Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

Editie 01 - Maart 2021

Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief voor ondernemers van Team Economische Zaken van Gemeente Urk. Hierin leest u actuele berichtgeving van en over de gemeente. In deze uitgave o.a. een interview met Gerrit Brands van Agro Merchants Group en kort in beeld: startende ondernemer Lisette Snijder van Lisette's Little Bakery. Voor zakelijk nieuws klikt u op de links hieronder. 


 

 

'Urk heeft enorm veel kennis. Blijf samenwerken in de zoektocht naar oplossingen!’
URK GROEIT INTERNATIONAAL ALS DRAAISCHIJF IN VISLOGISTIEK

Met een capaciteit van 45.000 pallets aan de Abbert staat ‘de Coldstore’ als een huis! Na de overname door Agro Merchants Group in 2014, zal straks weer een nieuwe naam op de gevel te zien zijn. Americold. Het grootste vriesbedrijf van Amerika, zet hiermee de eerste voetstappen in Europa op Urk.

LEES MEER

 

LISETTE’S LITTLE BAKERY
Terwijl haar vriendinnen op vrijdagavond gingen stappen, stond Lisette liever bij haar ouders in de garage banket te bakken. ,,Mijn droom was namelijk altijd al om een eigen bakkerij te beginnen.  Door met passie, hard werken en mijn bakkersopleiding af te maken, heb ik dat 1,5 jaar geleden bereikt.” Na mooie stages bij Bakkerij Brouwer en Maxima wist Lisette het zeker. ,,Ik wilde een eigen bedrijf, maar gespecialiseerd in taarten maken."


LEES MEER

Wethouder Economische Zaken, Nathanael Middelkoop

STAAN DE BESTE STUURLUI AAN WAL?
De beste stuurlui staan aan wal. Dit gezegde wordt vaak gebruikt om aan te geven dat het nogal makkelijk is een ander te vertellen wat je wel en niet zou moeten doen. Totdat het jezelf betreft. Dan blijkt het vaak een stuk lastiger dan gedacht. Dit gevoel bekruipt u als ondernemer misschien ook wel de laatste tijd. De coronapandemie en lock-down zorgen ervoor dat u niet op de vertrouwde en gebruikelijke manier kunt ondernemen. Allerlei maatregelen en beperkingen die verder reiken dan het reguliere ondernemersrisico. 

LEES MEER
 


Ben jij ondernemer in Flevoland en wil je jouw bedrijf voorbereiden op de toekomst? Dan is Digilab Flevoland er voor jou!

In Digilab Flevoland ga jij samen met studenten uit de regio aan de slag met jouw vraagstuk rondom  online marketing, data-analyse of automatisering. Zo wordt je bijvoorbeeld geholpen bij het opzetten van een website, bij het analyseren van financiële data of bij het inzetten van digitale materialen in jouw bedrijf. Je krijgt kosteloos ondersteuning bij een het vraagstuk waar je tegenaan loopt en studenten leren bij jouw bedrijf in de regio. Om mee te kunnen doen hoef je zelf geen kennis te hebben van digitalisering. Nieuwsgierig waar Digilab Flevoland je precies bij kan helpen?  Meer informatie? Ga naar www.digilabflevoland.nl

Financiële ondersteuning en advies van EIT RawMaterials
Ben jij een start- up en heb jij een innovatief en duurzaam plan binnen de grondstoffensector? Neem dan snel een kijkje op eitrawmaterials.eu/booster-call/ of eitrawmaterials.eu/accelerator/. EIT RawMaterials biedt trajecten aan waarbij je advies en financiële ondersteuning ontvangt bij het opzetten en versnellen van jouw business idee.

LEES MEER


Resultaten enquête duurzaamheid
In januari van dit jaar heeft u een enquête ontvangen van de gemeente Urk gericht op duurzaamheid. De vragen gingen zowel om wat uw bedrijf al doet op het gebied van verduurzaming, als waar u wellicht ondersteuning bij nodig heeft. Maar liefst 50 bedrijven hebben de tijd en moeite genomen om hun reactie te geven. Dank daarvoor!
 
De meest opvallende resultaten koppelen wij graag aan u terug;
  • 78% van de respondenten is al bezig met de verduurzaming van het bedrijf.
  • Energiebesparing aan het gebouw/ bedrijfsprocessen, duurzame opwek van energie en verwarming en afvalscheiding zijn de meest uitgevoerde verduurzamingsactiviteiten.
  • De beweegreden om te verduurzamen is voornamelijk gericht op kostenbesparing en wet- en regelgeving. Maar het goed doorgeven van de aarde aan de volgende generatie brengt een grote groep ook in actie.
  • Ervaren knelpunten bij verduurzaming richten zich veelal op de hoge investeringskosten. Gelukkig is er ook een grote groep respondenten die aangeeft eigenlijk geen knelpunten te ervaren.
  • Ongeveer de helft van de respondenten heeft behoefte aan ondersteuning vanuit de gemeente Urk, in de vorm van; hulp bij financiering, inzicht geven in beschikbare adviesmogelijkheden en bij de informatievoorziening rondom duurzaamheid.
  • De meeste respondenten willen het liefste op de hoogte worden gehouden van verduurzamingsactiviteiten van de gemeente Urk via de nieuwsbrief. Enkele van de respondenten werkt graag actief mee in een klankbordgroep, projectgroep of geven hun mening via een enquête/ interview.
Deze enquêteresultaten nemen wij mee bij het uitvoeren van duurzaamheidsprojecten. En geeft ons inzicht in welke acties wenselijk zijn om op te zetten voor het bedrijfsleven op Urk. Wanneer er concrete vervolgstappen zijn te delen, komen wij bij u terug. Heeft u in de tussentijd vragen of opmerkingen? Dan kunt u ons bereiken via duurzaam@urk.nl of telefonisch via 0527 - 68 98 68.


Ondanks de Corona hebben we toch weer voorzichtig de bedrijfsbezoeken opgepakt. Met in achtneming van de regels hebben wethouder Nathanaël Middelkoop en accountmanager Janneke Pasterkamp de afgelopen maanden van een aantal bedrijven mogen horen wat er bij hen speelt. Zij mochten een kijkje in de keuken nemen. Wil jij ook een keer een bezoek van de wethouder, mail dan naar ondernemen@urk.nl 

 Bedrijfsbezoek bij Brands Fish.                           Bedrijfsbezoek bij Isoniq.

Volg ons op Social Media!
Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de Gemeente Urk. 

    
 
Direct contact met de gemeente?

Team Economische Zaken (EZ) 
ondernemen@urk.nl 

Andre Kromkamp                             Juriean Brands
Strategisch Adviseur EZ                     Beleidsadviseur EZ (Maritiem/ Visserij) Europa
E. a.kromkamp@urk.nl                       E. j.brands@urk.nl
T. 06 14 24 18 16                                T. 06 10 26 22 24

Janneke Pasterkamp                       Sigrid Bijkerk
Accountmanager EZ                          Medewerker EZ
E. j.pasterkamp@urk.nl                      E. s.bijkerk@urk.nl
T. 06 12 76 07 15                               T. 06 14 53 69 68

Lidewey van Eldik
Beleidsmedewerker Recreatie,
Toerisme en Cultuur
E. l.van.eldik@urk.nl 
T. (0527) 689989
Direct contact met de gemeente?

Team Economische Zaken (EZ) 
ondernemen@urk.nl 

Andre Kromkamp                             Juriean Brands
Strategisch Adviseur EZ                     Beleidsadviseur EZ (Maritiem/ Visserij) Europa
E. a.kromkamp@urk.nl                       E. j.brands@urk.nl
T. 06 14 24 18 16                                T. 06 10 26 22 24

Janneke Pasterkamp                       Sigrid Bijkerk
Accountmanager EZ                          Medewerker EZ
E. j.pasterkamp@urk.nl                      E. s.bijkerk@urk.nl
T. 06 12 76 07 15                               T. 06 14 53 69 68

Lidewey van Eldik
Beleidsmedewerker Recreatie,
Toerisme en Cultuur
E. l.van.eldik@urk.nl 
T. (0527) 689989
Gemeente Urk | Singel 9, 8321 GT - URK

  
Copyright ©2021  |  Gemeente Urk  |  Alle rechten.
Eindredactie: Team Economische Zaken

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Mail naar ondernemen@urk.nl