustu täällä.

To 8.10.2020 klo 19 Saksalainen kirkko
KUNINGATTARIEN ROOMA
Pirkanmaan Barokin yhtye vie 1600-luvun roomalaisen ylhäisön palatseihin ohjelmalla, jonka punaisena lankana on kaksi kuningatarta: Ruotsin Kristiina ja Puolan Marie Casimire. Lisätiedot konsertista.

Pe 9.10.2020 klo 14 Kanneltalo
GEORG JA KAVERIT
Suomalaisen barokkiorkesterin (FiBO) päävierailijana 2010-luvun alkupuolella toiminut viulisti Georg Kallweit suomalaisine ystävineen pitää iltapäiväkonsertin yllätysohjelmalla. Lue lisää.

La 10.10.2020 klo 18 Kanneltalo
UNELMA
Purcellin Fairy Queen -oopperasta ja Shakespearen Kesäyön unelmasta inspiroituneessa teoksessa esiintyy barokkimuusikoita, balettikoululaisia Kaarelasta ja teatterin harrastajia. Tutustu konserttiin täällä.

Su 11.10.2020 klo 11 Saksalainen kirkko
JUMALANPALVELUS
Saksan- ja suomenkielisessä jumalanpalveluksessa on mukana barokkimuusikoita. Lue lisää täältä.

Su 11.10.2020 klo 18 Saksalainen kirkko
TANSSIVA EUROOPPA
Festivaalin päätöskonsertissa kertoja Roman Schatz ja FiBO Georg Kallweitin johdolla vievät Purcellin, Schmelzerin, Lullyn, Telemannin ja Rebelin tanssien maailmoihin. Lisätiedot täältä.
MUITA TULEVIA TAPAHTUMIA

Ti 13.10. klo 18 Kanneltalo, Helsinki: Räpätätiivi
Ke 14.10. klo 18 
Kansallisteatterin suuren näyttämön 2. parven lämpiö, Helsinki: Räpätätiivi
Su 18.10. klo 11.30 Sibeliustalo, Lahti: Sibeliusta aikalaissoittimin


Koko konserttilistaus löytyy täältä.
Facebook
Twitter
Website
Instagram
YouTube

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO)
Aino Acktén tie 8 G
00400 Helsinki

fibo.fi

Lipputiedustelut: lippu@fibo.fi

Kuulut FiBOn uutiskirjeen tilaajiin.
Jos et jatkossa halua uutiskirjeitämme, peruuta tilaus täällä.

© 2019 Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO). Oikeudet muutoksiin pidätetään.This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) · Aino Acktén tie 8 G · Helsinki 00400 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp