Copy
DeLimes Nieuwsbrief juni 2015
Met het kantelen van Nederland gaat het niks worden als de vakmensen steeds naar boven blijven kijken. Echte leiders weten dat, stellen zich bescheiden op en genieten van de beweging van onderop. Jammer voor de desbetreffende industrie, maar we hebben emancipatie van de vakmensen nodig, geen leiderschapsprogramma's.
 
Pamflet in NRC Next
Vandaar ook de oproep die Harold Janssen en Esther Barfoot onlangs deden op de opiniepagina van NRC Next: Vakmensen aller landen, verenigt u! 
 
Voor een sterke economie moet vakinhoudelijke kennis weer belangrijker worden dan regeltalent, zo stelde Mathieu Weggeman enkele dagen daarvoor in dezelfde krant. Hij legde de vinger op de zere plek. Maar hoe had hij gedacht dat dat ging gebeuren zolang 'de mensen die goed kunnen praten' de baas zijn? Daarvoor moeten de inhoudelijk deskundigen eerst onder hun juk vandaan komen. Voor hen schreven Harold en Esther dit pamflet. 
Communicatie van de onderstroom
Om deze vakmensen te stimuleren om zich te emanciperen is een andere, vernieuwende communicatie nodig: activistische communicatie. Een communicatie die gericht is op wat wíl gebeuren, niet op wat moet gebeuren. Een communicatie die bovendien niet acteert vanuit de bestaande ordening en zeker niet vanuit de command & control-kolom of de afdeling corporate communicatie, maar staat tussen de vernieuwers. Het is de communicatie van de onderstroom, niet van de mainstream. 
Wil je zelf opstaan? Dit is jouw kans!
Heet nieuws! Er zijn enkele plaatsen vrij gekomen in de aanstaande Rijnlandweek. Heb jij het gevoel dat de wereld beter wordt als vakmensen weer zélf over hun vak gaan? Gloort bij jou ook het idee dat ons rotsvaste geloof in organisaties misschien wel berust op een illusie? Maar vind je het soms ook een hele klus om de managementlogica, het meten-is-weten-geloof en het efficiency-denken kwijt te raken? Laat je dan onderdompelen in de Rijnlandweek! 
 
De komende Rijnlandweek loopt van 6 t/m 10 juli.
Of lees dit ebook
Wat je óók kunt doen, als je de regie over jouw werk wilt terugpakken, is deel 4 van de Rijnland Reeks lezen: Rijnlands Transformeren, het gebeurt als je het door hebt. Dit deel bevat tal van handvatten en vooral vragen die je jezelf kunt stellen om aan de gang te gaan met jouw eigenste rol in de transformatie die wij meemaken. Hans Uijen tekende voor dit nieuwe deel in de alsmaar groeiende serie. Hans Uijen is organisatieconsultant en pragmatische verbeteraar die gelooft in denken, doen en delen.

Het ebook wordt op 10 juli gepresenteerd 
tijdens de netwerkmiddag in Baarn.
Je bent van harte uitgenodigd.
Laat je weten of je komt?
Organiseren zonder organisatie
DeLimes is fan. Fan van Part-up, de start-up van Laurens Waling, Ralph Boeije en Erik Soonieus. Part-up is een online platform voor (tijdelijke) samenwerkings-verbanden. Organiseren met de flexibiliteit van de start-up-fase dus. Zonder alle organisatie er omheen, want dat zet de boel alleen maar onnodig vast in veranderende tijden. Vandaar de naam: een samentrekking van ‘permanent’ en ‘start-up’. Zou naar onze mening ook een krachtige tool kunnen zijn in de handen van vakmensen, die niet willen wachten op akkoord van de baas om een belangrijke maatschappelijke verbetering door te voeren. Ook voor hen geldt: droom inbrengen en de mensen erbij zoeken om het te realiseren. Op 10 september organiseert DeLimes | Communicatie daarom een ‘real live demo-versie’ van Part-up. We gaan met enkele tientallen vakmensen aan de slag om maatschappelijke innovatie te organiseren. Dus ken je vakmensen uit de zorg, onderwijs, jeugdzorg, politie of wat dan ook, tip ze dan!  
Ga jij de emanciperende
vakmensen begeleiden?
En wie gaan de komende emancipatiebeweging van de vakmensen dan begeleiden? Dat zouden weleens voormalig HRM’ers kunnen zijn, die het oude HRM-geloof voorbij zijn. Die mensen niet meer zien als ‘human resources’, maar gewoon als ‘human being’. Deze HR-professionals, zo is onze ervaring, kunnen een mooie rol spelen in deze overgang van het industriële naar het kennistijdperk. We werken vaak vruchtbaar met hen samen. Zij zijn zich dikwijls al bewust van hun nieuwe rol. En dat is een mooie bijkomstigheid, want hele HR-afdelingen worden opgedoekt en scholen HRM’ers staan op straat. DeLimes begeleidt transitieprocessen in organisaties, die het experimenteren voorbij willen. En ontwikkelde daarbij, wat je kunt noemen, een ‘derde orde veranderkunde’. In de leergang Organisatieontwikkeling voor HR-professionals willen we onze kennis en ervaring delen.
 
De inschrijving is geopend.
Help Nederland, jouw organisatie en jezelf kantelen!
Agenda
12 juni 2015
Netwerkmiddag Oost
26 juni 2015
Netwerkmiddag Zeeland
Goes
6 t/m 10 juli 2015
Rijnlands organiseren in één week 
Baarn
10 juli 2015
Landelijke netwerkmiddag; ter afsluiting van de
Rijnlandweek
15 t/m 24 oktober 2015
Studiereis: Rijnlands in Amerika
Met als eindbestemming: Portland, Oregon
Uitschrijven van de nieuwsbrief | Wijzig voorkeuren


Email Marketing Powered by Mailchimp