Copy
DeLimes Nieuwsbrief april 2014
Hoeveel organisatie hebben we nou helemaal nodig? We hebben ze veel te belangrijk gemaakt de afgelopen periode. Maar bij het veranderen naar minder, maken we weer gewoon dezelfde voud.
Nieuwe tijden, anders organiseren
In hun nieuwe ebook pleiten Jaap Peters en Harold Janssen voor terugkeer naar de eenvoud van de werkgemeenschap. Die bestaat vaak uit mensen die bij verschillende organisaties werken. Willen organisaties daaraan dienstbaar zijn, moeten ze Rijnlands zijn ingericht. Vandaar de ondertitel: Waarom Rijnlands moet. Lees hoe we werkgemeenschappen weer aan de praat krijgen op uw iPhone of Android. Dit ebook is er speciaal voor geschreven.
Lancering Rijnland-Reeks
Het ebook 'Nieuwe tijden, anders organiseren' vormt het startschot van wat een hele Rijnland-Reeks moet worden. Samen met het schrijverscollectief en met een werkgemeenschap avant la lettre, houden we op 18 april dit eerste deel ten doop. Geef u op om erbij te zijn op station Rotterdam Centraal en maak u gereed voor een breinbevende ervaring.
Rijnlandse veranderkunde
Terug naar de eenvoud van de werkgemeenschap wordt ons gepresenteerd als een geweldig complexe veranderopgave. Dat kan natuurlijk niet waar zijn. Is het simpel dan? Zeker niet. Vooral tussen uw oren gaat het vaak flink tekeer. Voordat u zich, zoals zo velen, inschrijft voor een willekeurige cursus verandermanagement omdat dat u met uw oude denken wel wat lijkt, is het goed u even te oriënteren. In de agenda hiernaast hebben we wat tips opgenomen.
Rijnlands in Amerika
Sowieso een aanrader is de Rijnlandweek. Inmiddels een echte evergreen. Maar ook een keertje mee met DeLimes op studiereis is een hele ervaring als het gaat om veranderen tussen de oren. We noemen hier maar even de Amerikareis in oktober. Voel het failliet van het oude organiseren aan den lijve. En geniet tegelijk van de vernieuwing die er ook aan de hand is.
De Rijnlandse praktijk
De praktijk is echter weerbarstig. Neem de drie decentralisaties die op de gemeenten afkomen, ook wel 3 D’s genoemd. Een groot pakket waar ook nog eens een bezuiniging mee meekomt. Als je deze verandering dan tot weer gaat managen, gaat opknippen, werken in kolommen, doel- en sub-sub-doelgroepen gaat definiëren en gaat bedenken war er voor de huishoudens moet gebeuren, gaat ‘t ‘m niet worden. Om het denken eens even flink op te rekken, ontwikkelden we een leuke workshop.
Historisch
Intussen schrijft men bij de Nationale Politie geschiedenis. Nota bene de centrale ondernemingsraad heeft daar, uit naam van al die professionals die proberen goed werk te leveren in werkgemeenschappen, de verandering ter hand genomen. Met een beetje hulp van DeLimes uiteraard.
Agenda
18 april 2014
Lancering Rijnland-Reeks
Rotterdam Centraal
11 april 2014
Netwerkmiddag Zuid
Vught
14 mei 2014
Veranderkunde | Voorjaar van Elsevier
Carlton President Maarssen, Utrecht
1 juli 2014
Congres "Nieuwe Tijden, anders organiseren"
Van der Valk Hotel Eindhoven
7 juli 2014
Rijnlandweek
Baarn
7 oktober 2014
Het grote nieuworganiseren .nu event 2014
De Nieuwe Regentes, Den Haag
18 oktober 2014
Rijnlands in Amerika
Detroit tot Philadelphia
23 oktober 2014
Ontstroeven van het denken
Hilversum
Uitschrijven van de nieuwsbrief


Email Marketing Powered by Mailchimp