Copy
DeLimes Nieuwsbrief december 2019
Voor je agenda
Klaar voor een nieuw Europa?
Het neoliberalisme is failliet. Maar net als in 1848 wil de geschiedenis nog niet keren. In zijn nieuwe boek Grote verwachtingen laat Geert Mak er geen misverstand over bestaan. De geschiedenis is aan het keren en de verwachtingen uit de titel van het boek gelden een nieuwe rol voor Europa in de wereld. Met de daarbij horende manier om met de dingen om te gaan.
Zondag begint de televisieserie. Die zal over alle grote dingen gaan, maar niet over de typische manier waarop wij hier van oudsher organisaties bestieren. En ook niet over hoe wij onze organisaties ordentelijk van een overdosis Anglo-Amerikaanse invloeden laten weg bewegen. Daar is echter wel degelijk een ongelofelijke berg kennis over.
Zorg dat je agenda geen excuus is om die kennis niet op te doen. Hieronder de belangrijkste data in 2020. Het zou toch wel erg suf zijn als je niet op tijd je opleiding hebt ingepland en zomaar de toekomst mist…
 
6 januari: de Rijnlandweek
Een mentale beauty week. Vijf aaneengesloten dagen om tot je Rijnlandse zelf te komen. Voor burgers en buitenlui èn voor mensen die zichzelf het liefst onderdeel van een organisatie voelen. Over de grote samenleving, de kleine samenleving en over de binnen- en buitenkant van organisaties. Met veel aandacht voor de ondersteunende diensten. 6 tot en met 10 januari 2020. Nog twee plekken vrij.
6 februari: gidsen
Kiest jouw club voor sturing vanuit de klant? Bijvoorbeeld via zelfsturende teams? Mooi. Dat is het begin van een grote verandering. En daar kan je club dan wel wat gidsenwerk bij gebruiken. Zes blokken van twee dagen. En dit zijn de data:
  • 6 en 7 februari 2020
  • 5 en 6 maart 2020
  • 2 en 3 april 2020
  • 7 en 8 mei 2020
  • 4 en 5 juni 2020
  • 3 en 4 september 2020
11 juni: Praktijkfestival
Hèt jaarlijkse evenement voor vakmensen uit de voorste linie. Een intensieve uitwisseling van praktijkervaring met het omgaan met autonomie waar-ie hoort: aan de voorkant. We doen dat in combinatie met het Grootste Kennisfestival van Nederland. Alleen, verwacht hier geen lezingen. Verwacht de praktijk.
 
15 juni: De kraamkamer van onze tijd
Terug naar de kraamkamer van onze moderne tijd. Terug naar Veenhuizen, het pauperparadijs waar voorouders van één miljoen Nederlanders verbannen zijn geweest. Ontdek hoe het denken voor een andere gewelddadig uit kan pakken. Ook en nog steeds in onze tijd. En de kracht van die ontdekking om onze organisaties een stuk leefbaarder te maken. 15 en 16 juni 2020.
 
5 juli: Rijnlandweek nummer 26
De eerste van een nieuwe serie. Na 25 edities jaar na jaar te zijn geëvolueerd, is het nu tijd voor een nieuwe formule. Niet meer in een conferentieoord ook, maar op een boerderij. Zowel mentaal als fysiek een weekje doorpakken. Rijnlands tot in je vezels. Daarna weet je wat je te kiezen hebt. Deze zomerse editie is dus van 5 tot en met 10 juli 2020. Ook voor wie nòg een keertje wil...
 
8 oktober: Nieuwe Wegen
Hoe maak je de weg vrij voor nieuwe wegen? Hoe schep je goede condities voor mensen die willen afdwalen van gebaande paden? Hoe help je ze niet meer te verdwalen dan nodig? In deze leergang gaat het over leiderschap bij verandering, vooral ook door ‘m zelf te ondergaan – die verandering. Zes blokken van twee intensieve dagen state of the art veranderkunde. Dit zijn de data:
Blok 1: 8 en 9 oktober 2020, Doorn
Blok 2: 5 en 6 november 2020, Kaatsheuvel
Blok 3: 10 en 11 december 2020, Hilversum
Blok 4: 14 en 15 januari 2021, Amsterdam
Blok 5: 11 en 12 februari 2021, Hoevelaken
 
30 oktober: de allernieuwste inzichten
Speciaal voor oud-deelnemers delen de belangrijkste docenten hun laatste inzichten. Want hoewel we onze opleidingen zo actueel mogelijk proberen te houden, gaan de ontwikkelingen snel. Ook van de alumni zelf verwachten we wat dat betreft het een en ander, het delen van hun meesterproef bijvoorbeeld. En met belangstellenden delen we wat we voor 2021 in petto hebben.
 
Maar eerst moet het nog 2020 worden. Pak je agenda erbij en maak meteen ruimte vrij.
Fijne feestdagen.
Agenda
6 januari
Rijnlandweek 25
Baarn
6 februari
Gidsen voor bestuurders
Hoevelaken
11 juni
Praktijkfestival
Deventer
15 juni
Denken voor een ander
Veenhuizen
6 juli
Rijnlandweek 26
Hoevelaken
8 oktober
Nieuwe Wegen
Doorn
30 oktober
Studiedag alumni
Hoevelaken
Uitschrijven van de nieuwsbrief | Wijzig voorkeuren


Email Marketing Powered by Mailchimp