Copy
View this email in your browser
                        Küppersweg 25
                        NL- 2031 EA  Haarlem
                             I :  www.wijnvriend.nl
                          E : wijn@wijnvriend.nl
                          T : 0031655138445

Wijnbrief Kerst 2020- waar bemoeit die Wijnvriend zich eigenlijk mee?

Beste Wijnvrienden,                                                                               Haarlem, 6 december  2019

U leest onze wijnbrief van Kerst 2020.
’…. En wat drinken we daarbij?', is bij ons nogal eens de vraag. Of meer nog: ‘…en wat drinken zé daarbij’? Vandaar dat we ons met van alles bemoeien: uw feestdagen, verjaardagen, vakantiedagen. Met iedere dag eigenlijk, vastbesloten als we zijn ons steentje bij te dragen aan het goede leven.
Nu weer met die vermaledijde Kerst 2020. Dus: wat drinkt u daarbij? Of belangrijker dit jaar: met wié eigenlijk. En waar. En hoe? Allemaal vragen waarbij we maar één antwoord hebben: drink er iets lekkers bij! Dat was u vast toch al van plan. Daarom een stapje verder: drink er iets héél érg lekkers bij. Eenvoudig zat, als u bedenkt dat de goedkoopste wijn in het restaurant waar u misschien anders gegeten zou hebben, nog altijd duurder is dan de duurste in deze wijnbrief. En die van ons is zeker stúkken lekkerder, zuiverder en gezonder want gemaakt zonder troep.
Daar gaan we u in deze wijnbrief Kerst 2020 bij helpen. Superlekkere wijnen. Op verschillende prijsniveaus. Wat duurder spul, Kerst immers. En, De Wijnvriend immers, ook lager geprijsde heerlijkheden. Die u natuurlijk ook gewoon met Kerst kunt drinken. 
Bij sommige wijnen in deze brief denkt u misschien: daar hadden ze het  toch al eerder over? Ja, dat klopt. Als je na vele jaren wijnimport met de beste wijnboeren over blijft, komen die meerdere keren langs.
Maar we hebben ook weer een geweldige nieuwe wijnboer: Alexandre Dalet uit de Luberon. Die heerlijke streek aan de noordkant van de Provence. Misschien kent u de beelden uit de film ‘A Good Year’, gebaseerd op het boek ‘A Year in the Provence’, die hier is opgenomen. Niet dat Alexandre daar iets mee te maken heeft, hij is oorspronkelijk biochemicus, maar de beelden tonen de schoonheid van de streek. En nu u er zelf toch niet heen kunt…
Verder hebben we de complete serie Beaujolais-Villages van France Gonzalvez. Wijnen die we al heel lang graag wilden hebben, wat nu door een buitenkansje eindelijk gelukt is. Voor het eerst en voor het laatst, lees maar op de website. Wit, lichtrood, volrood. Alles even verleidelijk.
Dan hebben we een paar wijnen van Jerôme Jouret, die met de oogst beroemder wordt, en dus minder kan leveren. En dat is verdraait jammer, want zijn wijn is ontzettend lekker en net zo vriendelijk geprijsd als dat ie smaakt.
Dan hebben we wit en rood van de caves de Cairanne, u weet wel, die grote coöperatie die het helemaal op kwaliteit gooit de laatste jaren, en met heerlijke gezonde wijnen komt.
Van de streekgenoten Nicolas Renaud van Clos des Grillons en Romain Le Bars (7 jaar training bij Anglore) hebben we de eerste 2020’s in wit en lichtrood. Zeer energieke en sappige wijn.
En de rode Sartiu van Giuseppe Sedilesu uit Sardinië doet ook mee.
Tenslotte: wilt u niet weer eens een lekker glas Calvados of Grappa, nu u toch over een bijzonder diner denkt? Ook die hebben we.
 
Zo kan ie wel weer, dachten we. Maar kijk vooral ook op onze website www.wijnvriend.nl wat we verder nog hebben voor heerlijks.
 
Terzake. Voor praktische informatie: zie het einde van deze wijnbrief. Hier melden we kort:
De ophaaldag is: zaterdag 19 december tussen 11.00 en 13.00 uur, in onze Flagshipstore, Küppersweg 25 in Haarlem. Of ieder ander moment, maar op afspraak.
Bezorgen doen we in de meeste gevallen op dinsdag 15 decemberm of de dag er na.
We zouden het fijn vinden als uw bestelling uiterlijk donderdag 17 december bij ons binnen is.
Minimum bestelling: 6 flessen, ook gecombineerd. Uiteraard kunt u ook uit onze vaste voorraad bestellen, kijk op de website.

Ik verheug me zeer op uw bericht!

Henk Struijs
De Wijnvriend
Alexandre Dalet - Luberon, Rhône

De sluiting van Frankrijk was medio juni nog niet voorbij of wij reden voor wat opwarm bezoeken naar het zuiden. Praatje hier, lunchje daar, borreltje overal. Iedereen was aan de bevrijding toe. Dus veel vrolijkheid, ontspanning, opluchting. We brachten een paar dagen door in de heerlijke streek Luberon, aan de noordkant van de Provence. De tuin van Frankrijk. Wijn altijd al te over daar, maar van matige kwaliteit. Tot recent een golf begin-dertigers de wijnscene nieuw leven inblies. De streek is immers ideaal voor wijnbouw: altijd een briesje, veel zon en warmte, verkoelende invloed van de Middellandse zee, vruchtbare bodem. De nieuwelingen, hoewel vaak hier geaard maar tijdelijk weggeweest, maken natuurwijn. Wat anders in 2020. Het lijkt wel of de wereld snakt naar dit soort wijnboeren en hun wijn. Want ondanks hun korte aanwezigheid zijn ze hip, zeer gevraagd en vaak vanaf de eerste fles ook verre van goedkoop, geen voorzichtige beginnersprijsjes.
Enfin, wij maakten ons rondje. Zo ontmoetten we een vrouwelijke wijnmaker met schoonheden van wijn. Over haar komen we begin volgend jaar nog te schrijven. En we kwamen in contact met Alexandre Dalet, wijnboer geworden na een carrière in de biochemie. Geen gekke achtergrond in de wijnbouw, dat zijn immers biochemische processen.

Wij hebben:
Roupillon 2019, lichtrode wijn van jonge stokken syrah met maceration carbonique, dus zeer op het fruit. Licht, baldadig, klein rood fruit, een hint van hazelnoot en olijf, mooi zuur met een kleine ronding. Een voorbeeldige vin naturel. Zeer sappig en gevaarlijk drinkbaar.
Ribambelle 2019,  middenrode, opake kleur, stevig, energiek en heerlijk sappig fruit van framboos, bosbes en pruim en de kruiden die je in deze streek overal ruikt. Plus een hint olijven, chocolade en venkel.
Grabuge 2019, volle rode wijn van oude stokken grenache en syrah. Stevig, krachtig, met de geur van zwarte bes, natte bosgrond, paddestoelen en een snifje hooi. Vol en lang. Karaferen kan geen kwaad, om hem los te maken.
Roquentin 2019, witte wijn van 20 jaar oude stokken chardonnay. Met 7 dagen schilweking (maceration). Een echte witte natuurwijn: aromatisch, met zich langzaam maar zeker ontplooiende geuren van abrikoos, peer, perzik, bloemen. Vol en toch fris, zuiver en energiek, complex zonder gecompliceerdheid.

Roupillon 2019 (r)                                                      € 12,95
Ribambelle 2019 (r)                                                   € 13,95
Grabuge 2019 (r)                                                       € 13,95
Roquentin 2019  (w)                                                  € 14,95 

 
Ga hier naar Alexandre Dalet op de website en om te bestellen.
Domaine Jerôme Jouret - Ardèche

Lieve mensen zijn het, Stéphanie en Jerôme Jouret. Tegen de 50 zijn ze nu, schat ik. Ze maken al vele jaren fantastisch lekkere natuurwijn, daar in de Ardèche. Als één van de eerste, een jaar of 25 geleden, na de jaren bij leermeester Hervé Souhaut, de echte voorloper in de streek. Altijd krijg ik minder van hun wijn dan ik wil. Ze doen aan eerlijk delen, wat ik helemaal niet eerlijk vind!
In juni waren we bij ze op bezoek. Alles smetteloos schoon, georganiseerd, hygiënisch, mooi. Prachtige equipement hebben ze. Het geheim achter stabiele natuurwijn, vindt Jerôme: uiterst schoon werken. Op mijn vraag waarom ze niet meer wijn gaan maken, door er wijngaarden bij te kopen bijvoorbeeld, of desnoods druiven te kopen, of, oei, domme opmerking, hun zeer redelijke prijzen te verhogen, was de reactie, met pretoogjes: we zijn volkomen in balans, we hebben het heel goed, we kunnen het zo prima aan, zijn gelukkig, dus waarom stress op de hals halen? Van de weeromstuit kwam er ook over mij direct een heerlijk gevoel van on-stress.
We hebben (een beetje van):

La Chasse aux Papillons 2019, de sauvignon voor sauvignon haters, want zonder die vaak opdringerige, overdreven geur daarvan. Maar met schitterende geuren van bloemen, witfruit, toast. Zuiver en energiek.
En avant doute 2019, de puur grenache van Jouret,  Met een volle en wulpse geur van rood fruit, kruiden, specerijen. Soyeus, brede smaak, fris, levendig en energiek, met zachte tannines. Een aardsverleider.
l'Accroche Coeur 2019, van merlot (70%) en syrah. Hartedief, zegt de naam, maar ook ‘a grosse coeur’, ruimhartig. Dat kun je wel zeggen ja, want dit is een gulle, volle wijn, met ook de fijne elegantie zoals in alle wijnen van Jouret. Veel kleur, veel fruit, veel genot. Bramen, hooi, kruiden, paprika. Maar verpakt in een heerlijk en zwoel romig jasje. Vraagt om een sterk tegenwicht op uw bord. Voor geen kleintje vervaart, deze heerlijke wijn.

La Chasse aux Papillons 2019 (w)                                € 11,80
En avant  Doute 2019 (r)                                                € 11,40
l'Accroche Coeur 2019 (r)                                              € 12,50

 
Ga hier naar domaine Jerôme Jouret op de website en om te bestellen.
France Gonzalvez - Beaujolais

Jaren geleden ontmoette ik op de BBB, de voorjaarsbeurs in de Beaujolais, een wijnboerin, France Gonzalvez. Ik wilde haar wijn heel graag importeren. Kon niet, deed en ander al. Ik vergat de hele zaak, tot ik medio dit jaar door haar gebeld werd. Of ik nog steeds geïnteresseerd was? Jazeker, was ik dat!
France's verhaal: na jaren buffelen in de wijn, gecombineerd met een baan die ze niet wilde opzeggen, veel vallen en opstaan in deze zakelijk best harde mannenwereld, trok ze de conclusie: kiezen moest ze. Ze koos ervoor te stoppen met wijn.
Maar ze had nog een voorraad waar ze vanaf moest. Wel, die hebben wij nu grotendeels. Niet voor een koopje, kan ik u verzekeren, mocht u mij verdenken van een gemene inborst!
France had haar wijngaarden, aanvankelijk 1 hectare, na 5 jaar uitgegroeid tot 5 hectare, in het zuidelijke deel van de Beaujolais, onder Brouilly, in de Beaujolais-Villages hoek. Bodem van graniet met een bovenlaag van zand en klei. Leeftijd van de wijnstokken tussen de 55 en 75 jaar. Jaja.
France maakte natuurlijke wijn: geen chemisch gedoe in de wijngaard, alleen eigen gisten, geen filtering, een minieme 10 mg/liter sulfiet bij het bottelen. Verder zero intrants. Maceration carbonique of deels-carbonique, zoals veel van onze Beaujolais, rijping in cementen cuves en houten barriques van enkele jaren oud.
Resultaat: zeer pure, frisse, elegante en intense wijnen, vol energie. Sappig, een beetje meer body dan sommige andere Beaujolais, sprekend en een ietsje, heel zachte, tannines.
Dus, nu onze lang gekoesterde wens in vervulling is gegaan, is het direct ook de laatste keer. Heel jammer, want France's wijn is heerlijk.

We hebben de volgende Beaujolais- Villages, allemaal van gamay druiven:

Volte Face 2019, van gamay van tamelijk jonge stokken, van 1998. Ehh, jong? Zuidelijk gerichte wijngaard, grond van klei en zand. De wijn is vrij licht, sappig, fris met klein rood fruit, vooral rinse kersen, in geur en smaak. Het fruit spat ervan af. Een geweldig vrolijk makende wegklokker met niveau. En een koopje tot en met!
La Cueillette 2016 van gamaystokken geplant rond 1970, dus ca. 50 jaar oud. Zuidelijk gericht, grond van zand en graniet. Ook al weer zo’n ster van France Gonzalvez: middengewicht, sappig, iets belegener fruit, pruimen, zwarte kers. Zacht, weelderig, fijne balans tussen vrolijk en chique. En van 2016, dus mooi uitgerijpt.
.G 2015 van gamay merendeels geplant in 1947, een klein deel in 1967, dus 70 jaar ongeveer. France had deze 2015 bewaard omdat het haar beste wijn ooit was en ze dacht er nog vele jaren op proeverijen, diners en zo mee te kunnen schitteren. Het liep anders. 
Beaujolais fruit met wat meer body, ongeveer zoals Jean Foillard dat ook doet. En hij kan nog wel een paar jaartjes mee ook. Sappig, stijlvol, elegant, stevig, weelderig, spannend door zijn ontwikkeling van geuren, van rood fruit, bosgrond, zoethout, mint. En een koopje voor zo’n wijn.
Ricochet 2019, witte Beaujolais van chardonnay, en één van de lekkerste die we ooit proefden. Heerlijke geur van bloemen en wit fruit, droog met een fijne rondeur, schitterend zuiver en helder met een innemende boerse touch. Zijdezacht, mooie zuren, perfect in balans. En ook voor een fijne prijs voor deze kwaliteit.

Volte Face 2019 (r)                                                    € 12,95
La Cueillette 2016 (r)                                                € 13,50
. G 2015 (r)                                                                 € 14,20
Ricochet 2019  (w)                                                    € 13,50 

 
Ga hier naar France Gonzalvez op de website en om te bestellen.
Caves de Cairanne - midden-Rhône

Als groot liefhebber en importeur van natuurwijn is het verleidelijk je niet bezig te houden met ontwikkelingen in andere delen van de wijnwereld. Cooperaties vonden we eigenlijk altijd bij voorbaat verdacht en minder interessant. Veelal terecht. Aan de andere kant zijn ze daar ook niet gek, zien de ontwikkelingen in vraag en mogelijkheden. En individuele boeren kunnen ambities hebben waardoor ze de tent vaak verlaten. Het kan ook anders. Estezargues was één van de eerste die dat inzag.
En dit voorjaar waren we bij de Caves de Cairanne in het gelijknamige Rhône-Villages dorp. Daar zijn ze overgegaan naar bio in de wijngaard, en in de cave alleen eigen gist, zo weinige mogelijk manipulatie en weinig of geen intrants, o.a. geen of heel weinig (20 mg) sulfiet.
Wat ik daar proefde van recente oogstjaren, vond ik echt heel goed. Stevige wijn, dat is wel een duidelijk kenmerk in deze hete streek, veel body, veel inhoud. Maar ook heel mooi op het fruit, zacht in de tannines. En wat ook een fijn aspect is: de Caves wil duidelijk voet aan de grond krijgen in een nieuwe markt en heeft daartoe heel bescheiden prijzen. Veel wijn voor je geld dus.

Wij hebben een aantal cuvées, waarvan we er hier twee uitlichten:

Cairanne Grande Reserve 2019 (w), van grenache blanc, clairette en bourboulenc. Uitgesproken aromatsich, vol, voluptueus, krachtig en toch met een grote elegante. Een voorbeeldige, klassiek, witte Rhône, die in Chateauneuf niet zou misstaan.
Sans Souffre Ajouté Rhône 2019 (r),  van grenache en carignan. Toegegeven, het kan subtieler, melden dat deze wijn gemaakt is zonder sulfiet. Zie het etiket. Maar het gaat om de inhoud, toch? En die is meer dan okee. Stevige volle rode wijn, echt een Rhône. Volop fruit (zwarte bes, kers, braam), wat specerijen en kruiden (tijm, cardamon), zachte, ronde tannines, dynamisch en energiek, zuiver en fris, lange nasmaak van rijp, donker fruit. Komt ook in de nog lekkerder maar duurdere verse als Cru Cairanne.

Caves Cairanne Grande Reserve Blanc 2019 (w)           €  9,90
Caves Cairanne Sans Souffre Ajouté Rhône 2019 (r)        €  8,20

 
Ga hier naar de Caves de Cairanne op de website en om te bestellen.

Giuseppe Sedilesu - Sardinië - Italië
Vorig jaar juni trotseerden we de sprinkhanenplagen en gingen op bezoek bij Giuseppe Sedilesu op het prachtige Italiaanse eiland Sardinië.
Volle, krachtige rode wijnen, proefden we er. Met flink voelbare maar toch zachte tannines, en geuren van fruit en maquis, het struikgewas vol kruiden als oregano en tijm, dat hier in het wild overal groeit.
Je krijgt makkelijk de neiging om deze rode wijnen te vergelijken met Barolo, Chateauneuf of grote Bordeaux. Welnu, de Sedilesu’s winnen het op vele fronten voor minder dan de helft van de prijs.
De meest toegankelijke en goedkoopste is de 
Sartiu 2019, rood, vrij vertaald: de binnenkomer. Van druivensoort Cannonau di Sardegna. Middengewicht, zuivere, heldere geur van rinse kersen, en later ook oregano, rozemarijn en laurier. Niet licht, niet zwaar, heel sappig, de zonneschijn spat er van af.

Sedilesu Sartiu 2019                         € 12,50
 
Ga hier naar Giuseppe Sedilesu op de website en om te bestellen.
Romain Le Bars - Tavel, zuid-Rhône

In de zuidelijke Rhône, rond het dorp en appellation Tavel, gebeurt veel. Sinds de oogst 2018 is één van onze nieuwe wijnboeren daar: Romain Le Bars. Voormalige knecht bij domaine Anglore. In 2018 begon hij voor zichzelf, gewapend en gesterkt met alle kennis, kunde en inzichten die van Anglore zo’n geweldig domaine hebben gemaakt.
Zéér veelbelovend, vonden we Romains wijn vanaf de eerste teug.
Zijn eerste wijn is ieder jaar de Nouveau Nez, de nieuwgeborene, de eerste. Onlangs kregen we de 2020 binnen. Gemaakt van 60% carignan, 20% cinsault, 15% mourvèdre en 5% grenache. Natuurwijn in de Beaujolais stijl, met macération carbonique, dus vol op het fruit. Een zeer verleidelijke, energieke en zeer sappige smaak van, tja, allemaal rood fruit: aardbeien, kersen, bessen, frambozen, aangevuld met mediterrane kruiden die erdoorheen zweven, en een hint marsepein en chocolade. Zuiver en fris. Fantastisch lekker.
Romain Le Bars, Nouveau Nez 2020 (r)    € 14,95
 
Ga hier naar Romain Le Bars op de website en om te bestellen.
Nicolas Renaud- Clos des Grillons, zuid Rhône

Van dezelfde vriendenclub als Romain Le Bars en Eric Pfifferling (Anglore), uit de buurt van het dorp Tavel. Zelfde filosofie, gelijk vakmanschap, gelijke onderlinge coaching.
Tijdens ons meest recente bezoek aan Nicolas in juni 2020 konden we zijn prachtige cave in aanbouw bewonderen. Afscheid van de kleine ruimte met kruipdoor-sluipdoor overal vaatjes en cuves (zoals je bij zo veel beginnende wijnboeren aantreft, romantisch maar onpraktisch), welkom mooie koele en ruime loods.
Nicolas kan dit natuurlijk doen omdat zijn wijn heel gewild is. En logisch, want ook wij vinden die ieder jaar weer ietsje beter. Waar eindigt dat?
Probleem hier: de hitte, zeker de laatste jaren. Daarom oogst Nicolas tegenwoordig weken vroeger dan voorheen. Dan nog krijg je geen vederlichte wijn, maar er is wel een procentje minder alcohol.
Zijn wijn is licht en zeer energiek, het tegendeel van blockbursters, die sommigen verwachten voor de (helaas niet lage) prijzen van Grillons. Voor sommigen is het wennen, maar de wijn is echt grandioos lekker.
We hebben behoorlijk wat cuvées, waaronder de eerste 2020's:
Une Île 2020, lichtrood van oude stokken mourvèdre, de druivensoort van onder andere Bandol, en wat picpoul gris, een witte druif, voor de frisheid, de lichtheid, de energie. Gemaakt met maceration carbonique. Dus: zeer fruitig en krokant, met een flinke snif kruiderij (oregano, tijm en ander mediterraans). Zuiver, wulps, breed, energiek en complex. Minder licht van kleur dan de 2019
Soleil 28, 2020, de nieuwe witte wijn van Nicolas, van picardan en viognier. De eerste geur is vol van citrus, clementines en bloemen. Daarna volgen peer, abrikoos, amandel, een zweem muskus. De smaak volgt dit in een prachtige balans. Zacht en fijntjes. Nu, december 2020 kan karaferen geen kwaad om hem los te maken. Een echte meesterstuk van vriend Nicolas Renaud. Waar heeft ie dit nou weer geleerd…?

Une Île 2020 (r)                  € 18,95
Soleil 28, 2020 (w)             € 18,95

 
Ga hier Clos des Grillons op de website en om te bestellen.
Domaine Flaguerie - Calvados

Nadat Michel Beucher, onze leverancier van appeldrankjes, er een jaar of 5 geleden mee stopte, hebben we stad en land afgezocht naar een goede opvolger. Maar dat bleek nog niet zo eenvoudig. Tot die zelf naar ons toekwam, in de vorm van een door een klant meegebrachte fles van Domaine de la Flaguerie. Appelboer René Petrich vertegenwoordigt de 8e generatie Calvadosmakers op dit domaine, dat sinds 25 jaar biologisch is gecertificeerd, als één van de allereersten in de streek. 
Ze maken hier Calvados in allerlei soorten, met 4, 6, 8, 10, 15 of 30 jaar rijping op houten foeders waar het sap in alle rust wordt tot het heerlijks dat u in de fles vindt. Verder natuurlijk Pommeau, dat weldadige aperitief van Calvados en appelmost met ca. 18% alcohol. En Cider, zowel droog als demi-sec en Poiré, perencider.
De hele collectie kunt u op onze website bewonderen, zie https://wijnvriend.nl/portfolio/domaine-la-flaguerie/..
We lichten er hier twee uit:

Calvados Vieux Reserve (4 jaar rijping)    € 33,00
Pommeau de Normandie                            € 18,50


En als u toch van een digestieef houdt, hebben we ook niog wat heerlijke Grappa van Sedilesu, zie hier:
https://wijnvriend.nl/product/fattoria-sedilesu-grappa-affinata/
de prijs is € 32 per fles van 50 cl.
 
Ga hier domaine de La Flaguerie op de website en om te bestellen.
Wat verder ter tafel komt

In het kort nog even de andere nieuwe binnenkomsten die we graag onder uw aandacht brengen: 
Totaallijst Kerstbrief  2020   prijs in prijs   in proef- prijs
    per fles kerst kerst   doos proef-
      doos doos     doos
               
Alexandre Dalet, Luberon/Rhône              
Roupillon 2019 r € 12,95 1 € 12,95      
Ribambelle 2019 r € 13,95 1 € 13,95   1 € 13,95
Grabuge 2019 r € 13,95          
Roquentin 2019 w € 14,95          
               
Jerôme Jourt, Ardèche              
La Chasse aux Papillons 2019 w € 11,80          
En avant  Doute 2019 r € 11,40          
l'Accroche Coeur 2019 r € 12,50          
               
France Gonzalvez, Beaujolais              
Volte Face 2019 r € 12,95 1 € 12,95      
La Cueillette 2016 r € 13,50 2 € 27,00   1 € 13,50
. G 2015 r € 14,20          
Ricochet 2019 w € 13,50 2 € 27,00   1 € 13,50
               
Caves de Cairanne, midden Rhône              
Grande Reserve Blanc 2019 w € 9,90 2 € 19,80   1 € 9,90
Sans Souffre Ajouté Rhône 2019 r € 8,20 1 € 8,20   1 € 8,20
               
Giuseppe Sedilesu - Sardinië - Italië              
Sartiu 2019 r € 12,50 1 € 12,50   1 € 12,50
               
Romain Le Bars - Tavel, zuid-Rhône              
Nouveau Nez  2020 r € 14,95 1 € 14,95      
               
Nicolas Renaud- Clos des Grillons, Rhône              
Une Île 2020 r € 18,95          
Soleil 28, 2020 w € 18,95          
               
               
TOTAAL     12 € 149,30   6 € 71,55
               
Prijs Kerstdoos 2020, 12 flessen (5 wit, 7 rood):  € 149,30 (excl. evt. bezorgkosten)
Prijs Proefdoos 6 flessen (2 wit, 4 rood):  € 71,55 (excl. evt. bezorgkosten)

De prijzen zijn inclusief 21% BTW.
 
Klik hier voor alle wijnen uit dit aanbod en om ze te bestellen
Klik hier om naar dit totaaloverzicht te gaan op de website en om te bestellen.
Practische informatie:
 
Afname:              De minimum afname is 6 flessen totaal.
Looptijd:              Als u uw wijn komt halen,stellen we het zeer op prijs als u uw 
                           bestelling uiterlijk donderdag 17 december doorgeeft.
Afhaaldag:          Zaterdag 19 december tussen 11.00 en 13.00 op Küppersweg 25, Haarlem.
                           Of een andere dag op afspraak. 
Bezorgen:           binnen 3 dagen na uw bestelling, ijs en weder dienende.
                         
Komen deze data u niet uit, dan maken we een aparte afspraak.

Bezorgtarief:       Amsterdam, Haarlem: € 9,00
                           Elders binnen NL: tot 12 fln= € 12; 24= €15,00; 36= €17,00; 48= €18. 
                           Zie ook onze website.
Betaling:             Per Ideal bij de bestelling of op rekening binnen 1 week na levering per ING bank
                           NL59INGB0004044828  van De Wijnvriend in Haarlem.  _______________________________________________________________________________________
De Wijnvriend:   IBAN: NL59INGB0004044828, KvK: 34067229, BTW/TVA: NL 773.096.62B01

 
                                                            
                    De Wijnvriend – al 32 jaar de lekkerste Vins Naturels

 
Copyright © 2020 De Wijnvriend, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp