Copy
Lettering - Tips & Trix #19 - 4 x 4
Vill du inte ha Tips&Trix-brevet men fortfarande få nyhetsbrevet kan du enkelt avprenumerera/unsubscribe i detta mail!
If you do not wish to get this Tips&Trix mail but still get the Newsletter you can easily unsubscribe to this mail.
View this email in your browser
Hej på dig!

Hoppas du haft en bra vecka! Förra veckan var sportlov här och därav blev det paus i letteringbreven.

Denna vecka vill jag inspirera till att ta hjälp av rutor för att skapa bokstavsformer. I detta fall måtten 4x4 rutor. Jag använde mig av dot grid, men vanligt rutigt fungerar fint! Testa, det är jätteroligt och sätter faktiskt fart på kreativiteten tack vare att det är "think inside the box"! :)

Nedanför lite instruktions/inspirationsbilder:

 

Sista bilden visar hur man kan variera bokstavsformerna och hitta nya roliga sätt att rita sina vanliga bokstäver på. Kantiga, rundade, lutande, spetsiga, assymetriska, ovanliga...  Att ha ramar kan ibland skapa nya idéer och sporra till att tänka ut nya lösningar!

När jag skissat alfabetet och siffrorna ritade jag av dem från anteckningsblocket på ett blankt papper. För att visuellt skilja bokstäverna och siffrorna åt ritade jag av skissen ännu en gång med tre olika färger och fick på så sätt en snygg bokstavsillustration. Har inte gjort såhär tidigare och är mycket nöjd med resultatet!


Visa gärna upp bilder på det du skapar och ritar, sånt gör mig jätteglad! Och har du frågor eller om du vill ha hjälp med något du ritar, ska du inte tveka att ta kontakt! Jag hjälper gärna så mycket jag kan!

Om du postar bilder på social media får du jättegärna använda #letteringworkshopFLJD och tagga mig @fialottajanssondesign så ser jag dina kreationer!

För er som väntar på Lettering Workshop - Videokursen kan jag berätta att den kommer lite senare i vår. Det tar alltid lite längre än man tror att få allt klart, speciellt då det är första gången man ska lansera en webkurs! Men den kommer att bli superbra, så den är värd att vänta på! Håll utkik på lanseringsinfo och tipsa gärna dina vänner som inte kan gå en live-kurs men gärna vill lära sig mer om lettering!

Allt gott för helgen!Är du ivrig på att lära dig mera om lettering/bokstavsillustration kommer jag att lansera en videokurs under våren 2017! Här hittar du mer info om Lettering Workshop - videokursen:
Att rita bokstäver och ord - väck din skaparglädje och kreativitet!

Vill du delta i Lettering Workshop live, en fem timmars inspirerande och effektiv kreativ verkstad, hittar du datum på mina kommande kursen här:
Lettering Workshop
 
Copyright © 2017 Fia Lotta Jansson Design, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fia Lotta Jansson Design · c/o Oscarsson · Tegelbruksvägen 36 · Hägersten 13624 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp