Copy
Update Rijnland Praktijkdag #2, 16 februari
View this email in your browser

Wie het weet,
mag het zeggen.
Ook op 1 maart!

Rijnlands kun je samenvatten in een zin: wie het weet, mag het zeggen. Recept voor chaos, zeggen tegenstanders. Zij blijven vasthouden aan het beginsel dat beslissingen moeten worden genomen op het niveau in de organisatie dat er net geen verstand van heeft. Goede beslissingen echter worden genomen door vakmensen die er wel verstand van hebben. En die ook precies weten welke expertise ze nog meer nodig hebben voor een verstandig besluit.

Rijnland Praktijkdag
1 maart 2016, 10 - 16 uur

Locatie:
Seats2Meet Strijp-S
24 Torenallee
5617 BD Eindhoven
Dit is dan ook het recept voor de sessies tijdens de Rijnland Praktijkdag op 1 maart. Deelnemers en sprekers zijn vakmensen met een expertise en ruime ervaring. Maar een andere kijk, aanvulling, kortom, zinvolle input is altijd een goed idee. De sessies hebben dan ook allemaal een interactieve vorm, waarbij jouw input en praktijkervaring van harte welkom is. Wie het weet, mag het zeggen. Ook op 1 maart.

Meer info: www.delimes.nl/rijnland-praktijkdag

Je kunt je hier aanmelden.
 

 

Wat is er te beleven? Update sessies:

Finext: van begin tot nu

Eelco Bilstra werkt al een tijdje bij Finext. Sinds een half jaar na oprichting om precies te zijn. Op de Rijnland Praktijkdag vertelt hij over de tijdslijn van de afgelopen 15 jaar. Wat waren belangrijke momenten en leerpunten? Zo vertelt hij over het ontstaan van Finext als zelfsturende netwerkorganisatie, de overname door Ordina in 2004, en hoe 70 professionals van Finext zich uitkochten uit Ordina en 8 BV's vormden in 2011. Nog steeds door hen Independence Day genoemd. Ook vertelt hij hoe het hen sindsdien vergaat. 


 

Verder kun je ook ontmoeten op de Rijnland Praktijkdag:

  • Vijf collega's van Maatschappelijke Opvang Den Bosch, die meer ruimte willen voor de vakmensen binnen de opvang.
  • Vijf cursisten die net de leergang Rijnlandse Organisatie Ontwikkeling hebben afgesloten en je graag vertellen over de hoogtepunten en hun nieuwe inzichten.

Zelfsturing in de zorg:
Waarom gaat dat zo moeilijk?


Zelfsturing in de zorg is 'hot'. Toch komt het vaak lastig van de grond. Niet gek, want veel zorgorganisaties maken de stap naar zelfsturende teams zonder expliciete aandacht voor de noodzakelijke omslag in besturingsvisie. Terwijl het evident is dat zelfsturende teams niet gaan werken als leiders, managers, ondersteuners én medewerkers hun gedrag blijven baseren op de bestaande kijk op organiseren (Anglo-Amerikaans). In deze workshop van Rijnlands adviseur Jaap van der Mei gaan de deelnemers na hoe het in hun organisatie gaat en waarom het zo gaat. 
 
Wij hebben ongetwijfeld ook verouderde emailadressen in onze maillijst staan. En hebben dus vast niet iedereen weten te bereiken.
Ken je iemand, die de Rijnland Praktijkdag op het lijf geschreven is, wil je hem of haar dan deze nieuwsbrief toesturen? Dank!
  • En nog veel meer boeiende vakmensen die weten waar ze het over hebben.

Kom ze het hemd van het lijf vragen!