Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief 20 voor ouders
Nieuwsbrief 18 voor leerlingen
- 7 maart 2021 -
Geachte ouders
Beste leerlingen

Er is hoop op perspectief. Na de paasvakantie zouden alle leerlingen uit het secundair onderwijs weer voltijds naar school kunnen gaan. Gedaan dus met het gedeeltelijke afstandsonderwijs in de tweede en de derde graad. Dat bleek althans vrijdag uit de persconferentie na het Overlegcomité. 

We vermoeden dat iedereen een zucht van verlichting zal slaken als dit vooruitzicht ook werkelijkheid wordt. Na een jaar pandemiemaatregelen is het voor iedereen welletjes geweest.

De volgende weken zitten we echter nog in code oranje. Nog even volhouden dus, er is beterschap op komst!

Warme groet


De directie


Lente in BimSem: het sportcomplex schiet uit de grond...

Schema onderwijs alle graden


De tweede graad gaat de laatste week contactonderwijs in voor de synthesetoetsen. De derde graad heeft volgende week afstandsonderwijs.
 
  1e graad 2e graad 3e graad
08/03 tot en met 12/03 SCHOOL SCHOOL Afstandsonderwijs
15/03 tot en met 19/03 SCHOOL Afstandsonderwijs SCHOOL
22/03 tot en met 26/03 SCHOOL / ST (enkel 1ste jaar en Latijn in het 2de jaar)  ST Afstandsonderwijs
(enkele klassen ST)
29/03 tot en met 02/04 SCHOOL / ST (enkel Latijn in 1ste jaar) / Klassenraden Afstandsonderwijs / Klassenraden SCHOOL

Laatste twee weken trimester 1e graad


In dit schema vind je de planning van de laatste twee weken voor de paasvakantie voor de eerste graad. 

Afstandsonderwijs in de tweede graad voor de synthesetoetsen


Deze week bereikten ons heel wat bezorgde vragen van leerlingen en ouders over de laatste week afstandsonderwijs in de tweede graad. Dit is de laatste week voor de synthesetoetsen en heel wat leerlingen zijn bezorgd dat ze geen tijd zullen hebben om de synthesetoetsen voor te bereiden. We hebben aan de leerkrachten gevraagd dezelfde richtlijnen te hanteren als andere jaren: nieuwe leerstof zien kan nog, maar wordt in hoeveelheid beperkt. Ook in het geven van opdrachten tijdens deze week afstandsonderwijs wordt rekening gehouden met de zwaarte van de opdracht, zodat de leerlingen nog tijd hebben om hun synthesetoetsen voor te bereiden.

Het examenrooster van de tweede graad vindt u hier.

Laatste weken derde graad


Enkele klassen hebben een (of uitzonderlijk twee) synthesetoetsen tijdens de voorlaatste week van het tweede trimester. Hieronder het overzicht van de laatste twee weken voor de start van de paasvakantie:

Wijzigingen uurrooster


Op 8 maart starten een aantal vervangingen. Daardoor zijn er opnieuw veel aanpassingen aan het lessenrooster. We hebben de leerlingen gevraagd om op hun leerlingenaccount het uurrooster te bekijken om te weten of een vak niet van dag is veranderd. Het nieuwe lessenrooster gaat in op maandag 8 maart.

KIP legt haar ei

 
Een maand lang hebben jullie, nog meer dan anders, alle krachten gebundeld om positief te zijn en te blijven, hoe donker de dagen soms ook lijken. KIP is fier!

De poetskrachten werden op veel leuke verrassingen getrakteerd, enkele klassen vergaten de schoolmuren en brachten een glimlach bij ouders, rusthuisbewoners, de wereld,…De KIP-tionary zorgde voor een vleugje humor en sfeer tijdens de middag en last but not least zochten jullie talrijk naar ‘wie is KIP’?
 
Laat onderstaand filmpje verrassen, verblijden, bevestigen…bij ‘the making off’ is er alleszins stevig gelachen!
En KIP is... 
KIP neemt nu even de tijd om alle inzendingen te bekijken en zal ism een onafhankelijke jury 3 klassen kronen tot KIP-klas van het jaar 2020-2021. Een bijzonder jaar. Waar we meer dan ooit geluk moeten zoeken in kleine bubbels, in kleine gebaren, in kracht bij elkaar.

KIP legt laatste paasei...


Maandagavond loopt de paaseierenverkoop definitief af. Duidelijk is al wel dat de paaseierenverkoop een succes is geworden. In de volgende nieuwsbrief maken we de winnaars bekend. Ouders kunnen via hun nieuwsbrief nog digitaal bestellen, leerlingen kunnen hun bestelling binnenbrengen op de uitleendienst.


De scholengemeenschap waar BimSem deel van uit maakt heeft sinds enkele weken een nieuwe naam: VORM. VORM staat voor vernieuwend, verbindend, verrijkend, ver... onderwijs regio Mechelen. 

Een van de belangrijkste taken van de scholengemeenschap is de goede oriëntering van leerlingen. Daarom dat een brochure is uitgewerkt die alle kinderen uit het 6e lager uit de ruime regio Mechelen ontvingen. Er wordt ook volop gewerkt aan een aangepaste brochure voor onze tweedejaars om hen te helpen bij de keuze naar het (vernieuwde) derde jaar.

Voor alle duidelijkheid nog even een overzicht van de groeperingen waarbij BimSem Secundair hoort:

Groep BimSem:
BimSem Secundair, BimSem Internaat, BimSem Lagere school / Wondertuin / Luchtballon

vzw KOMO (het schoolbestuur):
BimSem, Sint-Romboutscollege, TSM, Sint-Janshof buitengewoon onderwijs en 18 lagere scholen

VORM (de scholengemeenschap secundair onderwijs):
BimSem, Sint-Romboutscollege, TSM, Sint-Janshof buitengewoon onderwijs, Scheppersinstituut, Coloma+, Ursulinen, College Hagelstein, SUI Waver, SNOR Duffel

Katholiek onderwijs Vlaanderen (de koepel):
organisatie die e meer dan 2400 scholen van het katholieke net ondersteunt en vertegenwoordigt

En de winnaars zijn...


Heel wat wedstrijden zijn afgelopen of lopen op hun laatste benen. De volgende nieuwsbrief wordt er eentje met de bekendmakinge van een hele hoop van winnaars...
  • KIP alias Kracht In Positiviteit
  • #valopchallenge of het belang van zichtbaarheid in het verkeer
  • Paaseierenactie voor enkele leuke extra's op de speelplaats
  • Poëziewedstrijd voor woordkunstenaars
Maar met zicht op het einde van de coronacrisis wint eigenlijk iedereen!
Facebook
Email
Website
Instagram
Copyright © 2021 Berthoutinstituut - Klein Seminarie, VZW Komo, all rights reserved.

Dit is een interne mail van BimSem. Indien u deze mail per vergissing ontvangt, gelieve deze mail dan te wissen en ons te verwittigen via info@bimsem.be