Copy
Nieuwsbrief februari 2017
Bekijk in uw browser

Woord vooraf

We hebben een goede start van het nieuwe jaar achter de rug. De Customer Excellence dag in Rotterdam was een groot succes met 12 deelnemers.

De eerste kleinschalige regiobijeenkomst van de bdKO van dit jaar wordt georganiseerd voor de regio Noord (provincies Groningen, Friesland en Drenthe). Deze vond plaats op 9 februari op het hoofdkantoor van één van onze leden, Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG). Als gastspreker was de heer J. Siegert, als onderzoeker verbonden aan het FCB (arbeidsmarktfonds voor de branches Welzijn & Maatschappelijke dienstverlening, jeugdzorg en kinderopvang).  De heer Siegert gaf informatie en leidde een ronde tafel discussie over de arbeidsmarkt specifiek voor de Kinderopvang en in het Noorden. Knelpunten en prognoses werden toegelicht.

Zoals eerder aangekondigd zal op 16  maart de workshop Crisiscommunicatie aangeboden worden op locatie van onze voormalige sponsor MTH in Amersfoort/Hoevelaken en op donderdag 20 april is de voorjaars ALV/Landelijke Bijeenkomst op Landgoed de Horst in Driebergen-Zeist. Thema is “Kijk vooruit en benut de kansen!, Hoe pak je jouw strategische rol als directeur in een continu veranderende omgeving?”

·         Workshop Crisis Communicatie (16 maart 2017)

·         Landelijke Bijeenkomst (20 april 2017)  

Workshop Crisis Communicatie (16 maart 2017)
Waar gaat het vaak mis als zich iets ernstig heeft voorgedaan? Het antwoord is simpel: met de communicatie. Efficiënt en effectief communiceren bij crises en crisisjes draagt in belangrijke mate bij tot het beteugelen van een crisis. Op donderdagmiddag 16 maart 2017 organiseert de bdKO in samenwerking met Iwécom de workshop Crisis Communicatie. Klik hier voor meer informatie.

Landelijke Bijeenkomst / ALV (20 april 2017)
Als directeur/bestuurder streef je voortdurend naar een betere toekomst van jouw organisatie en probeer je de juiste keuzes te maken. Keuzes die betrekking hebben op het oog operationele zaken zoals de inzet van ICT, klimaatbeheersing, (duurzame) huisvesting en het waarborgen van pedagogische kwaliteit, maar die wel degelijk effect hebben op de strategie.
De wereld om jou heen blijft veranderen en verandert in een sneller tempo dan voorheen. Deze ontwikkeling stelt eisen aan jouw vermogen om vooruit te kijken.  Welke tools gebruik jij als  directeur/bestuurder om je organisatie in staat te stellen in te spelen op nieuwe kansen?  En hoe creëer je ruimte in jouw organisatie hiervoor? Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Customer Excellende Dag Rotterdam
Met 12 directeuren binnen 6 uur Hotel CitezenM, de markhal en het oogziekenhuis Rotterdam bezocht inclusief werklunch. Nils Scheling leidde deze bruisende en inspirerende dag en wij dompelden ons onder in een dagje klant zijn. 

Kern van de dag:  
Eerste indruk is het belangrijkste, klant kiest met gevoel.
Verschillende klanten vragen om een andere benadering, ken je klant.
Je medewerkers maken het verschil……..
 en JIJ maakt het verschil bij je medewerkers!
Als bestuurder ben je het voorbeeld voor, en de inspiratiebron van jouw medewerkers.
Het begint bij jou en jouw sterke verhaal, WHY en HOW  
Jij bent de leider met PASSIE. Jij bent jouw organisatie.
Durf te kiezen en voer je keuzes door in het DNA van de organisatie.
Wat is echt belangrijk, wat straal je uit en wat wil je uitstralen.
 
Helemaal ondergedompeld in wat we allemaal in ons hart wel weten maar zo lekker is om weer te mogen beleven zijn we geïnspireerd uit elkaar gegaan. HEERLIJK zo’n boost, waar iedereen iets van meeneemt naar de eigen organisatie. Ook qua tijdinvestering perfect, dus graag nog een keer organiseren.

De integratie van de specialisten

Kindplanning, communicatie met ouders, facturatie, medewerkersplanning en verloning. Allemaal processen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Voor al deze belangrijke disciplines in de kinderopvang bieden Konnect, Ayton en Kocon een geïntegreerde oplossing. Een vruchtbare samenwerking, waarin iedere partij zich richt op haar eigen specialisme, zonder dat je daar als klant wat van merkt. Meer lezen klik hier?

Herhaalde oproep voor leden intervisiegroep
Zoals in de vorige nieuwsbrief vermeld stond heeft zich n.a.v. de bijeenkomst over intervisie tijdens de laatste Landelijke Bijeenkomst een nieuwe intervisiegroep gevormd. Bij deze de herhaalde oproep voor geïnteresseerde leden die graag -in onderling overleg- een intervisiegroep willen starten. Ben jij geïnteresseerd, meld je dan aan bij het bureau (bureau@bdko.nl), zodat jullie met elkaar in contact gebracht kunnen worden.

Vacature
KEKZ is op zoek naar een ambitieuze directeur kinderopvang voor de Lowys Porquinstichting (Brabantse Wal). Bent u de fulltime directeur waar wij naar op zoek zijn, reageer dan vóór 17 februari 2017. Voor meer informatie kijk op http://www.kekz.nl/vacatures/directeur-kinderopvang

Tweede Kamerverkiezingen 15 maart a.s.
Voor meer informatie over de komende Tweede Kamerverkiezingen, de deelnemende partijen, de lijsttrekkers en de verkiezingsprogramma’s zie www.parlement.nl. Zie voor de volledige verkiezingsprogramma’s de sites van de verschillende politieke partijen. Na de verkiezingen zal de bdKO met de (nieuwe) woordvoerders kinderopvang wederom ‘aan tafel met’ bijeenkomsten organiseren.

Copyright © 2017 Bdko
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u bent ingeschreven bij de BdKO.

Ons adres is:
 
BdKO
Röntgenlaan 19
2719 DX Zoetermeer, Zuid-Holland


This email was sent to bureau@bdko.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Bdko · Röntgenlaan 19 · Zoetermeer, Zuid-Holland 2719 DX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp