Copy
View this email in your browser

Nieuwsbrief 4 - VvE GOED Leiderdorp

 

Oktober 2020

Beste VvE GOED Leiderdorp,

Welkom bij de 4de nieuwsbrief, ditmaal gaan we het hebben over de komende nationale klimaatweken met diverse activiteiten, webinars en 1 webinar speciaal voor VvE's op do 15 oktober!

Activiteiten 
Leiderdorp heeft diverse activiteiten tijdens de GOED-week. Van 10 t/m 17 oktober staat duurzaamheid centraal in ons dorp, met allerlei leuke en leerzame activiteiten vanuit huis of in de buitenlucht. Laat je inspireren tijdens een webinar (online bijeenkomst), doe mee aan een fotowedstrijd en/of stel een vraag aan de wethouder. Overzicht van alle activiteiten...

Kick-off op za 10 oktober
Vanwege de huidige coronasituatie, zijn dit jaar veel digitale duurzaamheidsactiviteiten. Te beginnen met een online interactieve aftrap op 10/10. Lees meer...

Een tip is het bijwonen van het kick-off webinar. Deze gaat over alle vier de duurzaamheidsthema’s en heeft inspirerende gastsprekers van o.a.: De Bries, IVN, Duurzaam Bouwloket en Bereikbaar Haaglanden & Rijnland. Gratis, maar schrijf je wel snel in, uiterlijk 8 oktober Lees meer en inschrijven...

Webinar - Energiebesparing en comfortabel wonen op dinsdag 13 oktober
Het Duurzaam Bouwloket organiseert dit gratis webinar waarin ze o.a. ingaan op: de teGOEDbon, verduurzaming in huis en comfortabel wonen: welke maatregelen maken het verschil? En de berichtgeving van het CPB over de kosten en baten van verduurzaming in huis: hoe rendabel is dit nou eigenlijk? Inschrijven is nodig om gratis deel te nemen.

TIP: Webinar - Verduurzaming voor VvE's op donderdag 15 oktober
Jouw complex verduurzamen? Hoe krijg je alle neuzen dezelfde kant op en hoe kom je erachter welke maatregelen het meeste rendement zullen opleveren? Tijdens deze webinar hoor je daar meer over, maar kun je ook zelf vragen stellen. Met Leiderdorpse gastsprekers die het proces zelf doorlopen hebben, een gratis energiescan hebben gehad en graag hun ervaringen delen!

Dit webinar is van 19.30-20.30u en voor VvE’s openbaar toegankelijk via YouTube, er is dus geen directe inschrijving voor nodig. Houd goedleiderdorp.nl in de gaten voor de link naar het webinar op donderdag 15 oktober.Van het gas af - kijktip!
In 2050 moeten alle woningen in Nederland van het gas af zijn, ook in Leiderdorp. De Oranjewijk is de eerste wijk waar de gemeente samen met de bewoners de mogelijkheden verkent om op weg te gaan naar een gasloze toekomst. In de serie 'Van het gas af' volgen het Leiderdorps Weekblad en Unity.NU via een maandelijkse krantenrubriek en een minidocumentaire op tv en online hoe de Oranjewijk op weg gaat naar een gasvrije toekomst.Wil je meer zien, bekijk hier alle afleveringen 'Van het gas af' terug. Onderaan de webpagina vind je alle afleveringen.

Vragen
Heeft u als individuele appartementseigenaar of als V.v.E. vragen of wilt u meer informatie over de subsidie voor isolatie, subsidiemogelijkheden voor energiebesparende maatregelen of de energiebespaarlening, de energieambassadeurs van de werkgroep V.v.E. zien uw vragen met belangstelling tegemoet. 

Nieuwsbrieven terugvinden?


Deze nieuwsbrieven zijn ook via de website van GOED Leiderdorp ter lezen. Ken je iemand die interessen heeft, stuur het door of meld je aan.

Samen gaan we GOED
We willen dit proces samen doorlopen en leren van elkaar door ervaringen te delen. Heeft u al stappen gemaakt waarvan andere VvE's kunnen leren, neem dan contact (vve@goedleiderdorp.nl) met ons op zodat we dit kunnen delen bij de andere VvE's.
 

VvE Werkgroep GOED Leiderdorp
Jeroen, Tobias & Oscar

Deze nieuwsbrief is bedoeld voor alle VvE's in Leiderdorp die geïnteresseerd zijn in duurzaamheidsmaatregelen.

Copyright © 2020 VvE GOED Leiderdorp,