Copy
DeLimes Nieuwsbrief 26 juni 2020
Zomer. Onbezorgd. Die dingen horen bij elkaar. Met een paar eenvoudige gedragsregels moet dat kunnen. Maar wat echt iets doet aan onze bezorgdheid is de opleving of misschien wel herleving van de Rijnlandse waarden.
Feestje
We gaan dat om te beginnen maar eens vieren tijdens de Rijnlandweek. Die begint over ruim een week onder nieuw gesternte.  En dat zetten we dan ook nog eens luister bij met een fikse last-minute korting. Zodat er eigenlijk geen reden is om het feestje niet te komen meevieren. En reken maar dat we het gaan hebben over de wereld na de pandemie, over hoe mogelijk het nieuwe normaal eruit gaat zien.
 
Lente
Wat ons ook een zomers gevoel geeft is dat onze liberale waarden overeind gebleven zijn. Sterker nog, je kunt spreken van een Rijnlandse lente. Zaken waar we al langer tegen aanschopten, zoals marktwerking in de zorg, worden door gezagsdragers opeens ook omarmd. Dat autonomie en samen een prima combinatie vormen. In samenleving, organisatie en in werkgemeenschap.
 
Zomers
Een zomers gevoel krijg je ook van onze Rijnlander van het Jaar Ruth Maas. In een webinar vertelt ze over de verschrikkelijke tijden in de verpleeghuizen. En hoe juist dan die Rijnlandse waarden zo belangrijk zijn. Juist als er crisis is en je misschien even strak moet zijn, moet dat geborgd zijn. Heldere besturingsfilosofie, consistentie en opleiden+oefenen.
 
Nieuw
Dat wisten we natuurlijk ook al van het leger, bekwaam in het organiseren onder extreme omstandigheden. Althans, daar hangt wat van af. De Rijnland doctrine, zoals dat in die wereld heet, heeft bewezen dat radicale autonomie juist een collectieve kracht is. Daar houdt dat trouwens doctrine, discipline en drill.
 
Vrolijk
Kortom, veel om vrolijk van te worden. We doen hier en daar nog wat leestips voor de zomer. En als klap op de vuurpijl natuurlijk die duizend euro last-minute korting op de Rijnlandweek van 6 juli. Gaan we daarna weer normaal doen. Nieuw normaal.
 
Agenda
6 juli 2020
Rijnlandweek
Hoevelaken
24 september 2020
Rijnland praktijkplein
Deventer
5 oktober 2020
Leergang Gidsen voor bestuurders
Aangepast programma
Uitschrijven van de nieuwsbrief | Wijzig voorkeuren


Email Marketing Powered by Mailchimp