Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief 11 voor ouders en leerlingen
- 7 november 2021 - 
Beste leerlingen
Geachte ouders

De vakantie is (bijna) voorbij. De zon was ook grotendeels met vakantie, maar we zijn er zeker van dat je er toch van hebt genoten. We hopen dat je heel wat leuke dingen hebt kunnen doen.

Maandag beginnen we er weer (even) aan voor tweeënhalve dag alvorens het verlengd weekend in te duiken. We starten na de vakantie met wat nieuwe afspraken over de opstart van de les. Lees deze nieuwsbrief dus extra goed door!

Tot maandag!

De directie


Op donderdag 28 oktober vond de eerste BimSemBakt middagactiviteit plaats op school georganiseerd door mevrouw Van den Driesschen. 

Wegens het hoge aantal inschrijvingen, zijn de groepjes opgesplitst. Wil je toch graag meebakken met alle opdrachten? Ontdek dan het recept van de eerste bakgroep als bijlage bij deze nieuwsbrief: pumpkin spice mummy cookies. Ideaal voor komende het verlengde weekend! Veel bakplezier! Je mag je bakkunsten altijd delen op instagram en de school taggen met @bimsem2800 #bimsembakt 

Nieuwe klasafpraken


Dag BimSem’er
 
De vakantie heeft ongetwijfeld deugd gedaan. Bijzonder veel leerlingen hebben al stevig hun tanden gezet in de maanden september en oktober. Hopelijk zijn die nog niet stuk gebeten want er wachten ons nog pittige weken in aanloop naar de kerstexamens. Hou de moed en weet dat team BimSem tot veel in staat is…jij dus ook!
 
Na deze verdiende vakantie willen we graag jullie aandacht vestigen op 2 verbeterpunten. Eigenlijk heel logische zaken, maar we merken dat dit op school moeilijk loopt. Mede door de periode van lockdown, veranderende uurroosters, drukte door de bouwwerken,…heerst er meer dan andere schooljaren drukte waaraan we samen met jullie iets willen doen.

Het is voor zoveel leerlingen en medewerkers van BimSem een opluchting als lessen rustig kunnen starten en verlopen en er met het hele team zorg gedragen wordt voor de school. Daarom onze oproep: meer respect voor mensen en materiaal na de herfstvakantie én een nieuwe, rustige start van elke les. Bekijk hiervoor zeker onderstaand filmpje en de poster als samenvatting. Wij weten dat we op jou kunnen rekenen. 1 team…1 BimSem. Samen maken we hier werk van. Dikke merci! Nu al! Tot na de herfstvakantie…graag!
 
#wearebimsem

PS: Voor de vakantie verscheen het rapport van de commissie beter onderwijs ('Naar de kern: de leerlingen en hun leer-kracht'). Daarin staat dat ongeveer de helft van de Vlaamse jongeren het te druk vindt in de klas en dat de leerprestaties daardoor dalen. Een rustige les waarin je actief meewerkt, maakt dat er reeds meer leerstof wordt opgenomen in de les en je de leerstof thuis dan sneller verwerkt!

 

Schoolfactuur digitaal


De schoolfacturen zijn digitaal terug te vinden in schoolware. Een eerdere poging om ze per mail te versturen is blijkbaar vastgelopen (sommige ouders hebben meermaals dezelfde factuur ontvangen, anderen niets). Raadpleeg de factuur dus eenvoudig online en wel op deze manier:

optie 1 - Aanmelden via https://bimsem.schoolware.be/webouders 

Klik op de naam van uw dochter of zoon – klik door op “Rekeningen” – u krijgt een overzicht per schooljaar van de schoolrekeningen. U kan ook nakijken of de rekeningen betaald zijn.


Optie 2 - Werken met app:

Selecteer Rekeningen, u krijgt een overzicht per schooljaar.


 

Nieuw uurrooster


Na de vakantie starten we met een licht aangepast uurrooster. Check het even.

Donderdag en vrijdag geen school


Even er aan herinneren dat we op donderdag 11 november het einde van WO I herdenken en stil staan bij alle oorlogsslachtoffers in de wereld. Op 12 november heeft BimSem de jaarlijkse vrije dag geplaatst. Onze leerlingen genieten dus van een verlengd weekend.

De BimSemCup
Maandag 25 oktober is ‘De BimSem Cup’ van start gegaan. Deze middagsportcompetitie is afgeleid van het Tv-programma ‘De Container Cup’. Hierin namen topsporters het tegen elkaar op in verschillende fysieke proeven. Wij vonden dit een leuk idee om op school te organiseren. Leerlingen en leraren kunnen zich bij de leraren LO inschrijven. Meer info kan je terugvinden op de poster hierboven.

Wijziging refter 1e jaar


Het cafetariasysteem draait op volle toeren. Na de herfstvakantie zullen in de refter van het eerste jaar geen broodjes en soep meer voorzien worden. De leerlingen van het eerste die soep of een broodje willen, kunnen hiervoor terecht in de cafetaria of in de benedenrefter. De refter van het eerste jaar blijft wel open voor de eerstes die gewoon hun boterhammetjes komen opeten!

BimSemLAB


BimsemLAB is een leergierig middagproject waarbij leerlingen (én leerkrachten!) voor een klein uurtje worden ondergedompeld in een onderwerp dat niet altijd aan bod komt in het gewone curriculum. 
 
De bedoeling is om een stukje van de wereld buiten de school naar binnen te brengen. Om dit te bewerkstelligen, nodigen we sprekers uit op school. Deze sprekers vertellen op een toegankelijke manier waar ze mee bezig zijn, wat ze onderzoeken, delen hun ervaringen enzovoort. Op die manier raak je hopelijk extra geprikkeld, geïnspireerd en geraakt.
 
De eerste gastspreker van BimsemLAB dit jaar is Simon Gronowski (90 jaar!). Voor de zesdes geeft hij nog een aparte getuigenis op maandag 22 november, het vijfde en het zesde lesuur.
 
Iedereen is van harte welkom in de kapel vanaf 12u15.
 
Leergierige groet!
 
Het team van BimsemLAB - Mevr. Faid, Mevr. De Keyser en Dhr. Goyvaerts

BimSem geeft complimenten

 
Aan alle leerlingen en leerkrachten:
 
Wij zijn zesdejaars die als sociale activiteit hebben gekozen voor het Bimsemteam! Onze missie is het Bimsemgevoel te versterken. En hoe kunnen we dat beter doen dan met een aantal leuke activiteiten dit jaar?  We starten na de herfstvakantie met complimenten voor iedereen in BIMSEM GEEFT COMPLIMENTEN! Alle leerlingen krijgen de kans om een compliment in te zenden voor iemand via een Forms (check zeker je mailbox vanaf 10 november!).

Je kan een compliment geven op naam of anoniem.  Wij zorgen ervoor dat de complimenten bij de juiste persoon terecht komen. Beperk je zeker niet enkel tot jouw medeleerlingen of leerkrachten. Ook complimenten voor de hele school zijn welkom!
 
Op naar een zee van complimenten!
 
BimSemTeam


Wil je begin 2022 laten zien hoe slim je bent en je meten je tegenstanders? Of wil je graag met vrienden gewoon een gezellige avond quizzen? Schrijf je dan zeker in voor de 30e BimSemQuiz!

Studiemap


Heb je op je rapport gelezen dat je een studiemap krijgt, dan ontvang je die maandag na de vakantie. Gebruik ze dan om je oefeningen in te maken, de leerstof samen te vatten, schema's te maken...
Facebook BimSem
Website BimSem
Instagram
Email
Copyright © 2021 Berthoutinstituut - Klein Seminarie, VZW Komo, all rights reserved.

Dit is een interne mail van BimSem. Indien u deze mail per vergissing ontvangt, gelieve deze mail dan te wissen en ons te verwittigen via info@bimsem.be