Copy
Nieuwsbrief februari 2016
Bekijk in uw browser

Woord vooraf


Zou het iets voor jou zijn? Je medewerkers de ruimte te geven door meer te delegeren en om los te laten? Geprikkeld door deze vraag: kom dan naar de Landelijke Bijeenkomst op 12 april a.s. op Landgoed de Horst. De bdKO heeft voor het thema ‘van aansturing naar zelfsturing’ een 3-tal zeer interessante sprekers weten te strikken die graag hun kennis en vooral hun ervaringen met jullie willen delen.

Daarnaast ben je van harte welkom op één van de regiobijeenkomsten die de bdKO dit jaar voor het eerst organiseert en waarvoor de bdKO te gast is bij een lid. En ook al is het niet ‘jouw regio’ we zien je graag komen op donderdag 10 maart a.s. in Zwolle, Eindhoven, Den Haag of Amsterdam (zie de regiobijeenkomsten).  De workshop over de relatie met de toezichthouder op 22 maart a.s. is al volgeboekt, maar de kans is groot dat een extra bijeenkomst georganiseerd gaat worden. M.a.w. mocht je geïnteresseerd zijn, meld je dan wel aan.

En tenslotte de ‘aan tafel met’ bijeenkomsten met woordvoerders kinderopvang. Een aantal zal dit voorjaar plaatsvinden, een aantal in het najaar. Wees er wel snel bij, want de ervaring leert dat deze bijeenkomst gauw volgeboekt zijn!
Bijeenkomst Tevreden.nl  bevlogen medewerkerschap (3 maart)
Zie jij passie in jouw medewerkers? En ben jij je ervan bewust dat meer bevlogenheid op de werkvloer leidt tot meer tevreden klanten? Kom dan naar de inspiratiesessie die Tevreden.nl op 3 maart a.s. organiseert over ‘bevlogen medewerkers, haal eruit, wat erin zit’ in Rotterdam.  Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

BdKO- regiobijeenkomsten (10 maart Noord)
De eerste regionale bijeenkomst van de bdKO wordt georganiseerd voor/in de regio Noord in Zwolle.  Doel van de bijeenkomst is om jullie regionaal de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten en te netwerken, maar ook om nieuwe leden te werven. De andere regiobijeenkomsten zullen gehouden worden op 19 mei (Zuid, Eindhoven), 15 juni onder voorbehoud (Amsterdam e.o.) en 13 oktober (Den Haag e.o.). Voor alle bijeenkomsten is de bdKO te gast bij één van de aangesloten leden. Klik hier voor meer informatie.
 
Workshop ‘de (werk)relatie tussen bestuurder en toezichthouder – strategisch partnerschap?’ (22 maart)
De workshop op 22 maart a.s. die de bdKO en de NVTK in samenwerking met Van Doorne advocaten organiseren is inmiddels volgeboekt.  De reservelijst is inmiddels dusdanig groot dat gepoogd wordt een  extra bijeenkomst te plannen. M.a.w. ben je geïnteresseerd in deelname, meld je dan aan. De grote (financiële) problemen in verschillende sectoren hebben tot veel maatschappelijk debat geleid over het (morele) kompas van bestuurders en de verantwoordelijkheid van toezichthouders. Vallen er voor de kinderopvang hier lessen uit te leren? Hoe staat de handel en wandel van bestuurders en toezichthouders in de kinderopvang ervoor? Klik hier voor meer informatie.

Landelijke Bijeenkomst (12 april)
De uitnodiging hebben jullie inmiddels ontvangen en de eerste aanmeldingen komen binnen. De bdKO heeft 3 inspirerende sprekers weten te strikken voor de behandeling van het thema ‘van aansturing naar zelfsturing’. Het programma biedt volop de gelegenheid voor het stellen van vragen aan Arko van Brakel (zelfstandig ondernemer), Eveline Castelijns (Berenschot) en Carin Wormsbecher (Drukkerij Wedding) én natuurlijk om met collega’s te netwerken. Klik hier voor het volledig programma van de landelijke bijeenkomst op 12 april a.s.
 
Tevreden.nl: Over bevlogenheidsonderzoek   

“Het werkplezier dat de bevlogen medewerker ervaart, is een geluksgevoel. Tegelijkertijd presteer je beter en dat is voor de organisatie erg prettig. Met bevlogen mensen onderscheid je je, excelleer je en heb je tevreden klanten”, aldus Henk Ardesch, partner Organisatie & Bevlogenheid bij Tevreden.nl. Klik hier voor meer informatie en het artikel in management kinderopvang.

Vacature Directeur Kinderopvang Heyendael
RadboutUMC zoekt voor 16-18 uur per week een directeur kinderopvang. Met 55 collega’s en 2 locaties op de campus van de Radbout Universiteit en het RadboutUMC biedt Stichting Kinderopvang Heyendael al 35 jaar betrokken en professionele kinderopvang. Solliciteren is mogelijk tot 15 februari a.s. Voor meer informatie zie http://www.kinderopvangheyendael.nl/content/vacatures-0

SE-advies ‘Gelijk goed van start’ januari 2016
Visie op het toekomstige stelsel van voorzieningen voor jonge kinderen. Voorzieningen voor jonge kinderen zijn niet alleen een belangrijk arbeidsmarktinstrument, zij leveren ook een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen, het verminderen van achterstanden en het bevorderen van gelijke kansen. Het loont derhalve om gericht te investeren in deze voorzieningen. Zie op www.ser.nl (adviezen, 2010-2016) voor het volledige advies. 

Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA)
Op 2 februari jl. heeft de Eerste Kamer ingestemd met de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA) die de huidige VAR (=verklaring arbeidsrelaties) gaat vervangen. Per 1 mei a.s. moeten/mogen opdrachtgevers en opdrachtnemers een modelovereenkomst afsluiten indien er onzekerheid is of de relatie tussen beiden geen arbeidsrelatie is. Tot 1 mei 2017 geldt een implementatietermijn. De modelovereenkomsten kunnen vooraf door de Belastingdienst worden goedgekeurd en zijn voor vijf jaar geldig. Zie voor meer informatie www.belastingdienst.nl.

Nieuwe bdKO-leden
De bdKO verwelkomt de volgende nieuwe leden: Katinka Reuling (Partou), Gerryan Huijs (St. Kinderopvang ’t Nest), Lex Ligtenberg (LLIB B.V.) en Rudie Peeters (Hoera Kindercentra).
 
Boekentip: Ik2, de beste versie van jezelf van Margriet Sitskoorn
Recent verscheen van Margriet Sitskoorn, hoogleraar klinische neuropsychologie, het boek ‘IK2, de beste versie van jezelf, ontwikkel je hersenen en behaal je doelen’. Het boek laat op een goed toepasbare manier zien hoe je het volledige potentieel uit jezelf kunt halen. De inhoud is geijkt op de huidige prikkel- en stressvolle wereld, die je dwingt nieuwe vaardigheden en eigenschappen te ontwikkelen om je doelen te kunnen behalen.  EAN: 9789462760356.

Boekentip: Semco-stijl van Ricardo Semler
Misschien wel het bekendste boek van Semler, auteur en president-directeur van Semco S/A, is ‘Semco-stijl, het meest inspirerende verhaal van de meest opzienbarende werkplek ter wereld’. Semco is in Brazilië een geliefd bedrijf om voor te werken. Zonder vaste werktijden en andere verplichtingen. Werknemers kiezen en beoordelen zelf hun baas, financiële informatie is beschikbaar voor iedereen, en er wordt winst gemaakt, veel winst.  EAN: 9789022558256.

Copyright © 2016 Bdko
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven bij de BdKO.

Ons adres is:
 
BdKO
Röntgenlaan 19
2719 DX Zoetermeer, Zuid-Holland