Copy
Verkeer & Meer | Dinsdag 5 oktober 2021

Vanaf dit jaar: Verkeer en Meer!

De Verkeerslijn Verkeer & Meer is een complete leerlijn voor verkeerseducatie van 0 tot 18 jaar. Deze bestaat uit afwisselende en uitdagende verkeerslessen gericht op zowel theorie als het opdoen van praktijkervaring.

Het aanbod is uitgebreid. Verkeerseducatie met de kosteloze digitale verkeersmethode TotallyTraffic kunnen VO-scholen versterken met voorlichtingscampagnes gericht op MONO, fietsverlichting en scooterrijden. Daarnaast zijn nog steeds enkele gratie gastlessen beschikbaar en natuurlijk wordt ook dit jaar de Ontwerpwedstrijd georganiseerd. 

Het volledige aanbod vind je op de website van Verkeer & Meer.
 

Gaan jullie ook MONO?

In het kader van deze landelijke campagne ontvang je binnenkort per post een aantal MONO posters Wij hopen dat je deze op opvallende plaatsen in het schoolgebouw wilt ophangen.

Er is ook wat extra’s mogelijk: de Go MONO campagne van TeamAlert bij jullie op school. De campagne is in te zetten vanaf 1 november 2021 t/m december 2021. Team Alert komt bij interesse kosteloos bij je op school langs en heeft alleen een plek nodig in een centrale ruimte van jullie school Lees Hoe de Go MONO campagne werkt (PDF)

Meld je snel aan: beperkt aantal uitvoeringen
Doe je mee? Stuur een mailtje naar l.dewildt@verkeerenmeer.nl  Geef in de mail aan in welke week jullie bij voorkeur de GO MONO voorlichting willen inzetten. Wacht niet te lang met aanmelden, er is een beperkt aantal gratis uitvoeringen beschikbaar.
 

Geef je open dag of ouderavond wat extra’s!

Een promoteam van Verkeer en Meer kan je open dag of ouderavond verrijken door ter plaatse informatie te verspreiden over verkeersveiligheid specifiek gericht op de doelgroep jongeren.  Zij gaan in gesprek met ouders over afleiding in het verkeer, het belang van een veilige fiets, het voeren van fietsverlichting, het opdoen van praktijkervaring en veilige school-thuisroutes. Iets voor jullie school? Geef het door aan je vaste schoolaccountmanager Lindy, Nynke of Lisette, dan gaan wij het voor je regelen!
 

Ontwerpwedstrijd: ‘Kijk naar de weg, niet naar je mobiel’

De Ontwerpwedstrijd ‘Kijk naar de weg, niet naar je mobiel’) is inmiddels bij vele VO-scholen in Amsterdam bekend en wordt hopelijk een jaarlijks terugkerende uitdaging waarbij vele aantrekkelijke prijzen te winnen zijn, zoals een dagje geheel verzorgd naar de Efteling, hippe rugtassen en bioscooptickets. Scholieren krijgen de volgende uitdaging mee: maak een poster om leeftijdsgenoten te stimuleren om de telefoon in je zak te houden in het verkeer. Dit jaar voor het eerst behalve in de onderbouw, ook in te zetten in de bovenbouw.. 

De deadline voor de ontwerpwedstrijd is 18 februari 2022. We hebben bovenstaande mooie inzendingen afgelopen schooljaar mogen ontvangen, maar we zijn benieuwd wat leerlingen dit schooljaar voor creatieve creaties kunnen maken. Dus jullie leerlingen kunnen opnieuw aan de slag om een mooie aansprekende poster te maken. Wil je dit schooljaar deelnemen? Meld je  school vast aan bij de vaste schoolaccountmanagers van Verkeer&Meer. En download alvast de handleiding voor deelname aan de posterwedstrijd.
 

Week van het verkeer

Van 7 tot en met 11 maart 2022 is de jaarlijkse Week van het Verkeer. Een mooie kapstok om extra aandacht te geven aan verkeerseducatie. Dit voorjaar waren de Hack & Design sessies een groot succes. Ook in 2022 zijn er aansprekende projecten/voorlichtingscampagnes beschikbaar die je kunt inzetten. Heb je in deze week tijd en ruimte om aandacht aan verkeerseducatie te besteden, laat het ons weten. Dan denken wij graag mee om een invulling op maat te vinden. 
 

Social media content voor jullie school

We hebben relevante content voorbereid die je makkelijk kunt (laten) delen via de social media kanalen van je school. Een mooie manier om aandacht te besteden aan campagnes zoals MoNo en de thema’s die worden behandeld in de methode TotallyTraffic. De teksten en beeldmaterialen zijn vrij te gebruiken door jullie school.
 

Content downloadenContactinformatie
Email Lisette: l.dewildt@verkeerenmeer.nl 
E-mail Nynke: n.vanderkallen@verkeerenmeer.nl
E-mail Lindy: l.vanscharrenburg@verkeerenmeer.nl
Copyright © 2021 Verkeer & Meer, Alle rechten voorbehouden.