Copy
Nieuwsbrief van HoeGekIsNL, juli 2014
View this email in your browser

Beste deelnemer aan HoeGekIsNL
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u heeft meegedaan aan het project HoeGekIsNL. In deze nieuwsbrief leest u over het verloop van dit project en over een nieuw onderdeel waar u aan mee kunt doen.
Dagboekonderzoek gestart
Houd 30 dagen bij hoe u zich voelt, denkt en gedraagt, en ontvang een op maat gemaakt model van uw eigen gevoelsleven. Het Dagboekonderzoek van HoeGekIsNL is gestart en heeft inmiddels al een groot aantal enthousiaste deelnemers. Ook ontvingen we al veel positieve reacties. Ook u kunt meedoen
Dank u wel!
Het aantal deelnemers aan HoeGekIsNL is nu tot boven de 10.000 gestegen. Daar zijn wij heel blij mee! Veel mensen vonden ons via een interview in Volkskrant Magazine (19 april) en radio-optredens in binnen- en buitenland. Dit is natuurlijk een geweldig resultaat. We hopen dat u de komende maanden zoveel mogelijk vragenlijsten invult op de website voor een zo compleet mogelijk beeld. 
Gezocht: Ferme jongens, stoere knapen…
Vaak nemen meer vrouwen dan mannen deel aan onderzoek. Ook bij HoeGekIsNL. Geen grote ramp, maar we willen graag data die een zo goed mogelijke weergave is van de werkelijkheid. Daarom een oproep aan alle (stoere) mannen in uw omgeving: Doet u mee aan HoeGekIsNL? Via de pagina Nodig iemand uit kunt u iemand met een email attenderen op de vragenlijsten en ons dagboekonderzoek. 
Rectificatie resultaten "Humor"
In de resultaten van de vragenlijst “Humor” is een kleine fout geslopen. Deze is inmiddels gecorrigeerd en de resultaten van de al ingevulde lijsten is aangepast. U kunt de aangepaste resultaten vinden op de website onder Vragenlijsten. Excuses voor het ongemak! 
Niet zwart of wit
Een van de doelen van HoeGekIsNL is een andere kijk op psychische aandoeningen. Wij denken dat een scherp onderscheid tussen 'normaal' en 'niet normaal' geen recht doet aan de werkelijkheid. Verschillen tussen mensen zijn gradueel. Een zwart-wit benadering werkt stigmatiserend en houdt wetenschappelijke vooruitgang tegen. 
 
Verloting iPad mini
Afgelopen maand hebben we vijf iPad mini’s verloot onder deelnemers van HoeGekIsNL. Alle winnaars waren blij verrast. Mevr. Docter schreef: “Hoe gek kan het worden? Een mini iPad winnen om te onderzoeken hoe gek Nederland is. Dank onderzoekers van HoeGekIsNL: een nieuwe weg, een nieuw perspectief, een onvermoede ingang, gek is zo gek nog niet”. 
 
Share
Tweet
Forward
Copyright © 2014 HoeGekIsNL, Alle rechten voorbehouden.

HoeGekIsNL is een project van de Rijksuniversiteit Groningen. De nieuwsbrief van HoeGekIsNL verschijnt ongeveer om de 3 maanden, meestal als er iets nieuws te beleven valt op de website. 

Als u geen berichten meer wilt ontvangen van HoeGekIsNL, klik dan op de volgende link:
Uitschrijven.

HoeGekIsNL - Postbus 30.001 - 9700 RB - Groningen