Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief 4 voor leerlingen en ouders
- 14 september 2021 -
Een korte extra nieuwsbrief over de opstart van de cafetaria.

Cafetaria?


Vanaf donderdag is het zo ver: het cafetariasysteem in BimSem wordt opnieuw opgestart. Dat wil zeggen dat je naar eigen wens een broodje kan eten, soep kan kopen of een hele warme maaltijd kan genieten. Dit alles zonder vooraf te moeten bestellen

Volgende zaken zijn beschikbaar:
  • in de cafetaria (de bovenrefter): broodjes (met of zonder groenten), soep, saladbar, dessert en volledig middagmaal (bestaande uit soep, warme maaltijd, dessert);
  • in de kelderrefter: broodjes (met of zonder groenten), soep
  • in de refter 1e jaar: broodjes (met of zonder groenten), soep

Veiligheid eerst


In de cafetaria dragen we een mondmasker. Niet enkel voor de mond, ook voor de neus! Hoe kan je dan eten? Als je neerzit en je wil eten, dan kan het mondmasker natuurlijk af. Zodra je rechtstaat gaat het weer op. Zoals in de klas dus!

Prijzen


Hoeveel kost het om iets te kopen in de cafetaria? De belangrijkste prijzen op een rijtje:
  • Soep: 0,60 euro
  • Broodje: 3,00 euro
  • Broodje met groentjes: 3,50 euro
  • Warme maaltijd: 6,00 euro (incl. soep en dessert)

Hoe betalen?


Alle ouders kregen een aparte, persoonlijke mail met daarin de gegevens om je leerlingenkaart te activeren. Zo kunnen ze online geld op de kaart zetten en ook opvolgen wat je allemaal met de kaart koopt. Hoewel je ook aan de uitleendienst geld op de leerlingenkaart kunnen zetten, vragen we toch om zoveel mogelijk online te werken voor het herladen van de kaart. We proberen cash zo veel mogelijk te weren. Let op: in de uitleendienst kan je enkel een bedrag van 10, 15, 20 ... euro op de kaart zetten. Breng gepast geld mee, maar met de app/website werken geniet echt de voorkeur!

In de cafetaria of refters is betalen met cash totaal onmogelijk!

Wanneer eten?


Voor de leerlingen van 2 tot 6 is de cafetaria de hele middag open. Is het om 12.05 u. wat drukker, zet je dan even op de speelplaats. Een kwartiertje later gaat alles extra vlot. Of ga rustig eten om 12.30 u. Let wel, vanaf 12.50 u. stoppen we met eten te verkopen. Je moet immers nog wat tijd hebben om alles rustig op te eten...

Eigen boterhammen


Niemand kook zo lekker als de eigen mama, papa, grootmoeder, oom... Breng je zelf boterhammen (in een brooddoos) mee, dan ben je ook welkom in de cafetaria. Je kan sowieso gratis water en bruiswater krijgen. Vul ook gerust je drinkbus bij!

Let er wel op dat je geen wegwerpverpakkingen meebrengt. We willen onze planeet zoveel mogelijk sparen. Wist je dat we dat we door het werken met een drinkbus dagelijks zo'n 1000 wegwerpflesjes besparen, dat zijn zo'n 150 000 flesjes per schooljaar!

Opgeruimd staat netjes


Iedereen eet graag aan een propere tafel. Heb je gedaan met eten, dan laat je alles pico bello in orde achter. Smijt afval in de vuilbak, breng vuile borden en bestek naar de afruimzone, zie dat je tafel proper is en zet je stoel recht. Je bent hier samen verantwoordelijk voor. Met een beetje aandacht voor deze kleine zaken is het leuk voor iedereen!

De stad in


De stad kan je vanaf donderdag enkel in met je leerlingenkaart. Daarop moet staan dat je de school die dag 's middags mag verlaten. Denk hier aan. Mag je niet buiten die dag breng je dus boterhammen mee (of laat je wat geld zetten op je leerlingenkaart om 's middags iets te kopen).

Zonder je leerlingenkaart komt je vanaf donderdag dus echt niet buiten (en ook niet terug binnen). Berg ze dus veilig op en breng ze altijd mee!

Waar is mijn leerlingenkaart?


De eerste leerlingenkaarten werden vandaag uitgedeeld. Morgen (en mogelijk ook donderdagochtend) volgt de rest. Heeft heel jouw klasgroep een leerlingenkaart gekregen en jij niet? Dan is de kans groot dat de vragenlijst die naar je ouders werd gestuurd op 1 september nog niet is ingevuld. Zo lang dat niet gebeurd is, kunnen we geen leerlingenkaart maken. Ga snel naar de graco om te checken wat er scheelt. Let wel, dat doe je enkel als de anderen in je klas al wel hun kaart hebben gehad!
Facebook BimSem
Website BimSem
Instagram
Email
Copyright © 2021 Berthoutinstituut - Klein Seminarie, VZW Komo, all rights reserved.

Dit is een interne mail van BimSem. Indien u deze mail per vergissing ontvangt, gelieve deze mail dan te wissen en ons te verwittigen via info@bimsem.be