Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief 2 voor leerlingen - 18 oktober 2020
Beste leerlingen

Jammer genoeg staat ook deze nieuwsbrief voor een groot deel in het teken van corona. Als de cijfers in heel België exponentieel stijgen, dan ontsnapt een school daar natuurlijk ook niet aan. In BimSem waren er deze week acht positieve COVID-19-gevallen bij leerlingen en één bij een leerkracht. Dat is een serieuze stijging tegenover de vorige weken.  


We rekenen op jullie verantwoordelijkheidsgevoel om de coronamaatregelen zo goed mogelijk op de volgen, ook buiten de school. Alle besmettingen tot nu toe zijn immers buiten de school gebeurd. 

Neem deze nieuwsbrief aandachtig door, er staat heel wat belangrijke informatie in!

Met vriendelijke groeten


 
De directie en het hele BimSem-team

Last call: grote leerlingenenquête


Heel veel leerlingen uit alle jaren vulden de enquête reeds in. Tegelijk zijn er nog wel wat leerlingen te gaan. Doe dat alsnog, zodat we woensdag de verwerking kunnen starten. Bedankt!
Naar de grote leerlingenenquête!
Samen tegen armoedeKnoop jij mee de strijd aan tegen armoede? BimSem hangt op deze werelddag van verzet tegen extreme armoede een geknoopt wit laken uit. Deze geknoopte, witte lakens staan symbool voor het feit dat ontsnappen uit armoede een zaak is van iedereen.

Fietsenrekken 2e graad


Vanaf donderdag verhuist de fietsenstalling voor de leerlingen van de tweede graad naar het Hoogstratenplein. Zo vergroten we de door de werken beperkte speelplaatsruimte. Belangrijk is dat je je fiets ALTIJD OP SLOT zet. Zo niet is diefstal wel héél makkelijk... 

Naar alle waarschijnlijkheid gaan een deel fietsen nog steeds op de speelplaats ZPV moeten gestald worden, want alle tweedegraders daar zetten is bij mooi weer waarschijnlijk niet haalbaar. Dat doen we pas als de fietsenstalling van de tweede graad volledig volzet is.

Als BimSem België was...


Op woensdag raakten op een dag zo'n 10 000 mensen in België besmet met corona. Zaterdag werden er 351 personen gehospitaliseerd. Vorige week stierven dagelijks zo'n 30 personen aan de gevolgen van corona.

Als BimSem België was, dan wil dat zeggen dat...
  • we dagelijks een positief geteste persoon in BimSem hebben en een (deel van de) klas in quarantaine moeten plaatsen;
  • dat er om de drie weken een leerling of leerkracht in BimSem gehospitaliseerd wordt;
  • dat we in de 10 maanden van het schooljaar 20-21 een persoon in BimSem aan corona zien overlijden.
Samen zorgen we dat we dat dit niet het geval is door de afspraken goed na te leven. We rekenen allemaal op elkaar!


250 euro boete


Ter herinnering, in een straal van 200 meter rond scholen geldt een mondmaskerplicht. Ook rond BimSem. De politie heeft rond onze school reeds de eerste boetes uitgeschreven voor het niet (correct) dragen van een mondmasker. Die zijn niet mals: 250 euro. Een gewaarschuwd man/vrouw is er twee waard...We merkten de voorbije week dat een deel van onze leerlingen zich hier nog niet van bewust is. Bij deze zijn jullie allemaal op de hoogte.

Vrije voormiddag op woensdag 21 oktober 

 
Op woensdag 21 oktober is er een ‘klassenraaddag’ voor de leerkrachten. Ze buigen zich dan over jullie eerste resultaten en over hoe de eerste twee maanden verlopen zijn. Het rapport volgt dan op donderdag 22 (voor de eerstejaars) of op vrijdag 23 oktober (voor de andere jaren). Op woensdag hebben jullie dus een vrije voormiddag. 

Lekstokken tijdens de middag 

 
Mondmaskers zijn tijdens de middag verplicht in BimSem, zowel in de refter als op de speelplaats, tenzij de leerlingen aan het eten zijn natuurlijk. Gevolg: een aantal leerlingen eten een lekstok om het mondmasker niet te moeten opzetten. In gewone tijden zou je er de prijs van originaliteit voor kunnen geven, maar in tijden van een pandemie waarbij er elke dag meer dan 30 mensen overlijden kan dit soort van ‘burgerlijke ongehoorzaamheid’ echt niet door de beugel. Die mondmaskerplicht tijdens de middag is er niet zomaar gekomen. Daarom: vanaf maandag worden lekstokken tijdens de middag afgenomen en verdwijnen ze in de vuilnisbak. Andere snoepjes zijn nog wel toegestaan (hoewel we liever gezondere alternatieven zien). We hebben dit ook aan jullie ouders gemeld.Wil je de reportage herbekijken, dan kan je hier terecht.

Aanpassingen werking studiezaal  

Corona zorgde deze week voor een heel drukke studiezaal. Er moesten gewoonweg te veel klassen opgevangen worden.  
 
Om de druk op de studiezaal wat weg te nemen, hebben we beslist dat alle leerlingen tijdens het eerste (en eventueel tweede) lesuur thuis mogen blijven en op het einde van het zesde (en eventueel vijfde) lesuur naar huis mogen als de dag vooraf duidelijk is dat de leerkracht afwezig zal zijn. Dat wil niet zeggen dat er geen taak is. De leraar of het secretariaat kan je een opdracht doormailen die je natuurlijk moet maken. Mogelijk word je toch op school verwacht om een toets te maken. Uiteraard kan dit enkel met de goedkeuring van jullie ouders. Aan hen wordt in hun nieuwsbrief gevraagd om hierover een Microsoft Forms-formulier in te vullen. 

Als je later op school moet zijn, krijgen jij en je ouders daar een mail over. Enkel als je die mail hebt gekregen mag je dus later komen!

Facebook BimSem
Website BimSem
Copyright © 2019 Berthoutinstituut - Klein Seminarie, VZW De Ranken, all rights reserved.

Dit is een interne mail van BimSem. Indien u deze mail per vergissing ontvangt, gelieve deze mail dan te wissen en ons te verwittigen via info@bimsem.be