Copy
Vos Interieur
View this email in your browser

x
Unter the moonlight 
 
De hanglamp ‘Moon’ is in 2005 ontworpen door Davide Groppi. Het is handgemaakt van flinterdun Japans Rijstpapier, waarmee de textuur van het maanoppervlak, met zijn duizenden schakeringen en nuances, natuurgetrouw wordt nagebootst. Hierdoor ontstaat er een simpele, maar toch magische en warme lamp. Moon is ontstaan uit de droom van Groppi, om de maan in je eigen huis te vangen.


x

x
Dwars door het hart
 
In 2019 ontwierp Davide Groppi de wandlamp ‘Rail’. Dit ontwerp kan gezien worden als zowel artistieke als decoratieve wandverlichting. De losse spooronderdelen van een elektrische trein vormen samen de iconische vorm van een hart. De rechte lijn, uitgevoerd in LED-tape, die dwars door het hart gaat, verlicht in eerste instantie het hart, maar doet ons ook denken aan een ‘pijl door het hart’, waardoor er een bepaalde diepte in het beeld ontstaat. De combinatie resulteert in een lamp die perfect past in een modern interieur
.

x

x
Licht uit, spot aan 
 
Het ontwerp van de lamp ‘Masai’ (2015) is zeer verfijnd en subtiel. Het dunne draadstaal loopt van plafond tot vloer, met daarin verwerkt een lichtlijn van 1.25 meter, wat nauwelijks ruimte inneemt. Het idee van ontwerper Maurizio Mancini is om kunstwerken en andere interieurarchitectuur te voorzien van heldere verlichting vanuit een bijna onzichtbare lichtbron. Het simplistische design van deze armatuur bereikt dit tot in de perfectie, waardoor de focus niet op de lamp komt te liggen, maar op de te verlichten kunstwerken, sculpturen of donkere hoeken in het interieur.

x 

x
Davide Groppi, geboren in 1963, kreeg de passie van creëren met de paplepel ingegoten. Zijn vader leerde hem niet alleen dingen in elkaar te zetten van reserveonderdelen, maar ook hoe hij het kon combineren met schoonheid en stevigheid. Zo bouwden ze samen een flipperkast, een telegraaf en… een lamp. 
 
In 1985 begon hij met mechanisch ontwerpen, waarna hij al snel overstapte op het ontwerpen van lampen. Zijn eerste laboratorium was een kleine kamer in het centrum van de Italiaanse stad Piacenza. In 1994 was het de lamp Baloo die zorgde voor de grote doorbraak tijdens de beurs ‘Salone del Mobile’ in Milaan. 
 
Creaties van Davide Groppi komen vaak tot stand door de behoefte om leven te geven aan iets dat noodzakelijk of belangrijk is. Emotie, eenvoud, creatieve vindingrijkheid en verwondering zijn de fundamentele componenten van elke lamp of verlichtingsproject van Davide Groppi.

x 


Publicaties

Ter gelegenheid van de Edra-tentoonstelling is het boek 'Edra through my eyes, Bart Vos' uitgegeven door Vos Interieur.

> Bekijk het boek digitaal.
In het magazine 'Eigen Huis & Interieur' is een artikel gepubliceerd over de Edra-tentoonstelling.


> Lees het artikel.
Instagram
Facebook
Pinterest
Vos Interieur
Email

Vos Interieur

Laan Corpus den Hoorn 100
9728 JR Groningen
050 524 42 44
info@vosinterieur.nl
w
ww.vosinterieur.nl

Openingstijden
di 10.00 - 18.00 uur
wo 10.00 - 18.00 uur
do 10.00 - 18.00 uur
vr 10.00 - 18.00 uur
za 10.00 - 17.00 uur