Copy

HLU:n ajankohtaista liikkumisesta kouluille marraskuu 2020


Hämeen Liikunta ja Urheilu ry toimii Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä Liikkuva koulu -asiantuntijana. Olethan rohkeasti yhteydessä.

Liikkuva koulu edistämisessä teemme yhteistyötä mm. kuntien eri hallinnonalojen, aluehallintoviranomaisen (AVI), Liikkuva koulu -ohjelman, Opetushallituksen, opetus- ja kulttuuriministeriön, Liiikunnan ja kansanterveyden edistämisen säätiön (LIKES) sekä Olympiakomitean ja lajiliittojen kanssa. Liity HLU:n postituslistalle, jos et vielä ole.

KOULUTUSTA:

Syksyn 2020 Move!-mittausten tulosten julkistus
ke 9.12.2020 klo 12.00-15.00, etä


Syksyn 2020 Move!-mittausten tulokset julkistetaan maksuttomassa etätilaisuudessa. Samassa tilaisuudessa esitellään Move!-mittauksiin liittyviä tutkimus- ja kehittämistoimenpiteitä sekä alueellisia hyviä käytänteitä.

Osallistuminen vaatii ennakkoilmoittautumisen pe 4.12. mennessä. Lue tarkemmin ja ilmoittaudu.
 

Liikuntadiplomi-webinaari
to 17.12.2020 klo 13-14


Luku- ja matikkadiplomien rinnalle Lappeen koulussa kehitetty Liikuntadiplomi tarjoaa oppilaille liikunnallista tekemistä läpi vuoden. Maksuttomat Liikuntadiplomi-materiaalit helpottavat opettajan ja kasvattajan työtä. Iloisesti kuvitettuja tehtäviä voi hyödyntää myös perheen ja kavereiden kanssa.

Alakoulun opettajille sekä varhaiskasvattajille suunnatussa webinaarissa Liikuntadiplomien tekijät kertovat ja näyttävät miten materiaaleja voi hyödyntää kunnissa ja yksiköissä.

Lue Liikuntadiplomin kuvaus ja tutustu materiaaleihin EKLU:n sivuilla.
 
Liikkuvassa koulussa on tärkeää oppilaiden osallisuus, oppiminen sekä lisätä liikettä ja vähentää istumista. Oppilaat voivat osallistua toiminnan suunnitteluun ja toteuttamiseen monilla eri tavoilla. Yksi suosituimmista tavoista on välitunneilla tapahtuvat pelit ja leikit, joita isommat oppilaat ohjaavat.

Hämeen Liikunta ja Urheilu tarjoaa koulutuksia oppilaille:
 

Välkkäri-välituntiohjaajakoulutus
(3h / 2 x 90 min)

Tavoitteena on saada nuoret itse suunnittelemaan ja toteuttamaan liikunnallisia välitunteja sekä kannustamaan toisiaan liikkumaan.
 

Välkkäri 2.0. - pelit ja leikit (2h) UUTTA!

Koulutuksessa käydään läpi välituntipelien erityispiirteet sekä reilun pelin periaatteet. Koulutus on tarkoitettu 5-6-luokkalaisille, jotka ovat kiinnostuneita liikunnanohjauksesta ja erityisesti erilaisten pelien ohjaamisesta välitunneilla.

Tarkemmin koulutuisten sisällöistä.

KYSELY HENKILÖKUNNALLE:

Liikkuva koulu -kysely koulujen henkilökunnalle
-
opettajat, rehtorit, muut koulussa työskentelevät


Osana Liikkuva koulu -kärkihankkeen jatkoseurantaa selvitetään koulujen henkilökunnan näkemyksiä ja kokemuksia kouluyhteisön toimintakulttuurista, opetuksesta ja työssä jaksamisesta.

Vastaa kyselyyn viimeistään 30.11.2020.
Vastaajien kesken arvotaan kolme 100 euron arvoista liikuntavälinepakettia työhyvinvoinnin edistämiseksi.

TALOUDELLSTA TUKEA HARRASTAMISEEN:

Harrastamisen Suomen mallin haku käynnissä 2.12.2020 asti


Tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Toiminta on kunnissa osin uutta ja osin jo olemassa olevaa laadukasta harrastetoimintaa. Hämeen Liikunta ja Urheilu ry tukee kuntia ensi vuonna harrastamisen mallin pilotoinnissa/kehittämisessä.

Erityisavustus kunnille harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen on haettavissa 2.12.2020 asti.
Tarkemmin opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla.

Tutustu HLU:n kunnille tarjoamiin tukipalveluihin.

LUE NÄMÄKIN:

Hyviä esimerkkejä, ajankohtaista faktaa ja ideoita joulunodotukseen

 
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp