Copy
Verkeer & Meer | Januari 2023

Gelukkig nieuwjaar!


We hopen dat iedereen fijne feestdagen achter de rug heeft en we wensen iedereen vanuit Verkeer & Meer een gelukkig en veilig nieuwjaar toe! Het hele jaar door werden leerlingen uitgedaagd om hun eigen goede voornemens met betrekking tot hun gedrag in het verkeer te formuleren en deze ook na te leven. Hier zullen we in het jaar 2023 mee doorgaan om ook de nieuwe generatie leerlingen te motiveren zich van hun beste kant te laten zien in het verkeer! 
Meer weten over het aanbod? Bezoek de website!

Terugblik op 2022: succesvol jaar verkeerseducatie

We hebben het afgelopen jaar weer mooie successen behaald. Dertig scholen hebben in 2022 gebruik gemaakt van ons verkeerseducatie-aanbod en bereikten we bijna 5000 leerlingen in de gemeente Amsterdam met verkeerseducatie!  
 

Helmplicht 

Met de ingang van het nieuwe jaar ging ook de helmplicht in de vervoerregio in. Sinds 1 januari 2023 moeten alle snorfietsers en bijrijders een brom/motorfietshelm dragen. Het is belangrijk dat alle snorfietsers en bijrijders hier op tijd vanaf weten. Daarom lanceert Infrastructuur en Waterstaat een campagne gelanceerd om de doelgroep hier bewust van te maken. Het gaat om alle snorfietsers in Nederland vanaf 16 jaar. Door heel het land zullen er posters worden geplaatst. Heeft uw school ook een aanzienlijk aantal leerlingen die gebruik maken van snorfietsen?  

Het gebruik van snorfietsen begint voor veel jongeren al wanneer zij voortgezet (praktijk)onderwijs volgen, of naar het mbo gaan. Hoe eerder jongeren zich bewust worden van de nieuwe norm, hoe kleiner de kans dat ze de mist in gaan. Daarbij riskeren ze niet alleen een boete van 100 euro, maar vooral een gebrek aan bescherming in het geval van een ongeluk. Laat zien wat er van leerlingen verwacht wordt door de poster ‘’ Creatief concept campagne ‘Helm op’ te vertonen op beeldschermen in de school.  

Download de poster voor op beeldschermen/banners op jouw school.
Link naar de poster

Project 'Scooter Elite'

Verder is dit een goed moment om veiligheid op de scooter nog eens onder de aandacht te brengen. Zo kunnen scholen weer kosteloos gebruik maken van het project ‘Scooter Elite’. Met dit project komt Team Alert langs in de hal of aula, waar leerlingen tijdens de pauzes worden aangesproken door onze jongeren voorlichters. Leerlingen krijgen een quiz met vragen over het verkeer. Daarna mogen ze meedoen aan de scootergame: op een echte scooter die we neerzetten mogen jongeren de hoogste score proberen te halen. Degene met de hoogste score wint aan het eind van de dag een prijs!  

Meer informatie over Scooter Elite

Ontwerpwedstrijd: Go MONO

De afgelopen maanden stonden in het teken van MONO: rijden zonder afleiding in het verkeer. In het kader daarvan ging ook de Go Mono ontwerpwedstrijd van start. Scholen kunnen zich nog aanmelden om deel te nemen.

Leerlingen mogen hun creativiteit loslaten op het bedenken van een campagneposter over afleiding in het verkeer. Dit is een geschikte opdracht om tijdens een CKV les of mentoruur in te zetten. Vorig jaar leidde dit al tot kleurrijke kunstwerken met allemaal een sterke boodschap: Rij MONO!  

Poster ontwerpwedstrijd

Open dagen: Help je brugklasser veilig op weg!  

De open dagen komen er weer aan. Leerlingen op de basisschool bereiden zich voor op een nieuwe stap! Dit gaat gepaard met een nieuwe route die zij zullen moeten afleggen van huis naar hun nieuwe middelbare school toe. Verkeer & Meer heeft een brochure ontworpen om ouders te helpen om hun kind veilig op weg te helpen.  
 
TIP: Laat zien dat jij als school aandacht besteed aan veiligheid in het verkeer! Laat ons langskomen op een open dag of open avond. Als aanspreekpunt laten we zien hoe ze door een paar simpele stappen al een grote bijdragen kunnen leveren aan de verkeersveiligheid van hun kind(eren) door de brochure toe te lichten. Deze geven we natuurlijk ook mee naar huis! 

Bekijk de ouderbrochure
Contactinformatie
Email Lisette: l.dewildt@verkeerenmeer.nl
E-mail Nynke: n.vanderkallen@verkeerenmeer.nl
E-mail Lindy: l.vanscharrenburg@verkeerenmeer.nl
 
Copyright © 2023 Verkeer & Meer, Alle rechten voorbehouden.