Copy
Update Rijnland Praktijkdag #2, 16 februari
View this email in your browser

Leer een robot programmeren. Dinsdag kan het!

Een mind blowing experience staat je te wachten op 1 maart. Ineens zie je robots niet meer als een ver-van-je-bed-show, die je in de toekomst mogelijk van je baan beroven. Maar als een fijne collega, die je telkens nieuwe klusjes kunt laten doen en die zodoende een nuttige toevoeging vormt aan jouw werkgemeenschap.
 
Hoe dit zo? Op 1 maart kun je kennis maken met robot Baxter. Waar de oude generatie robots groot, snel en gevaarlijk waren en binnen hekken moest staan, en daarnaast alleen geprogrammeerd konden worden door specialisten, werkt de nieuwe generatie robots echt samen met mensen. Ze zijn veilig en super makkelijk te programmeren, waardoor je ze flexibel kunt inzetten en telkens weer een nieuwe taak kunt leren.

Jij gaat 1 maart leren om een robot te programmeren. Na die tijd wil je een Baxter in je werk en leven! 

Robot Baxter en Ruud van der Burg van The Art of Robotics
Rijnland Praktijkdag
1 maart 2016, 10 - 16 uur
Locatie:
Seats2Meet Strijp-S
24 Torenallee
5617 BD Eindhoven 
Route hierheen
Leuke plek om te overnachten

 
In de workshop van Ruud van der Burg van De Art of Robotics kun je Baxter bij de hand te nemen en hem iets leren. Daarnaast verkent Ruud in zijn workshop met jullie hoe de relatie met robots in de werkgemeenschap eruit zou kunnen zien. 

Meer info: www.delimes.nl/rijnland-praktijkdag

Je kunt je hier aanmelden.
 

 

Inmiddels hebben zich 104 deelnemers aangemeld! En de interessante workshops stromen binnen. Een selectie: 

Rijnlands AZC, hoe doe je dat? 
Het openbaar bestuur knipt het vluchtelingenvraagstuk op in losse beleidstukjes in plaats van het integraal in zijn context te benaderen en van daaruit acties te ondernemen. Maar hoe zouden die acties er dan naar jullie mening uitzien? Kees van der Riet gaat hierover het gesprek aan met jullie.
 
Meneer, mag het ook anders? 
Op het Summa College (Business) staat niet het programma centraal, maar de groei van de student. Hij is immers ondernemer van zijn eigen leven. Een workshop met levend materiaal: vraag drie jonge studenten de hemd van het lijf hoe dit voor hen werkt. Docent en 'passionaris' Peter Berkers is er ook bij.
 
Op weg naar de coöperatieve samenleving
Leo Crombach en Lars Rompen vertellen hun bijzondere verhaal; over hoe ze transformeerden van ondernemers met de ambitie om samen te werken in een netwerkorganisatie, naar initiatiefnemers van Gloei, een coöperatie die zich inzet voor de realisatie van een coöperatieve samenleving. Welke transformatie maak jij door? En hoe maken we van heel Nederland een coöperatie?

Heb jij nog een idee voor een workshop die je wilt doen op de Rijnland Praktijkdag? Laat het ons snel weten! Het loopt langzaamaan vol.

TOT DINSDAG!

Het is mij een zorg!
De overname van TSN Thuiszorg door Familiehulp is inmiddels roemrucht. Nhet ene na het andere gemeentehuis wordt bezet en nog meer thuiszorgorganisatie op het punt staan om te vallen, stelt Jaap Peters, bedenker van het plan, de vraag: hoe maken we hier een maatschappelijke beweging van?
 
Zwaar weer... en dan?
Er waren eens tien zelfsturende teams in wording in een zorgorganisatie. Zij deden iets ongekends. De organisatie raakte echter in zwaar weer en er werd aan alle kanten geknabbeld. Een goed Rijnlands idee stierf een stille dood… Of toch niet? Help Judith Kippers dit schip zelfsturend te houden.

 
Gallerie van de activistische communicatie
Bij de emancipatie van de vakman/vrouw hoort een andere communicatie. Gericht op: verhalen vangen, woorden geven aan nog ongrijpbare begrippen, de onderstroom aan het woord laten, hun waardevolle ideeën verspreiden en de dialoog op gang houden. Met als doel: de gedroomde toekomst wakker kussen. Komt dat zien in de gallerie.

 
Wij hebben ongetwijfeld ook verouderde emailadressen in onze maillijst staan. En hebben dus vast niet iedereen weten te bereiken.
Ken je iemand, die de Rijnland Praktijkdag op het lijf geschreven is, wil je hem of haar dan deze nieuwsbrief toesturen? Dank!