Copy
DeLimes Nieuwsbrief 45
Als bijzaken hoofdzaken worden... Dan kon het weleens de toekomst zijn die aan de deur klopt. Veranderen is dan ophouden ‘m nog langer tegen te houden. Wijze les, die we ook op onszelf hebben toegepast. Dus hier komt-ie. Nieuw! DeLimes | opleidingen! Scherp, verrassend, origineel, activistisch en op en top Rijnlands! En om het te vieren geven we gratis kaartjes weg voor Theaterspektakel Het Pauperparadijs in Carré.
Denken voor een ander

Zo’n kaartje krijg je als je je inschrijft voor de tweedaagse ‘Denken voor een ander’ in Veenhuizen in juni. Een harde confrontatie met jouw beste bedoelingen. Die kunnen namelijk, hoewel dat vast niet je bedoeling was, nogal catastrofaal uitpakken. Een zwaar onderschat risico dat we met onze beleidscyclus, onze planning&control cyclus systematisch aangaan. Voor het medicijn, klik hier:

De 2e Verdieping
Denken voor een ander is de eerste van een serie korte verdiepingsmodules die wij brengen onder de noemer De 2e Verdieping. Die gaan over vragen waarop je eerder mogelijk met een simpeler antwoord genoegen nam. Bijvoorbeeld: als je je in een verandering stort, moet dan niet eerst iedereen een flinke dosis vitamines hebben ingenomen? Weerstandsvermogen opbouwen! Klik hier, hier en hier voor nog meer actueel aanbod.
De 1e Verdieping
Als er ergens een 2e verdieping is, moet er ook een eerste zijn. Die wordt gevormd door een drietal leergangen over veranderkunde. Er is er één voor bestuurders en andere eindverantwoordelijken. Eén voor facilitators en andere begeleiders van veranderprocessen. En één voor Gidsen. Met die laatsten bedoelen we (tijdelijk) interne adviseurs die begaanbare paden willen onderkennen en vormgeven.
De basis
Maar de echte klassieker is natuurlijk de Rijnlandweek. Twee keer per jaar een week voor jezelf. Rijnlands is een magistraal en veelvormig collectief geheugen, maar soms is het nodig om even tot (dat deel van) jezelf te komen. Want op je werk zit steeds die opdringerige organisatie in de weg, net als in al die managementboeken. In juli is er weer een.
De praktijk
In de praktijk is zelden iets tot stand gebracht zonder oefenen. Prikken leer je op een sinaasappel. Gitaarspelen liever niet op het podium. Maar veranderen doe je in de praktijk, heet het dan. Dat die dan vervolgens zo weerbarstig is, is dan geen wonder toch? Oefenen, oefenen, oefenen. Daarom is er DeLimes | opleidingen.
Festival
En dan niet te vergeten: het Rijnland praktijkfestival. Meer precies: het grootste van Nederland. Op 24 april. Mensen, stuur de bussen uit. En kom massaal naar Doorn. Daar is eigenlijk geen ontkomen aan. De teller staat op 400 deelnemers en dus op even zovele lessen uit de praktijk.
Tenslotte
Een toetje. Kim Spinder interviewde Jaap Peters voor haar Podcast-serie ‘De Innovatie Wasstraat’. Autonomie maakt gelukkiger, het is niet altijd makkelijk. Zelfsturing heeft niet alleen voordelen.
Agenda
24 april
Het grootste Rijnland Praktijkfestival van Nederland
Doorn
18 mei
Netwerkbijeenkomst Zuid
Parktheater Eindhoven
14 juni
Denken voor een ander
Veenhuizen
2 juli
Rijnlandweek
Baarn
6 juli
Netwerkbijeenkomst
Baarn
31 augustus
Verbinding
Hoevelaken
20 september
Leergang Nieuwe Wegen
Diverse locaties in Nederland
27 september
Avontuurlijke leergang voor bestuurders
Diverse locaties in Nederland
Uitschrijven van de nieuwsbrief | Wijzig voorkeuren


Email Marketing Powered by Mailchimp