Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief 9 - 18 oktober 2021
Beste leerlingen
Beste ouders

We naderen de herfstvakantie. Dat betekent niet alleen dat het langste deel van het schooljaar er bijna op zit, maar ook dat het eerste rapport van het schooljaar in aantocht is. Donderdag (voor de eerstejaars) of vrijdag is het zover.

Voorafgaand aan het rapport houden we klassenraden. Daarover en over nog wat andere zaken meer in deze korte nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet

De directie

Volgende week in BimSem

We geven hier relevante data weer uit de schoolkalender voor de volgende week.

Wo. 20 oktober:
Hele dag:  klassenraden - leerlingen thuis

Do. 21 oktober:
Rapport Dagelijks werk eerstejaars

Vr. 22 oktober:
Rapport Dagelijks werk andere jaren
Dag van de Jeugdbeweging

Ma. 25 oktober:
8.30 u. - 12.05 u.: fietsexcursie Breendonk 6 ASO

Wo. 27 oktober:
20.00 u.: Ouderraad (Hof van Coloma op school)

Woensdag 20 oktober: klassenraaddag


Op woensdag 20 oktober houden we op school klassenraden. Dat betekent dat de leerkrachten een hele dag in vergadering zijn om de vorderingen, de resultaten en de houding van de leerlingen te bespreken. Een samenvatting van deze besprekingen komt op het rapport in de woordcommentaar.

Omwille van de klassenraden is er op woensdag 20 oktober geen school.

Stan Magnus (6LOSA - 2014) nam deel aan de wedstrijd van het beste dierengeluid van Vlaanderen die MNM organiseerde. Wil je mee genieten van zijn enthousiasme (of hou je van dolfijnen), klik dan zeker even hier

Coronaprik


Wij hebben nieuwe informatie voor de leerlingen wonend in Mechelen of Sint-Katelijne-Waver die op 1 oktober hun 1ste prik kregen.
 
Vanaf eind deze week mogen de ouders van deze leerlingen het call center bellen op het nummer 0800 12 821 om een afspraak in te boeken op woensdag 27 oktober of op 3, 4 of 5 november. Ongetwijfeld zullen er nog meerdere vaccinatiedagen volgen, maar die zijn op dit moment nog niet duidelijk.
 
Locatie: het nieuwe vaccinatiecentrum ligt op de Zwartzustersvest nr 47 in het oud ziekenhuis, naast het opvangcentrum van het Rode Kruis.
 
Voor de leerlingen die niet gedomicilieerd zijn in Mechelen of Sint-Katelijne-Waver: zij zouden het vaccinatiecentrum of call center van hun stad of gemeente moeten raadplegen.

Reis voor de tweedejaars


Hieronder informatie over de uitstap naar Westmalle van onze tweedejaars. Ouders van wie de zoon of dochter mee wil, mogen de link onderaan invullen. Gelieve dit ten laatste op maandag 25 oktober te doen. 

Beste ouders

Ook dit schooljaar plannen we voor onze tweedejaars een driedaagse tijdens het weekend van 26 mei.

We logeren in ‘Het Domein Heibrand’ in Westmalle. Daar kunnen we over verzorgde kamers beschikken en hebben we volop ruimte voor sport en spel, wandelingen, binnenhuisspelen… De voorbije jaren amuseerden we ons drie dagen lang met bosspelen, balspelen, pleinspelen, op tocht gaan, een avondspel… Het werd telkens een heel fijn en sportief weekend. Zowel leraars als leerlingen vonden het al die jaren zo geslaagd dat we dit jaar opnieuw willen gaan.

We vertrekken op donderdag 26 MEI 2022 en komen terug op zaterdag 28 MEI 2022. We voorzien een kostprijs van 105 euro. Inbegrepen zijn: 2 x overnachting, 2 x ontbijt, 2 x middagmaal, 2 x avondmaal, 1 x lunchpakket, 3 x vieruurtje en drankje, alle onkosten van de activiteiten en de busreis terug naar huis.

Om de kosten te drukken, zouden wij willen vragen aan de ouders om jullie kinderen zelf naar ‘Het Domein Heibrand’ in Westmalle te brengen. De terugreis gebeurt met de bus. Je kan contact opnemen met de begeleiding, indien het echt onmogelijk is om er zelfstandig te geraken.

We verwachten een minimum van 50 deelnemers. Indien we niet aan het beoogde aantal geraken, zijn we genoodzaakt het weekend te annuleren en uw voorschot terug te betalen.
 
Vriendelijke groeten
 
Het organiserend team

 
Inschrijfformulier: mijn zoon/dochter (2e jaar) wil mee naar Westmalle

Fietsencontrole


De resultaten van de fietsencontrole zijn binnen. Je vindt ze hieronder. Elke leerling die de fiets vorige donderdag liet controleren, heeft feedback ontvangen. De leerlingen van wie de fiets zo slecht in orde was dat er zich een onmiddellijk gevaar stelde, werden telefonisch gecontacteerd.

Dag van de jeugdbeweging


Vrijdag is het dag van de jeugdbeweging. Want jeugd, dat moet bewegen! Vergeet niet om die dag in uniform naar school te komen om te laten zien dat ook jij in de jeugdbeweging zit! Neem je deel aan de activiteiten op de markt? Top, maar zorg wel dat je op tijd op school bent!Meer informatie over de activiteiten van de dag (en nacht) van de jeugdbeweging vind je hier.
Facebook BimSem
Website BimSem
Instagram
Email
Copyright © 2021 Berthoutinstituut - Klein Seminarie, VZW Komo, all rights reserved.

Dit is een interne mail van BimSem. Indien u deze mail per vergissing ontvangt, gelieve deze mail dan te wissen en ons te verwittigen via info@bimsem.be