Copy
View this email in your browser
Nieuwsbrief 7 voor ouders en leerlingen
- 3 oktober 2021 - 
De maand oktober doet de deur open voor de herfst. In oktober zullen we zelf het zonnetje moeten zijn...

Maak er een fijne lesweek van!

Volgende week in BimSem


Ter info: groene ploeg - 2ECOB/MTWB

Ma. 4 oktober:
8.30 u. – 12.05 u.: 4 WETA: fietsexcursie Dijlevallei
09.20 u – 12.05 u.: 6 LOSA: bezoek Kazerne Dossin

Di. 5 oktober:
09.20 u. -12.05 u.: 6 BE: bezoek Kazerne Dossin

Wo. 6 oktober:
10.25 u. - 12.05 u.: 3 HUM: bezoek tentoonstelling en rondleiding door kunstenaar

Do. 7 oktober:
8.30 u. – 12.05 u.: 4 SPWA: fietsexcursie Dijlevallei
Nm.: Bezoek Kazerne Dossin 6LOSB

Vr. 8 oktober:
8.30 u. – 12.05 u.: 4 SPWB/WETC: fietsexcursie Dijlevallei

Za. 9 oktober:
9.00 u. - 17.00 u.: infodag eerste jaar voor lln. 6de lj. en ouders (op inschrijving)

Zo. 10 oktober:
/

Ma. 11 oktober:
/

De maandplanning en het jaaroverzicht vind je hier terug.

Nieuw uurrooster


Gebroken benen en genezen leerkrachten zorgen voor wat wijzigingen aan het lessenrooster. Maak er best een wekelijkse reflex van om het uurrooster even te checken. Het ziet er naar uit dat er meer dan verhoopt roosterwijzigingen zullen blijven opduiken...

De mondmaskers zijn weg!


Met het verdwijnen van de mondmaskers verdwijnt het duidelijkste symbool van de coronapandemie uit het schoolbeeld. We willen iedereen bedanken die er mee voor gezorgd heeft dat BimSem de afgelopen jaren gespaard bleef van al te veel corona-ellende. Blij iedereen z'n glimlach weer te kunnen zien!


 

Evaluatie van de evacuatie V-gebouw


Donderdagvoormiddag hebben we een evacuatie-oefening gehouden in het V-gebouw. De bedoeling van zo'n oefening is dat enerzijds leerlingen en leerkrachten weten wat er moet gebeuren in een noodsituatie en dat anderzijds mogelijke pijnpunten naar boven komen. Na de oefening kwamen we tot een aantal vaststellingen. De voornaamste zijn de volgende:
  • Bij de evacuatie werden niet alle ramen en deuren van de lokalen gesloten. Bij een evacuatie is het belangrijk dat alle ramen en deuren gesloten worden.
  • Tijdens de werken aan het sportcomplex evacueren enkele klassen via de noodtrap in de Voochtstraat. Een leraar gaat als eerste naar beneden om onderaan alles in goede banen te leiden, dan pas volgen de leerlingen.
  • Bij aankomst  aan het verzamelpunt buiten de school (= rechts van de groene poort van de Wondertuin) stonden heel wat leerlingen door elkaar. Dit bemoeilijkte de registratie van wie aan- of afwezig was. Zet je op het evacuatiepunt in twee rijen per klas. 
Bedankt om mee op deze aandachtspunten te letten. Op deze manier zorgen we samen voor een veiligere school!


De middagactiviteiten zijn nu ook officieel van start getrapt. B'art liet leerlingen proeven van het ruime aanbod waarmee onze jongeren aan de slag kunnen. Een dikke proficiat voor dit geslaagde event. BimSem ten top!

Cafetaria


De nieuwe cafetaria ziet er best wel knap uit. Deze week (donderdag) wordt normaal ook het grootste deel van het nieuwe meubilair geleverd. Het is de zoveelste fase in het plan om enkele belangrijke ruimtes te verfraaien. 

De BimSemBib versie 2.0 is geopend op de tweede verdieping van het Aloysiusgebouw!

 
Misschien heb je het al gemerkt? Aan de pagina ‘leerling.bimsem.be’ is een icoontje toegevoegd: je kan de catalogus van de BimSemBib raadplegen vanuit je zetel thuis. Als je een account aanmaakt, kan je bovendien een boek reserveren. De BimSemBib is open op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmiddag van 12.40 uur tot 13.10 uur. Iedereen welkom!

Inschrijven fiets 3-daagse van het derde jaar

Zit je in het derde en wil je mee op 3-daagse met de fiets einde mei? Heb je zin in drie dolle dagen met je klas- en jaargenoten? Schrijf je dan hier in!

Middagsportcompetitie


Volg de planning goed op. Je vindt ze terug op school. We nemen ze deze week een laatste keer mee op in de nieuwsbrief!

Facebook BimSem
Website BimSem
Instagram
Email
Copyright © 2021 Berthoutinstituut - Klein Seminarie, VZW Komo, all rights reserved.

Dit is een interne mail van BimSem. Indien u deze mail per vergissing ontvangt, gelieve deze mail dan te wissen en ons te verwittigen via info@bimsem.be