Copy
DeLimes Nieuwsbrief februari 2018
Beste Rijnlanders,
 
Er stroomt uitzonderlijk veel water door de Rijn dezer dagen. Recordhoogtes worden genoteerd. Maar bij Ochten, noch op enig andere plaats in ons land, leidt dat tot problemen. Nederland geeft de rivier de ruimte. Eindelijk dan, na decennia van steeds benauwder wordend keurslijf.
Rijnlandse waarden vloeien als in vervlogen tijden. Het is een prachtig gezicht, die brede stroom. Maar voor wie zich op de Rijnlandse stroming waagt, is het oppassen. Als straks het water zich terugtrekt kan je zomaar op de ondieptes vast komen te zitten. En de organisatorische schuitjes hebben tegenwoordig nogal diepgang... Eens te meer is het nodig de vaargeul te kennen. Nu is de tijd om in die kennis te investeren.


 
Navigatie
Voor zowel het doorgronden van de stroming als de dieptes zijn er navigatie opleidingen. Voor het uitdiepen is er de Rijnlandweek, waarvan we vorige maand de 21ste editie van de open inschrijvingen afsloten. Eerste week van juli weer.
Voor het leren navigeren op de stroming ontwikkelden we een avontuurlijke leergang. Die voor kapiteins – bestuurders – start 27 september. Niet mee wachten. Die voor bootsmannen (m/v) een week daarvoor. Profiel: HR-professional. Vijf maanden lang een intensieve tweedaagse.
 
Bedrijfskunde
Dat is de basis. Maar voor het navigeren bij hoogwater in het Rijnland is meer nodig. Wendbare teams en werkgemeenschappen kunnen prima zelfstandig uit te weg met ondieptes. De achtergrondprocessen eigenlijk alleen maar als ze opereren vanuit een zuivere Rijnlandse besturingsfilosofie. Rijnlandse bedrijfskunde, elke ondersteuner zou die moeten kennen. We hebben losse trainingen en broeden nog op een leergang.
 
Gidsen
Loodsen die de kapitein helpen verdwalen zijn er voldoende. Zelfs alle boeken kennen - zoals het onlangs verschenen Groene Boekje ter completering van de Rijnlandtrilogie – is uiteindelijk toch niet meer dan een schriftelijke cursus zwemmen. Voor hen die hun bestuurder werkelijk loepzuiver Rijnlands willen bijstaan start 15 februari de leergang Gidsen voor bestuurders.
 
Rijnland Praktijkdag
Tenslotte, vers van de pers, het grootste Rijnland Praktijk Festival van Nederland. Hèt festival waar vakmensen en andere praktijkbeoefenaren hen ervaringen, inzichten en werkwijzen met elkaar delen en elkaar inspireren om hun Rijnlandse praktijken vorm te geven. Op 24 april op landgoed Zonheuvel in Doorn. We verwachten vele honderden mensen.
 
Er lijkt geen beter moment dan nu om de Rijnlandse vaarroute te kiezen. Voor wie dat nog niet gedaan had. Rijnlands is niet meer weg te denken.
 
Agenda
15 februari
Gidsenopleiding
Hoevelaken
24 april
Praktijkfestival
Doorn
2 juli
Rijnlandweek
Baarn
20 september
Organisatie-ontwikkeling
Kedichem
27 september
Leergang voor bestuurders
Kedichem
Uitschrijven van de nieuwsbrief | Wijzig voorkeuren


Email Marketing Powered by Mailchimp