Copy
Nieuwsbrief van HoeGekIsNL, maart 2015
Beste deelnemer aan HoeGekIsNL
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft meegedaan aan het project HoeGekIsNL. In deze nieuwsbrief leest u over het verloop van dit project, de eerste resultaten en nieuwe vragenlijsten.
Eerste jaar succesvol afgerond
In december 2013 werd de website hoegekis.nl officieel gelanceerd. Een groot, landelijk onderzoek naar de geestelijke gezondheid van de Nederlanders was daarmee gestart. In december 2014 hebben we de geanonimiseerde gegevens van het eerste jaar geschikt gemaakt voor wetenschappelijk onderzoek. We zijn inmiddels begonnen met de analyses.
Eerste resultaten
Ongeveer 5% van de deelnemers rapporteerde ernstige depressieve, angst-, of stressklachten. Opvallend was dat ook in deze groep met ernstige stemmingsklachten deelnemers grote verschillen in welbevinden ervoeren. Dit suggereert dat het hebben van veel klachten niet per se betekent dat men niet ook van het leven kan genieten.
Het plaatje hiernaast laat zien dat het niveau van welbevinden in deze groep met ernstige klachten varieert van heel laag tot heel hoog (horizontale as). De verticale as geeft aan hoeveel mensen een bepaalde score op welbevinden hadden.
Dagboekonderzoek herhalen
Als u wilt, kunt u nogmaals deelnemen aan het dagboekonderzoek. Mogelijk vindt u verschillen in uw resultaten van de zomer- en de winterperiode. Of heeft u uw gedrag aangepast naar aanleiding van uw vorige deelname en wilt u weten of dit effect heeft gehad. Deelname kan via de pagina "Vragenlijsten" op de website www.hoegekis.nl.
Nieuwe vragenlijsten
Ook in het nieuwe jaar van HoeGekIsNL zijn er weer nieuwe vragenlijstenDitmaal een intelligentietest en een vragenlijst over lichaamsbeleving. Een kleine notitie is op zijn plaats: de intelligentietest vergt wat energie, maar is zeker de moeite waard. Na het invullen ontvangt u feedback over uw resultaten. 
Resultaten dagboekonderzoek
We hebben gemerkt dat voor sommige deelnemers van het dagboekonderzoek het onduidelijk is waar de resultaten te vinden zijn. De resultaten kunt u terugvinden onder de knop "Bekijk resultaten" op de pagina "Vragenlijsten" op de website www.hoegekis.nl. Voor mensen die nog niet meedoen: deelname is nog mogelijk. 
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2014 HoeGekIsNL, Alle rechten voorbehouden.

HoeGekIsNL is een project van de Rijksuniversiteit Groningen. De nieuwsbrief van HoeGekIsNL verschijnt ongeveer om de 3 maanden, meestal als er iets nieuws te beleven valt op de website. 

Als u geen berichten meer wilt ontvangen van HoeGekIsNL, klik dan op de volgende link:
Uitschrijven.

HoeGekIsNL - Postbus 30.001 - 9700 RB - Groningen