Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief 2 voor leerlingen en ouders
- 5 september 2021 -
Beste leerlingen
Beste ouders

De kop is eraf. Het schooljaar is op gang getrokken.

We hopen dat de aanpassing aan het schoolleven vlot verlopen is. Voor de eerstejaars en de nieuwe leerlingen in de andere jaren was het natuurlijk een grotere stap dan voor de 'anciens'.

We wensen jullie allemaal toe dat jullie je snel thuis voelen in BimSem!

In deze nieuwsbrief heel wat praktische info over de volgende we(e)k(en) en een terugblik op de voorbije korte week.

Met vriendelijke groet

De directie

Op 1 september hingen we de vlaggetjes buiten om onze eerstejaars te verwelkomen. We maken er samen met hen en met alle andere leerlingen van 2 tot 6 een fantastisch schooljaar van!

3, 2, 1... Start!

Volgende week in BimSem

We geven hier relevante data weer uit de schoolkalender.

Di. 7 september:
schoolfotograaf

Wo. 8 september:
19.30 u.: infoavond ouders eerste jaar

Do. 9 september:
19.30 u.: infoavond ouders en leerlingen 'goesting in Sport'

Vr. 10 september:
14.30 u. - 16.00 u.: mogelijkheid tot COVID-19 vaccinatie op school

Za. 11 september:
Start watersportstage 4LOS en 5 en 6 Sportwetenschappen

Di. 14 september:
19.30 u. infoavond ouders nieuwe lln. van 2 tot 6

Nieuw uurrooster


We starten deze week met een nieuw lessenrooster. Het nieuwe rooster werd vrijdag het laatste lesuur meegedeeld in de klas. Het gaat in op maandag 6 september. Ben je het toch vergeten, je kan je lessenrooster ook steeds online raadplegen!

De leerlingen kunnen het rooster online raadplegen via leerling.bimsem.be

 

Laat je vrijdag gratis vaccineren op school
In samenwerking met de eerstelijnszone Mechelen - Sint-Katelijne-Waver bieden we aan al onze leerlingen de mogelijkheid aan om zich op school te laten vaccineren. Met meer dan 90 % van de volwassen Vlamingen gevaccineerd en meer dan 70 % van de 12-17 jarigen die in Mechelen en Sint-Katelijne-Waver reeds een eerste prik kregen, bieden we graag de mogelijkheid aan de leerlingen die omwille van vakantie, kamp, ziekte... zich nog niet konden laten vaccineren om dit alsnog op school te laten doen
 

Wie mag zich laten vaccineren?


Iedereen! Of je nu in Mechelen, Arlon of Oostende woont, je kan een prikje laten zetten. Ben je nog geen 16 jaar, dan moet je sowieso toestemming van je ouders hebben. Ben je 16 jaar of ouder, dan kan je zelf de keuze maken. Ook dan raden we je aan er met je ouders over te spreken.
 

Hoeveel kost vaccineren?


Het is helemaal gratis. Jij of je ouders moeten dus niets betalen.
 

Welke voordelen biedt vaccineren?


Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan voorkomen dat je ernstig ziek wordt en levens redden (meer info: laatjevaccineren.be).

Bij sommige activiteiten buiten de school (bv. de watersportstage) mag de overheid of organisator vragen om een vaccinatiebewijs of een recente negatieve test voor te leggen. Met vaccinatie ben je sowieso in orde.
 

Hoe kan ik me op school laten vaccineren?


Wil je gevaccineerd worden, dan moet je je te laatste woensdag via onderstaande forms aanmelden. We hebben dit nodig om het juiste aantal leerlingen te kunnen doorgeven en je uit de klas te halen om je prikje te krijgen. Heb je liever dat we niet weten dat je een vaccin laat zetten, dan moet je zelf een afspraak maken in een vaccinatiecentrum. Sowieso wordt de lijst na de tweede prik vernietigd!
 

Wat gebeurt er vrijdag?


Als je bent aangemeld, krijg je vrijdag de toestemming om op een specifiek moment je klas te verlaten om je prik te krijgen. Drie weken later doen we dat opnieuw voor de tweede prik. Wat moet je meebrengen naar het vaccinatiemoment?
  • je identiteitskaart;
  • voor iedereen die nog geen 16 jaar is: de brief waarin je ouders toestemming geven om je te laten vaccineren (vrijdag meegekregen op papier en als bijlage bij deze mail).


We hopen met deze dienstverlening het makkelijk te maken om alsnog veilig het nieuwe schooljaar in te duiken. Je bent volledig vrij om al dan niet voor een vaccinatie op school (of elders) te kiezen. Vaccinatie helpt ons echt vooruit.
 
Aanmelden vaccinatie

Gebruik deuren


De beide deuren van het B-gebouw mogen gebruikt worden om binnen en buiten te gaan. De stickers over het eenrichtingsverkeer in de gangen laten we nog even hangen. Je weet maar nooit hoe corona evolueert. Over een maand hopen we ze definitief te verwijderen. Daarom dat we hopen dat veel leerlingen zich hebben laten vaccineren of zich nog laten vaccineren.

Onthaaldagen in de pers

De onthaaldagen voor de eerstejaars haalden de pers. Klik hier om het artikel in Het Laatste Nieuws te lezen.

Mondmasker op


Tijdens verplaatsingen en op de speelplaats dragen we steeds een mondmasker. We hopen over enkele weken verder te versoepelen. In afwachting daarvan dragen we goed zorg voor onszelf en voor elkaar!

Schoolfotograaf


We herinneren er nog even aan dat de schoolfotograaf op dinsdag 7 september langskomt.

Klasdag eerste graad week uitgesteld


De klasdag voor de eerste graad wordt een week uitgesteld, nl. naar vrijdag 24 september i.p.v. vrijdag 17 september. Meer informatie volgt later nog via de titularissen.
Hoe werk je met de nieuwe planningsagenda?! Hoor het in bovenstaand filmpje in 90 seconden! 

Digisprong in BimSem


BimSem bereidt dit jaar de digisprong volop voor. Dat doen we op heel wat manieren:
  • versterken van het schoolnetwerk;
  • proefproject laptops in 3 Sport en 3 Bedrijf & Organisatie;
  • voorzien in laptops en nascholingen voor leerkrachten vanaf januari 2022 (weliswaar met eigen middelen, digisprong mag hier niet voor worden ingezet).
In het schooljaar 2022-2023 maken we de grote sprong. We voorzien dan laptops voor al onze leerlingen:
  • leerlingen van 1 t.e.m. 4 kunnen meteen een laptop kopen aan bijzonder gunstige voorwaarden (omwille van het inzetten van de middelen van digisprong);
  • leerlingen van 5 en 6 krijgen een laptop met mogelijkheid tot aankoop bij het verlaten van de school (eveneens aan gunstige voorwaarden).
De exacte voorwaarden worden de komende weken in samenspraak met de andere KOMO-scholen verder uitgewerkt en hangt mee af van de openbare aanbesteding. We houden iedereen op de hoogte!

Proefproject laptops in 3 Sport en 3 Bedrijf & organisatie


In het derde jaar Sport en Bedrijfs & organisatie wordt sowieso heel veel op de laptop gewerkt. Het zijn dan ook de ideale leerlingen om als allereersten binnen BimSem een persoonlijke laptop ter beschikking te krijgen. Ze zijn daarmee de trendsetters naar volgend jaar!

De laptop die ze krijgen blijft dit jaar nog eigendom van de school. In de verbruiksvergoeding van 7,5 euro per maand zit daarenboven een goede verzekering van het toestel. Volgend jaar krijgen deze leerlingen, net zoals de overige leerlingen uit het vierde, de mogelijkheid om de laptop aan te kopen. De verbruiksvergoeding wordt dan verrekend. 

Met de ervaring die we opdoen in beide klassen gaan we aan de slag in het voorbereiden van het volgende schooljaar. We beginnen dus met een digisprongetje alvorens de grote sprong te maken. Zo zorgen we dat de middelen vanaf dag 1 goed ingezet worden en er niet onbezonnen te werk wordt gegaan. Met dank aan onze leerlingen van 3 Sport en 3 Bedrijf & organisatie!
Facebook BimSem
Website BimSem
Instagram
Email
Copyright © 2021 Berthoutinstituut - Klein Seminarie, VZW Komo, all rights reserved.

Dit is een interne mail van BimSem. Indien u deze mail per vergissing ontvangt, gelieve deze mail dan te wissen en ons te verwittigen via info@bimsem.be