Copy
View this email in your browser

maart 2020

In deze nieuwsbrief:

Training op 12 maart in 2/3 zaal Scheg

Op vrijdag 13 maart is de Deventer Sportverkiezing in de sporthal van De Scheg. Dit betekent dat er op donderdag 12 maart overdag een aantal voorbereidende werkzaamheden plaatsvinden, waaronder het plaatsen van verlichting.
Dit heeft tot gevolg dat er op donderdagavond slechts 2/3 deel van de sporthal beschikbaar is voor de trainingen.

Kunnen we volgend jaar nog korfballen?

Ja, dat kan. Maar dit kan niet zonder voldoende trainers/coaches en het uitvoeren van TC-werkzaamheden. Als jij wilt korfballen, dan betekent dit ook dat je een ander lid moet helpen om te korfballen. Daarom vragen wij een ieder om de vereniging ook op dit front te versterken.
Ga een jeugdploeg of een seniorenploeg trainen, of doe dit samen met 1 of 2 anderen. Denk je dat je niet kan in verband met drukke andere werkzaamheden, maar je wilt wel wat doen? Dat kan! Samen kunnen we heel veel!

DEFinco toernooi & Toernooi G-korfbal – samen op 1 dag – 4 april 2020

De commissies zijn al enkele weken actief aan de slag met het voorbereiden van beide toernooien op 4 april. Er zijn al weer genoeg aanmeldingen om er levendige en succesvolle toernooien van te maken. Beide toernooien hebben de inzet van enthousiaste vrijwilligers nodig. 17 mensen hebben zich inmiddels al aangemeld. Heel concreet zijn we nog op zoek naar de volgende mensen;
 • Extra man- of vrouwkracht op de EHBO-post
 • Pannenkoekbakkers (thuis vooraf aan het toernooi of tijdens het toernooi)
 • Verkopers in de kramen en in de kantine
 • En natuurlijk scheidsrechters; we hebben zeker nog 12 scheidsrechters nodig.
 • Hulp bij de extra activiteiten die tijdens de toernooien georganiseerd worden; waaronder schminken, groepsfoto maken en een nog geheime creatieve activiteit.
Je kunt je aanmelden bij ons of via deftoernooi@devinco.nl of g-toernooi@devinco.nl
 

TC start voorbereiding volgend seizoen

De komende weken gaat de Technische Commissie de wensen en mogelijkheden voor het volgend seizoen inventariseren. Alle korfballende leden of ouders/verzorgers van jeugdleden krijgen hierover bericht. We hopen natuurlijk dat iedereen ook in het seizoen 2020-2021 enthousiast blijft korfballen!

C en D op NK Beachkorfbal

Devinco C1 & D1 hebben zaterdag 22 februari 2020 mee gedaan aan het NK Beachkorfbal in Aalsmeer. Beide teams hebben een superleuke dag gehad met ook wel pittige tegenstanders.
Een mooie ervaring voor de spelers en speelsters!

Midweekteam Devinco genomineerd voor Deventer sportverkiezing

Het midweekteam is vorig voorjaarsseizoen kampioen geworden. Met deze prestatie verdienden onze doordeweekse korfballers een nominatie voor de Deventer sportverkiezing 2019, in de categorie "Breedtesportprestatie van het jaar". Dit is 50% een juryprijs en 50% een publieksprijs. Dus stem op het Devinco-midweekteam. Via de social media zie je binnenkort je hoe dat kan.
 
De Deventer Sportverkiezing 2019 is op vrijdag 13 maart 2020 vanaf 20.00 uur in de grote sportzaal van het Sport- & Belevingscentrum De Scheg. De  sportprijzen worden uitgereikt tijdens een show. NOS-presentator Maarten Tip neemt je mee door het Deventer sportjaar 2019 met al haar hoogtepunten. Ook kun je genieten van verschillende optredens van lokale artiesten.
 
Inloop: vanaf 19.30 uur | start show: 20.00 uur | TOEGANG GRATIS! | Bestel hier je kaarten
Meer informatie op de website van Sportbedrijf Deventer.
HOU DE SOCIAL MEDIA IN DE GATEN EN STEM OP ONS MIDWEEK-TEAM VOOR DE DEVENTER SPORTVERKIEZING

Fonds Gehandicaptensport en Dirk Kuyt Foundation steunen G-toernooi

Op zaterdagmiddag 4 april 2020 organiseert Devinco voor de derde keer het G-korfbaltoernooi
 

Liefst 16 teams van 9 verenigingen uit heel Nederland strijden in 4 poules om de sportieve eer. Het Nationaal  Fonds Gehandicaptensport (NFG) en de Dirk Kuyt Foundation (DKF) steunen dit toernooi. Daar zijn we blij mee!
 

Van de Activiteiten Commissie

De laatste A- vergadering was kort en bondig, niet omdat we niets te delen hadden, maar juist omdat het “allemaal loopt”. We zijn druk met de voorbereidingen voor alle events en, verder in de toekomst kijkend, het kamp waar wij nu al zin in hebben.

Filmavond Senioren

Het was een kleine opkomst, maar de feedback was super positief. Alle filmfanaten hadden een gezellig tijd. De film “The leasure seeker” had alles wat je in een goede film verwacht, en dat werd zeer gewaardeerd. Het tranentrekkende einde hield iedereen stil tot de laatste minuut, waarna er nog een drankje werd gedronken om de gezelligheid voort te laten duren. Er werd al gevraagd of er een vervolg komt, wij staan er zeker voor open om deze geslaagde editie over te doen, maar dan nog veel beter!

Sjoelen voor iedereen

De inschrijvingen voor de sjoelavond op vrijdag 13 maart schuiven de juiste poortjes door. Wat een enthousiasme voor deze nieuwe activiteit! Ondanks dat zouden wij het waanzinnig vinden om deze avond vele sjoelstenen te horen schuiven.
Als je je nog niet hebt opgegeven, doe dat dan snel. Iedereen mag meedoen. Aanmelden kan via ons gebruikelijke e-mailadres: activiteiten@devinco.nl.

Glow in the dark Korfbal voor ABC-jeugd

De donkere dagen worden al korter. Duisternis is iets voor de winter, toch gaan we aan het begin van de lente nog kort het donker opzoeken. Dit keer met Glow in the dark Korfbal voor de ABC jeugd, op dinsdag 24 maart.
Als je je nog niet hebt opgegeven, of heb je nog geen team? Treur niet, geef je op en wij koppelen je aan andere sportievelingen voor een leuke avond.

Kom helpen bij Kangoeroegames en clinics voor basisscholen

Op een aantal data organiseert Devinco  Kangoeroegames en clinics voor diverse scholen. De games en clinics zijn op het Devinco-veld.
Voor wie dit leuk lijkt om mee te helpen en er tijd voor heeft of tijd wil maken; wij zoeken:
 1. Enthousiaste trainers die een clinic kunnen geven maar geen training kunnen bedenken
 2. Enthousiaste trainers die een clinic kunnen geven maar ook de trainingsstof kunnen bedenken
 3. Trainers die een training kunnen bedenken maar die niet in de gelegenheid zijn dit te geven (combi met 1)
 4. Helpers die de trainer kan helpen met zoveel kinderen
Indien je één van deze 4 keuzes kan en wil doen, meld je aan bij devinco@devinco.nl. Het gaat om de volgende evenementen.

Op vrijdag 17 april (Koningsspelen) verzorgen wij Kangoeroegames voor verschillende scholen:
 • Van Lithstraat (120 kids)
 • De Ontdekking (70 kids)

Op vrijdag 15 mei is er een 2e KangoeroeKlup -chtend voor alleen De Vijf-er
 • 09.00-10.15 voor 90 kids
 • 10.15-11.45 ook voor 90 kids
 
Op vrijdag 17 april (Koningsspelen) hebben we een clinic voor:
 • Wizard (50 kids)
 
Op vrijdag 15 mei is er een clinic voor De Vijf-er:
 • 12.00-12.45 voor 81 kids
 • 13.00-13.45 voor 84 kids
In juni of september krijgt De Vijf-er 2 korfbalpalen voor het schoolplein. Ook dan zullen we een clinic organiseren op het schoolplein van De Vijf-er:
 • 3 x groep 5
 • 3 x groep 6
 • 2 x groep 7
 • 2 x groep 8
 
Voor al deze clinics zijn mensen nodig die de clinics willen geven en hulptroepen om de trainer te ondersteunen. Dit is veel menskracht. Meld je aan bij devinco@devinco.nl!
KLIK HIER EN MAIL NAAR DEVINCO@DEVINCO.NL OM TE HELPEN!

Wij zoeken een enthousiaste en meedenkende secretaris


Veel vrijwilligers zetten zich in voor een goed georganiseerd Devinco. Help jij mee?
Het bestuur van Devinco zoekt een nieuwe secretaris vanaf het volgende seizoen. Een mooie kans om mee te bouwen aan de toekomst van Devinco, ook als je de vereniging nog niet zo goed kent!  Wat doet een secretaris?
 • Je bereidt de maandelijkse bestuursvergaderingen (op maandag) voor en bewaakt de gemaakte afspraken;
 • Je regelt de ledenvergaderingen (twee keer per jaar);
 • Je zorgt dat bestuur, commissies en overige functionarissen de juiste informatie krijgen (vanuit ontvangen mails of vanuit bestuursvergaderingen) en
 • Je hebt uiteraard je inbreng in het bestuursbeleid.
Het verzorgen van of bijdragen aan de nieuwsbrief en het bijdragen leveren aan social media en website hoort er ook bij. Hoe je de functie invult, gaat in overleg en hangt ook af van je belangstelling en je kwaliteiten.
Het is leuk werk, we hebben het gezellig in het bestuur en we helpen elkaar.

Heb je belangstelling of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Matthijs Rademaker (e-mail voorzitter@devinco.nl).

Vertrouwenscontactpersonen stellen zich voor bij jeugdteams

Tijdens de trainingsavonden van 3 en 12 december 2019 hebben wij, de vertrouwenscontactpersonen (VCP'ers) Inge Smit  en Gerrit Muiderman, bij alle jeugdtrainingen een bezoek gebracht. Wij wilden ons voorstellen aan de jeugdleden, zodat de jeugdleden weten wie we zijn en wat we doen als vertrouwenscontactpersoon.

Ook de trainers hebben met veel belangstelling geluisterd naar onze korte uiteenzetting wat we voor iedereen kunnen betekenen. De jeugdleden waren soms wat  giechelig maar soms ook heel ook heel direct in reacties en antwoorden op onze vragen. Veel jeugdleden waren niet bekend met de functie van vertrouwenscontactpersoon.
We kregen de indruk dat er serieus wordt  gedacht als het gaat over pesten, buiten sluiten of aangeraakt worden op een manier of op plaatsen die jij niet prettig vindt. Duidelijk je grenzen stellen, wat je wel en niet prettig vindt, wat wel en niet mag, is soms ook best lastig.  En als er dan een grens wordt overschreden, is het goed om te weten wat te doen en bij wie ze terecht kunnen.

Wij hebben het idee dat onze kennismaking een goede indruk heeft gemaakt. Bij de teams heerste dezelfde gedachte: een veilig gevoel hebben bij Devinco is belangrijk en korfballen moet leuk blijven.
Op een ander moment zullen wij ons ook bij de G-korfballers voorstellen.

Als er vragen zijn, horen we het graag. U  kunt ons vinden via de contactpagina van Devinco onder het kopje vertrouwenscontactpersonen. Mail: vcp@devinco.nl.
 
Sportieve groet, de VCP-ers, Inge Smit en Gerrit Muiderman

Devinco start unieke spaaractie samen met PLUS Deventer/Schalkhaar

Samen met PLUS Deventer/Schalkhaar gaan we een unieke spaaractie opzetten. En het mooie is: met deze actie steunen we onze clubkas. Wat gaan we doen:
 • een professionele fotograaf komt van iedere speler echt een unieke spelersfoto maken
 • iedere speler krijgt vervolgens een eigen online-fanshop waarin allerlei leuke KV Devinco-fanartikelen met de eigen spelersfoto verkrijgbaar zijn
 • een bidon, poster, showergel, broodtrommel, telefoonhoesje etc.
 • bij PLUS Deventer/Schalkhaar kun je vervolgens sparen voor gratis fanartikelen: bij iedere € 10,- boodschappen krijg je een zegel. Deze zegels kun je vervolgens in je eigen fanshop verzilveren en daarmee dus sparen voor je eigen fanartikelen. Natuurlijk kunnen anderen ook sparen voor fanartikelen van hun kind, kleinkind of favoriete speler
 • naast leuke artikelen met de spelersfoto zijn er ook artikelen met alleen het KV Devinco-logo; kortom voor ieder wat wils!
 • per verzilverde zegel in je fanshop vloeit direct een bijdrage in de clubkas van KV Devinco!
 
Goed om te weten:
 • op alle artikelen zal het logo van KV Devinco gedrukt worden;
 • de PLUS Deventer/Schalkhaar ClubFund-actie start 28-03-2020;
 • er komt een gezamenlijke Kick-off van deze actie op 27-03-2020;
Kijk voor meer informatie hier: https://youtu.be/u7-PdIfHk1w
 

Fotografie:

Maar eerst de fotografie! De leiders/-sters zullen op korte termijn geïnformeerd worden wat er van het team verwacht wordt en wanneer de fotosessie precies per team plaatsvindt.
We hopen uiteraard op ieders medewerking. Samen gaan we er weer een super mooie actie van maken.

Opbrengst clubactie Salland Zorgverzekeringen

Devinco heeft eind 2019 weer meegedaan aan de Clubactie van Salland Zorgverzekeringen. Dat betekent dat wij een mooi bedrag krijgen voor de clubkas als jij een verzekering bij hen afsluit. Salland Zorgverzekeringen heeft in februari de sponsorbedragen van de Salland Clubactie bekend gemaakt. In totaal doen er nu 151 sportverenigingen mee aan de Salland Clubactie. Dit jaar ontvangen deze verenigingen gezamenlijk € 65.480.

De leden van Devinco hebben samen € 1000 gescoord voor de clubkas!  Deze leden willen wij hartelijk bedanken!
 

KNKV brengt digitaal magazine uit

Het eerste digitale magazine van het KNKV is uit! De korfbalbond hoopt hiermee velen te inspireren en informeren over onze prachtige korfbalsport. Iedere vereniging, bestuurder, vrijwilliger, ouder en fan heeft zijn of haar eigen behoeften en interesse. Met dit magazine hoopt het KNKV verhalen te delen die inspiratie geven. Ook streeft de bond ernaar om verenigingen, leden en vrijwilligers met behulp van hun eigen mooie verhalen inzichten te geven, die weer kunnen leiden tot nieuwe acties en ideeën.
Lees hier het KNKV-magazine online.

Agenda

 • vr. 6 mrt. 19.30 uur  Kaartavond
 • ma. 9 mrt. 19.30 uur  Bestuursvergadering
 • vr. 13 mrt. 19.30 uur  Sjoelen voor iedereen
 • vr. 13 maart 20.00 uur  Deventer sportverkiezing 
 • vr. 20 mrt. 19.30 uur  Kaartavond
 • di. 24 mrt. 20.00 uur  Special event voor ABC-jeugd: Glow in the dark  
 • vr. 3 apr. 19.30 uur  Kaartavond
 • za. 4 apr. 9.00 uur  DEF-toernooi             
 • za. 4 apr. 14.00 uur  G-toernooi               
 • ma. 6 apr. 19.30 uur  Bestuursvergadering
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 KV Devinco, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp