Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief 11 voor ouders
Nieuwsbrief 9 voor leerlingen
- 30 november 2020 -
Geachte ouders
Beste leerlingen
 
Vorige nacht waagden Sint en Piet zich als vanouds op de daken. Waarschijnlijk hebben ze bij onze leerlingen ook wat lekkers gebracht. Een beetje hoop en vreugde in deze barre tijden.

Hoop kunnen misschien ook onze leerlingen koesteren. Zij zitten nu (hopelijk) achter hun studieboeken in de verwachting binnen een tweetal weken een mooi rapport te mogen ontvangen.

We hopen dat jullie op deze tweede adventszondag ook al wat licht in de duisternis zien. Kerstmis nadert. Laten we elkaar figuurlijk blijven vasthouden en versterken. Laten we klaar blijven zien wat echt belangrijk is. BimSem toonde zich tijdens de vastenactie die zich deels tijdens de eerste lockdown afspeelde en nu ook in het verzamelen van producten voor Sint-Vincentius als een solidaire school, zoals vanouds. COVID-19 verandert hier niets aan.

Ja, we leven in verwachting van betere tijden. Er is zeker hoop. Het licht zoekt zijn weg, langzaam, maar zeker.

De directie


En plots liep de Goedheiligman toch weer over de speelplaats. Het is de tijd van het jaar...

Examenplanning


De examenplanning staat op de schoolwebsite, onder 'kalender'. U kan er ook snel komen als u hier klikt.

Oordopjes tijdens de examens


Met de deuren open is er sowieso iets meer achtergrondgeluid dan tijdens de normale examenperiode. Daarom mogen leerlingen oordopjes meebrengen (geen oortjes voor de smartphone of airpods). Voor sommigen is dit een goed hulpmiddel om te kunnen focussen.

Warm aankleden


De winter doet z'n volle intrede. Met open ramen en deuren is het minder warm in de klassen dan anders. Als groene school doet dit ons hart wat bloeden, maar gezondheid komt hier echt op de eerste plaats. Leerlingen moeten zich dus extra warm aankleden. Een examen afleggen waarbij je zit te bevriezen is niet echt aangenaam...

Wanneer mogen leerlingen naar huis?


Met het schema hieronder kan u zien wanneer uw zoon of dochter ongeveer gedaan heeft en naar huis komt.

Binnenleveren toetsenmap


Leerlingen van 1 tot 4 brengen hun toetsenmap mee op maandag 14 december (bij het laatste examen).  Leerlingen 5 en 6 brengen hun toetsenmap mee bij het laatste schriftelijk examen. Voor hen is dat mogelijk dus al deze week!


Ook op internaat is het Kerstmis. De internaatsleerlingen en -opvoeders tellen af naar Kerstmis. Wil je mee aftellen? Dat kan via onze website waar je (logischerwijze) kiest voor 'internaat'. Je kan ook gewoon hier klikken.

Het internaat houdt je mee warm!

ELO even buiten strijd


Het ELO zal op donderdag 17 december om 14 uur tijdelijk niet beschikbaar  zijn omwille van een update. Als alles goed gaat, neemt dit een uur in beslag. Na de examens, zo hebben leerlingen en leerkrachten er geen last van. 

Maandag laatste kans: verloren voorwerpenOp de website kan u zien welke verloren voorwerpen op BimSem zijn gevonden. De foto's van de voorwerpen vindt u onder de bol 'praktisch'. Je komt er meteen door hier te klikken. Het zijn er meer dan op de foto's hierboven! Maandag kunnen ze een laatste keer afgehaald worden.

Steun de minionderneming


Beste ouders

Wij zijn leerlingen van 6BE en voor onze geïntegreerde proef hebben wij een minionderneming opgericht genaamd Bombare. Met deze minionderneming verkopen we bruisballen, badzout en badparels. Het geld dat we daarmee verdienen zal gedoneerd worden aan Tejo, een organisatie dat jongeren gratis therapeutische hulp biedt.

Als u geïnteresseerd bent in onze producten, kunt u via ons Instagram-account bombarebimsem of onze website https://sites.google.com/view/bombarebimsem/homepage vooraf een bestelling plaatsen die u op vrijdag 18 december kunt afhalen op school tijdens het ophaalmoment van de rapporten. Op onze site vindt u ook ons volledig assortiment.

Het BomBareteam


Meer info vindt u in de brief als bijlage bij deze nieuwsbrief!

Opbrengst vastenprojecten 2019-2020


Naar goede gewoonte steunt BimSem samen met de leerlingen en ouders naast een werking tegen armoede in onze omgeving ook enkele projecten voor het Zuiden. De uiteindelijke opbrengst van de vastenactie van vorig schooljaar is nooit gecommuniceerd, omwille van de coronacrisis die in maart het schoolleven plat legde. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om in coronatijd alle fondsen in te zamelen. De laatste bedragen kwamen in oktober binnen. In totaal zamelden onze leerlingen € 11 914,51 in. Dat is een meer dan puik resultaat. We moeten er immers mee rekening houden dat het grootste deel van dit bedrag binnengebracht is tijdens de lockdown. 

De opbrengst werd als volgt verdeeld:
  • eerste jaar: Endallah Noord-Tanzania: inrichten van een 'eerstelijnsmaterniteit': € 3313,77
  • tweede jaar: Compassion: bibliotheken inrichten in Indonesië: € 2808,81
  • tweede graad: kinderatelier Kuntdangdafero Gambia: € 3909,53
  • vijfde jaar: VZW LEEF!: verbeteren van de moeder- en babyzorg in de ruime regio rond Guelackh, een woestijngebied in Noord-Senegal: € 1882,40
De zesdejaars kozen ofwel zelf een project (en ook een vastenactie), ofwel sloten ze zich aan bij het project van de tweede graad. Alle zesdes steunden het project van de tweede graad, uitgezonderd 6COMBI. Siebe Gijsels, leerling van deze klas, bracht immers het project van het tweede jaar aan en stelde het ook mee voor aan onze tweedejaars. Uiteraard steunde zijn klas het project van Compassion. 

Cadeautjes kopen en de ouderraad steunen? Dat kan!


Met de feesten voor de deur koop je mogelijk online heel wat cadeautjes. Zonder een euro meer te betalen kan je de ouderraad van BimSem toch steunen via Trooper. Klik op de link onderaan dit artikel en doe je aankopen bij je favoriete webshop. De ouderraad krijgt een klein percentage van de webshop en kan hiermee de werking ten voordele van uw zoon of dochter financieren.

Je kan bij meer dan 600 winkels terecht. Gebruik onderstaande knop om door je inkopen de ouderraad te steunen:
 
STEUN DE OUDERRAAD VIA TROOPER
Facebook BimSem
Website BimSem
Copyright © 2019 Berthoutinstituut - Klein Seminarie, VZW De Ranken, all rights reserved.

Dit is een interne mail van BimSem. Indien u deze mail per vergissing ontvangt, gelieve deze mail dan te wissen en ons te verwittigen via info@bimsem.be