Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief 19 voor ouders - 28 februari 2021
Beste ouders

De vogels fluiten hun lentelied, er staan narcissen in de openluchtklas, de eerste lentezon streelt onze gezichten... Ja, ook op school merk je dat de lente in het land is. 

Jammer genoeg zijn de coronacijfers nog niet in 'lentemodus'. Vorige vrijdag kregen we te horen dat de cijfers opnieuw gestegen zijn. De experten en de politici zijn ongerust. Terecht, want een derde golf kunnen we missen als kiespijn.

We kunnen alleen maar met z'n allen de coronamaatregelen goed blijven opvolgen. Hopelijk kunnen we zo een derde golf vermijden en krijgen we in het derde trimester wat perspectief. Dat laatste wensen we onze leerlingen van ganser harte toe. We weten dat sommigen van hen het heel moeilijk hebben met deze lange lockdown. We hebben hen daarom in 'hun' nieuwsbrief opgeroepen om daar niet mee te blijven zitten, maar iemand aan te spreken, hetzij thuis, hetzij op school, om hun moeilijkheden mee te bespreken. 

In deze nieuwsbrief geven we o.a. verduidelijking over hoe de laatste twee weken voor de paasvakantie eruitzien. Daar waren wat vragen over na de vorige nieuwsbrief. 

Warme groet


De directie


Lente in BimSem

Schema onderwijs alle graden


Hier vinden jullie nog eens de planning voor alle graden t.e.m. de paasvakantie. De aanvullingen per graad t.o.v. het schema dat we vorige week in de nieuwsbrief zetten, staan in het rood. 
 
  1e graad 2e graad 3e graad
       
01/03 tot en met 05/03 SCHOOL Afstandsonderwijs SCHOOL
08/03 tot en met 12/03 SCHOOL SCHOOL Afstandsonderwijs
15/03 tot en met 19/03 SCHOOL Afstandsonderwijs SCHOOL
22/03 tot en met 26/03 SCHOOL / ST (enkel 1ste jaar en Latijn in het 2de jaar)  ST Afstandsonderwijs
(enkele klassen ST)
29/03 tot en met 02/04 SCHOOL / ST (enkel Latijn in 1ste jaar) / Klassenraden Afstandsonderwijs / Klassenraden SCHOOL

Laatste twee weken trimester 1e graad


In dit schema vind je de planning van de laatste twee weken voor de paasvakantie voor de eerste graad. 
 
  1e jaar 2e jaar
Ma 22 mrt ST wisk (namiddag thuis) ST Latijn (namiddag les) / andere basisopties: hele dag les
Di 23 mrt ST Frans (les vanaf 3de lesuur) les
Wo 24 mrt les les
Do 25 mrt les les
Vr 26 mrt les les
Za 27 mrt    
Zo 28 mrt    
Ma 29 mrt ST Latijn (namiddag les) / MW hele dag les) les
Di 30 mrt les les
Wo 31 mrt vrijaf: klassenraden vrijaf: klassenraden
Do 1 apr les les
Vr 2 apr Voormiddag: les + uitdelen rapport
Namiddag: vrijaf
Voormiddag: info studierichtingen 2de graad + uitdelen rapport
Namiddag: vrijaf
 

Laatste twee weken trimester 2e graad


In de tweede graad zijn er in de week van 22 tot en met 26/03 ST'en voorzien. Het definitieve rooster krijgen de leerlingen deze week op papier mee naar huis.

In de laatste week voor de paasvakantie (29/03 tot en met 02/04) voorzien we nog een beperkt aantal opdrachten in het afstandsonderwijs voor vakken waar de leerlingen geen synthesetoets voor hebben afgelegd. In deze week houden de leerkrachten ook klassenraden en komen de leerlingen op vrijdagvoormiddag naar school om hun rapport af te halen.

Laatste twee weken trimester 3e graad


De leerlingen van de 3e graad volgen de voorlaatste week afstandsonderwijs. De leerlingen van de 2e graad leggen dan synthesetoetsen af. Sommige leerlingen van de 3e graad hebben die week ook een enkele synthesetoets (bedrijfseconomie in BE, wiskunde in de wiskundige richtingen, aardrijkskunde of geschiedenis in BE & LOSP).

De laatste week voor de paasvakantie krijgt de 3e graad een volle week contactonderwijs op school. Aan het einde van die week volgt het rapport.

Wijzigingen uurrooster


Op 1 maart starten een aantal vervangingen. Daardoor zijn er veel aanpassingen aan het lessenrooster. We hebben de leerlingen gevraagd om op hun leerlingenaccount het uurrooster te bekijken om te weten of een vak niet van dag is veranderd. Het nieuwe lessenrooster gaat in op maandag 1 maart.

Uitstel voorlopige studiekeuze tweedejaars


In het schema voor de eerste graad heeft u misschien opgemerkt dat we de tweedejaars op vrijdagvoormiddag 2 april uitleg zullen geven over de nieuwe richtingen in het derde jaar in BimSem. Er verandert volgend jaar inderdaad heel wat in de tweede graad en we willen onze tweedejaars daar goed op voorbereiden. 

Dat betekent dat we de voorlopige studiekeuze van onze tweedejaars niet voor de paasvakantie kunnen afronden zoals we dat gewoonlijk doen. Het proces om een goede studiekeuze te maken naar het derde jaar toe zetten we verder na de paasvakantie. We hopen dat onze tweedejaars begin mei ook de info gekregen hebben over de studierichtingen in het derde jaar buiten BimSem. Zo kunnen we alle tweedejaars ongeveer midden mei een voorlopige studiekeuze voor het derde jaar laten maken.

Nog stunt met paaseierenverkoop


Dit is de voorlopige stand (laatste dagen nog niet opgenomen) in de klassencompetitie. De top drie is mooi verdeeld over de drie graden en blijft gelijk aan vorige keer:
  • 4WETA - 82 zakjes
  • 5LOSB - 93 zakjes
  • 1MTWG - 100 zakjes
Er zijn intussen heel wat klassen die tussen de 70 en 80 zakjes zitten, dus er is nog veel mogelijk. Is er een klas die weet dat pas op de meet de prijzen worden uitgedeeld en nog wat achter de hand houdt???

Bestellingen kunnen ten laatste op maandag op 8 maart binnen worden gebracht op de uitleendienst. Zo kan de 2e graad ook nog de bestellingen binnenleveren. Dan is de actie definitief voorbij. 

Als ouder kan u ook online bestellen tot 8 maart. De verrekening gebeurt dan via de schoolrekening. Bestellen doet u met onderstaande knop. Alvast enorm bedankt voor uw steun!
 
Steun de leerlingen en bestel hier uw paaseitjes
Facebook
Email
Website
Instagram
Copyright © 2021 Berthoutinstituut - Klein Seminarie, VZW Komo, all rights reserved.

Dit is een interne mail van BimSem. Indien u deze mail per vergissing ontvangt, gelieve deze mail dan te wissen en ons te verwittigen via info@bimsem.be