Copy
Vos Interieur
View this email in your browser

x
Fritz Hansen 
 

EGG™ 

Deze bijzonder draaifauteuil werd in eerste instantie door Arne Jacobsen ontworpen voor het SAS Royal Hotel in Kopenhagen (1958). De royale relaxstoel werd ontworpen voor de lobby van het hotel. Door de omsluitende vorm probeerde hij privacy te creëren in een publieke ruimte, het moest zorgen voor ontspanning in een drukke gelegenheid. Niet veel later werd het gepresenteerd aan het grote publiek op de Formes Scandinaves Tentoonstelling in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs. Van een mal van klei naar een productiemodel van stevig schuim dat bekleed wordt met leer of stof, voor die tijd een zeer vernieuwende productiemethode. De stoel wordt nog altijd handmatig gestikt, heeft een draaibaar onderstel van gepolijst aluminium en is voorzien van een kantelmechanisme voor een optimaal zitcomfort. 
x

x
SERIES 7™

Ook de Fritz Hansen Series 7 vlinderstoel is een ontwerp van Arne Jacobsen (1955). Deze iconische vlinderstoel is vervaardigd uit gebogen multiplex, een techniek die destijds revolutionair was. Hij werd daarbij geïnspireerd door Charles en Ray Eames, die deze techniek al veel eerder hanteerden. Door voor deze productietechniek te kiezen, kun je spelen met een charmant en tevens organisch lijnenspel. Het eenvoudige design zorgt voor een veelzijdige toepasbaarheid in veel interieurs. 
 
x

x
LILY™

De LILY, een ontwerp uit 1970 van Arne Jacobsen, lijkt in vele opzichten op de Series 7 vlinderstoel. Het model is oorspronkelijk ontworpen voor de Danish National Bank, maar werd wegens succes opgenomen in de vaste collectie van Fritz Hansen. Het is de laatste stoel van de hand van Arne Jacobsen. De stoel is verkrijgbaar met of zonder armleuningen.
x

x
PK22™

De Frans Hansen PK22 is een prijswinnend ontwerp waarmee Poul Kjærholm wereldwijde bekendheid kreeg. Het uiteindelijke ontwerp is ontstaan uit een studieproject, waarmee hij succesvol afstudeerde aan de School of Applied Arts in Kopenhagen. 
In zijn zoektocht naar een industriële fauteuil, bleef hij focus houden op functionaliteit en duurzaamheid, met daarbij aandacht voor een ontspannen en gezonde zithouding, die uitmondde tot een elegante en verfijnde stoel. 

x

Instagram
Facebook
Pinterest
Vos Interieur
Email

Vos Interieur

Laan Corpus den Hoorn 100
9728 JR Groningen
050 524 42 44
info@vosinterieur.nl
www.vosinterieur.nl

Openingstijden
di 10.00 - 18.00 uur
wo 10.00 - 18.00 uur
do 10.00 - 18.00 uur
vr 10.00 - 18.00 uur
za 10.00 - 17.00 uur


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Vos Interieur · Laan Corpus den Hoorn 100, Groningen · Groningen, GR 9728 JR · Netherlands