Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief 19 voor leerlingen
Nieuwsbrief 21 voor ouders
- 21 maart 2021 -
Beste leerlingen
Geachte ouders

Nu de persconferentie van minister Ben Weyts achter de rug is, brengen we jullie een update van de laatste twee weken onderwijs voor de paasvakantie. We brengen je in deze nieuwsbrief naast de bijkomende aandachtspunten gelukkig ook heel wat positief nieuws. 

We wensen alle leerlingen die de komende dagen synthesetoetsen afleggen heel veel succes!

Warme groet


De directie

Bijkomende corona-maatregelen


De minister heeft vanavond de regels voor het onderwijs verder aangescherpt. Veel van de aangekondigde maatregelen werden in BimSem reeds toegepast, zoals het definitief sluiten van de refters, het stoppen van gemengde STEAM & Talent-activiteiten of SAE-lessen.  Ook het week-om-weeksysteem heeft BimSem al meerdere klassen gered van een quarantaine.

Toch hebben we beslist om bijkomende maatregelen in te voeren om het vermengen van leerlingen uit verschillende klasgroepen zoveel mogelijk te vermijden:
 • de huiswerkklas in de eerste graad wordt tot de paasvakantie afgelast;
 • de flex-uren in de eerste graad gaan in eigen klaslokaal en klasgroep door;
 • de beperkte studie op school voor leerlingen 2e graad na de ST wordt afgelast;
 • in de week voor de paasvakanties worden geen leerlingen op school gevraagd om aan afstandsonderwijs te werken.
We vinden het spijtig dat we door deze maatregelen een deel leerlingen niet meer op school mogen ontvangen en elementen uit ons pedagogisch project niet meer kunnen uitvoeren. Tegelijk hopen we op deze manier de risico's nog verder in te dammen en de druk op de zorg niet nog bijkomend te verhogen. 

Bestaande coronamaatregelen


Naast de nieuwe maatregelen blijven de bestaande maatregelen ook gelden. Let goed op het bewaren van zoveel mogelijk afstand, het goed ontsmetten van de handen, laat alle ramen open, het correct dragen van het mond/neusmasker (dus ook buiten altijd voor de neus).

PaaseitjesverkoopDe paaseitjesverkoop ligt definitief achter ons. Het werd een succes. Een heel dikke merci van iedereen die hierbij heeft geholpen!!! De winst wordt verdubbeld door de school en zo investeren we in...
 • een vaste muziekinstallatie voor de speelplaats;
 • enkele mooie picknicktafels (ook bruikbaar als buitenklas);
 • de afboording en heraanleg van de perken op de speelplaats ZPV.
De klassen (per graad) die een klaspicknick winnen, zijn:
 • 1MTWG (169 zakjes)
 • 4WETA (84 zakjes)
 • 5LOSB (107 zakjes)
De leerlingen (per graad) die het meest verkochten zijn:
 • Lenn uit 1KTB (40 zakjes)
 • Ninke uit 3WETB (32 zakjes)
 • Cato uit 6LOSB (42 zakjes)
Zij krijgen een verrassingspakket en een middag draaiplezier op de nieuwe muziekinstallatie (zodra ze er is).

Tot slot verstoppen we ook 5 gouden tickets in de zakken van de paaseitjes. Zo maakt elke leerling die mee bij heeft gedragen aan de actie een mooie kans op een eigen zakje met paaseitjes om tijdens de vakantie van te genieten.

We maken snel werk van het maken van de bestellingen. Moest er toch nog een afkoelingsweek volgen... 

Laatste twee weken trimester 1e graad


In dit schema vind je de planning van de laatste twee weken voor de paasvakantie voor de eerste graad. 
 
  eerste jaar tweede jaar
Ma 22 mrt ST wisk (namiddag thuis) ST Latijn (namiddag les) / andere basisopties: hele dag les
Di 23 mrt ST Frans (les vanaf 3de lesuur) les
Wo 24 mrt les les
Do 25 mrt les les
Vr 26 mrt les les
Za 27 mrt    
Zo 28 mrt    
Ma 29 mrt ST Latijn (namiddag les) / MW hele dag les) les
Di 30 mrt les les
Wo 31 mrt vrijaf: klassenraden vrijaf: klassenraden
Do 1 apr les les
Vr 2 apr Voormiddag: les + uitdelen rapport
Namiddag: vrijaf
Voormiddag: info studierichtingen 2de graad + uitdelen rapport
Namiddag: vrijaf
 

Laatste twee weken trimester in de 2e graad


In de tweede graad zijn er in de week van 22 tot en met 26/03 ST'en voorzien. Het definitieve rooster krijg je deze week op papier mee naar huis.

In de laatste week voor de paasvakantie (29/03 tot en met 02/04) voorzien we nog een beperkt aantal opdrachten in het afstandsonderwijs voor vakken waar je geen synthesetoets voor hebt afgelegd. In deze week houden de leerkrachten ook klassenraden en kom je op vrijdagvoormiddag naar school om je rapport af te halen. Leerlingen die normaal op school aan hun taken van het afstandsonderwijs werken, kunnen we spijtig genoeg niet ontvangen.

Laatste twee weken trimester 3e graad


Als leerling van de 3e graad volg je de voorlaatste week afstandsonderwijs. De leerlingen van de 2e graad leggen dan synthesetoetsen af. Sommige leerlingen van de 3e graad hebben die week ook een enkele synthesetoets (bedrijfseconomie in BE, wiskunde in de wiskundige richtingen, aardrijkskunde of geschiedenis in BE & LOSP).

De laatste week voor de paasvakantie krijg je een volle week contactonderwijs op school. Aan het einde van die week krijg je tot slot je rapport.


KIP heeft haar ei gelegd.
Ze staat erop alle klassen te bedanken voor de extra portie positiviteit. De wereld heeft er -meer dan ooit- nood aan!
Hou dat vol…ook zonder KIP in de kijker.

Vooral in de 1e graad was het een nek aan nek race voor de fel begeerde KIP-trofee. Vele klassen gaven het beste van zichzelf aan de wereld; jullie kleurden de dagen van ouders, poetskrachten, mensen in een woonzorgcentrum,… van elkaar!
Maar de uiteindelijke winnaars zijn geworden: 1B, 3LOS en 6SPWE.

Deze klasbubbels zullen verwend worden met een apero-moment op school. We ruilen dus een lesuur voor knabbels en babbels. Een meet and greet met KIP mag dan ook niet ontbreken. KIP wacht enkel nog even op meer zon om jullie uit te nodigen.

Hou jullie taai!

Team KIP

Schoolrekening gaat digitaal


De schoolrekening gaat digitaal. Bij het rapport gaan de leerlingen deze dus niet meer terugvinden, maar wel in de e-mail van ouder of voogd.

Respect voor iedereen


Als school waren we geschokt door de moord op een persoon omwille van zijn geaardheid. BimSem heeft dan ook de regenboogvlag uitgehangen om aan te geven dat we in BimSem een thuis bieden aan jongeren in al hun verscheidenheid. Dat slaat niet enkel op geaardheid. We nemen standpunt in tegen elke vorm van discriminatie. In dat opzicht steunen we de visie van Monseigneur Bonny, bisschop van Antwerpen en betreuren we het standpunt dat door het Vaticaan ten opzichte van homosexualiteit is ingenomen. 

Wat na BimSem

 
De ouderraad wil onze laatstejaarsstudenten een duwtje in de rug geven bij het keuzeproces "wat na BimSem".  Hiervoor lanceren zij een mooi initiatief.

Na de paasvakantie zullen de leerlingen van de derde graad via digitale weg in contact kunnen komen met mensen uit het beroepenveld waarin hun interesse ligt. In kleine groepjes krijgen ze de kans om te luisteren naar de carrière- en studie-verhalen van ouders en oud-leerlingen van BimSem.

Zit je in de derde graad, hou dan in ieder geval volgende week je mailbox in het oog zodat je de uitnodiging om in te schrijven niet missen.
 
De juiste data: woensdag 21 april en dinsdag 27 april (telkens van 20.00 u. tot 21.00 u.)

#valopchallenge 


De wedstrijd #valopchallenge die door de ouderraad georganiseerd werd, heeft zijn orgelpunt bereikt. De leerlingen konden de voorbije maanden filmpjes posten waarin ze verkeersveiligheid en het opvallen door fluo aan te trekken in de kijker plaatsten.


De wedstrijd was een succes! Uit de vele inzendingen heeft de ouderraad de winnaars gekozen. Ze krijgen allemaal enkele gratis Moochie bonnen.

Het filmpje met de meeste likes komt van Hannah Vigne uit 2STEME. Zij wint de hoofdprijs: een gratis bezoek aan escape room De Gouden Kooi voor zes personen. Een dikke proficiat aan alle winnaars en alle deelnemende leerlingen!

Hier vind je het filmpje dat de ouderraad maakte om de winnaars aan te kondigen. 

Hier vind je het filmpje van Hannah.

De andere filmpjes kun je nog steeds bekijken op ons Stream-kanaal via start.bimsem.be.

Facebook
Website
Email
Instagram
Copyright © 2021 Berthoutinstituut - Klein Seminarie, VZW Komo, all rights reserved.

Dit is een interne mail van BimSem. Indien u deze mail per vergissing ontvangt, gelieve deze mail dan te wissen en ons te verwittigen via info@bimsem.be