Copy

Ajankohtaista liikkumisesta oppilaitoksille 2/2020 marraskuu


Hämeen Liikunta ja Urheilu ry toimii Pirkanmaalla ja Kanta-Hämeessä Liikkuva opiskelu -asiantuntijana. Olethan rohkeasti yhteydessä.

Liikkuva opiskelu edistämisessä teemme yhteistyötä mm. kuntien eri hallinnonalojen, aluehallintoviranomaisen (AVI), Liikkuva koulu -ohjelman, Opetushallituksen, opetus- ja kulttuuriministeriön, Liiikunnan ja kansanterveyden edistämisen säätiön (LIKES) sekä Olympiakomitean ja lajiliittojen kanssa. Liity HLU:n postituslistalle, jos et vielä ole.

KOULUTUSTA:

Liikkuva opiskelu -toiminnan tavoitteena on lisätä opiskelijoiden liikkumista ja opiskelukykyä, kehittää aktiivisuutta tukevaa toimintakulttuuria oppilaitoksissa sekä lisätä yhteistyötä eri toimijoiden välillä.

Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat maksutonta tukea Liikkuva opiskelu -toimintaan.
 

Liikkuva opiskelu -työpaja

on suunniteltu lukioiden ja ammatillisen koulutuksen henkilöstön kehittämistyön tueksi. Työpajassa oppilaitosten henkilökunta ja opiskelijoiden edustajat saavat ideoita ja vinkkejä toimivista Liikkuva opiskelu -toimenpiteistä ja pääsevät suunnittelemaan oman oppilaitoksen toimintaa.


Opiskelijoiden aktiivisuus on merkittävässä roolissa Liikkuva opiskelu -toiminnassa. Hämeen Liikunta ja Urheilu järjestää opiskelijoille suunnattua

Liikuntatutor-koulutusta
Tilaa koulutus omaan oppilaitokseesi.

LUE esimerkki liikuntatutoreiden suunnittelemista aktiiivälkistä.

TUTUSTU:

Liikunta- ja hyvinvointineuvonnasta rohkeutta liikkumiseen


Liikunta- ja hyvinvointineuvonta on tärkeä vähän liikkuvan tai hyvinvoinnistaan huolestuneen opiskelijan tukitoimi. Liikunta- ja hyvinvointineuvonta lisää opiskelijoiden liikunta-aktiivisuutta, rohkeutta liikkua ja myönteisiä kehollisia kokemuksia. Opiskelijat ovat oivaltaneet neuvonnan avulla kokonaishyvinvoinnin merkityksen jaksamiseensa

Lue koko juttu: Liikunta- ja hyvinvointineuvonta lisää opiskelijoiden rohkeutta liikkua ja on tärkeä tukitoimi vähän liikkuvalle opiskelijalle
 

Koronapandemian vaikutuksia väestön liikuntaan


Lasten ja nuorten liikkuminen väheni koronapandemian aikana merkittävästi erityisesti arkipäivinä. Muutosta vaikuttavat selittävän erityisesti koulupäivän aikaisen liikkumisen ja koulumatkaliikunnan vähentyminen. Nuoret kokivat yleisimmäksi liikkumisen esteeksi korona-aikana etäopiskelusta johtuvan koulutehtävien kuormituksen.

Raportti Koronapandemian vaikutuksista väestön liikuntaan Valtinon liikuntaneuvoston verkkosivuilla
Twitter
Facebook
Website
Copyright © 2020 Hämeen Liikunta ja Urheilu ry, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp