Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief 1 voor ouders en leerlingen
- 29 augustus 2021 -
Beste leerlingen
Geachte ouders
 
1 September nadert met rasse schreden. Weldra openen we de schoolpoort opnieuw om net geen 1 200 leerlingen te verwelkomen. En al zitten de vakantieherinneringen nog heel fris in ons geheugen, toch zijn we blij om zoveel jong talent te mogen ontvangen. 

Wij hopen heel hard dat al onze leerlingen (en hun familie en vrienden) van een fijne zomer hebben genoten. Na het wel heel vreemde schooljaar 2020-2021, staan we te popelen om voorzichtig de weg naar een normaal 2021-2022 aan te vangen. Met nog heel wat voorzorgsmaatregelen die we hopelijk snel kunnen lossen...

We maken er een top schooljaar van!
 
De directie

Hoe laat moet ik woensdag op school zijn?


De eerste schooldag begint voor elke graad op een ander lesuur. We verwachten de leerlingen ten laatste enkele minuten voor de start van de lessen, d.w.z.:
 • 1e jaar: 8.30 u. (onze jongste leerlingen worden door het onthaalteam bijzonder in de watten gelegd)
 • 2e, 3e en 4e jaar: 9.20 u.
 • 5e en 6e jaar: 10.25 u.


Om onze leerlingen traag maar zeker vertrouwd te maken met de school, kon de aandachtige kijker vrijdag BimSem al op tv zien verschijnen. De notaris-scène uit Familie op VTM werd ingeblikt in de spreekkamer van het Hof van Coloma. BimSem blijft zo een vaste stek voor heel wat tv- en filmproducties.

Waar zet ik mijn fiets?


De fietsenkelder is door de werken aan een nieuw sportcomplex nog niet in gebruik. Mogen we u vragen uw zoon of dochter expliciet te wijzen op het op slot zetten van de fiets! Elke graad heeft een andere fietsenstalling:
 • 1e graad: fietsenstalling op de speelplaats Zandpoortvest (schoolingang Zandpoortvest grote poort gebruiken)
 • 2e graad: fietsenstalling voor de school op het Hoogstratenplein (kant Zandpoortvest, vervolgens schoolingang Zandpoortvest gebruiken)
 • 3e graad: fietsenstalling parking Bleekstraat voor schoolgebouw (aan schoolingang Bleekstraat)
 • Sportrichtingen 2e en 3e graad: fietsenstalling op de speelplaats Zandpoortvest tegen torentje (schoolingang Zandpoortvest gebruiken)

Waar vind ik mijn klas?


De klassen verzamelen op de speelplaats Bleekstraat aan de klassenlijst met hun klas en naam op. De klastitularis komt de leerlingen daar halen en neemt hen mee naar het klaslokaal.

Wat eet ik 's middags?


De eerste schoolweken zorgen de leerlingen zelf voor boterhammen. Leerlingen van 2 t.e.m. 6 kunnen kiezen waar en met wie ze hun middagmaal genieten. Onze eerstejaars hebben hun eigen refter om 's middags rustig te kunnen eten.

In de loop van de tweede week ontvangen de leerlingen hun nieuwe leerlingenkaart. Dit is een bijzondere kaart, aangezien het ook dienst kan doen als betaalkaart binnen de school. De kaarten worden geprint zodra we van alle ouders de gegevens over schoolverlaten binnen hebben gekregen. Zodra uw zoon of dochter de nieuwe leerlingenkaart heeft, kan er geld op geplaatst worden via het web of aan de uitleendienst. De opgeladen kaart kan dan gebruikt worden in de cafetaria. Hoe u dat alles moet doen, hoort u later.

Vanaf donderdag 16 september is het mogelijk om een warme maaltijd, soep of een broodje te kopen in het cafetaria van de school. Hierover krijgt u later nog meer informatie.
Verwacht dit schooljaar:

BimSem Art, het nieuwe format van BimSem Got Talent.

Wat breng ik de eerste schooldag mee?


De eerste schooldag duurt tot 12.05 u. Wij voorzien het afhandelen van de administratie en de kennismaking die de start van een nieuw schooljaar met zich meebrengt. Het bijhebben van een boekentas (met schrijfgerief en papier) is belangrijk aangezien er soms heel wat boeken mee naar huis genomen moeten worden. Voorzie een extra zak omdat er in sommige klassen echt wel heel wat materiaal mee naar huis te nemen is! Vergeet je mondmasker niet!

Corona-afspraken in BimSem


Het schooljaar start voor alle 1 190 leerlingen van BimSem. De verschillende uurroosters van vorig schooljaar worden achterwege gelaten. Dat wil zeggen dat vanaf donderdag alle leerlingen om 8.30 u. op school worden verwacht. Daar zijn we heel blij mee.

In Vlaanderen is 91 % van de volwassenen gevaccineerd. Enkele dagen terug was ook zo'n 70 % van de jongeren van 12 t.e.m. 17 jaar uit Mechelen en Sint-Katelijne-Waver (deels) gevaccineerd. Om na de vakantie de veiligheid te garanderen, behouden we nog enkele maatregelen. We hopen deze na enkele weken ook verder af te bouwen.

De belangrijkste afspraken op een rijtje:
 • leerlingen reinigen de handen bij het binnenkomen van de klas, evenals bij toiletbezoek en in de refter;
 • klaslokalen en sanitair worden goed geventileerd en gereinigd;
 • een mondmasker is altijd verplicht. In overeenstemming met de richtlijnen van de overheid mogen de leerlingen en de personeelsleden het mondmasker afzetten indien de leerlingen in de klas aan hun bank zitten;
 • op de speelplaats en in de refter dragen we steeds een mondmasker, behalve tijdens het eten.

Vaccineren via de school


Omdat vaccinaties de beste/enige manier lijken om de coronacrisis definitief achter ons te laten, vragen we al onze leerlingen zich te laten vaccineren (tenzij de huisarts om medische redenen anders adviseert). Voor sommige activiteiten zal het kunnen voorleggen van een volledige vaccinatie of een recente negatieve test noodzakelijk zijn. Denk daarbij aan de watersportstage, de driedaagse, de buitenlandse reizen en verschillende uitstappen. 

De vaccinatiegraad op school bepaald in verregaande mate hoe ver en hoe snel er verdere versoepelingen mogelijk zijn. Om hierbij te helpen werken we samen met de stad om de mogelijkheid te bieden leerlingen op school te laten vaccineren. Hiervoor is toestemming van de ouders noodzakelijk tot en met 15 jaar. Het exacte moment (ergens in de eerste weken van september) en de procedure delen we later mee.

Wij hopen een maximale vaccinatiegraad in de school te bereiken. Het is de beste garantie op een vlot schooljaar voor onze leerlingen zonder corona-lesuitval. Alvast bedankt om hier aan mee te werken!

Schoolfotograaf


De schoolfotograaf komt op dinsdag 7 september langs. Net tijd genoeg om nog snel even naar de kapper te gaan of voor onze oudste kerels om zich te scheren! :-)
Facebook BimSem
Website BimSem
Email
Instagram
Copyright © 2019 Berthoutinstituut - Klein Seminarie, VZW KOMO, all rights reserved.Dit is een interne mail naar personeelsleden, leerlingen van BimSem en hun ouders. Indien u deze mail per vergissing ontvangt, gelieve deze mail dan te wissen en ons te verwittigen via info@bimsem.be