N I E U W S B R I E F
Bekijk deze mail in je browser     Aanmelden voor deze nieuwsbrief

Ontluikende Levensenergie
 

Soms kan muziek je op slag raken, in vervoering brengen, tot tranen geroerd of in staat van euforie brengen. Dat is Rebalancing voor mij: een eindeloze bron van levensenergie waar je jezelf altijd mee kan voeden.  
Je lichaam kent zoveel wijsheid en zoveel geduld. Door alle hectiek ga ik daar soms zo snel aan voorbij. Er is zoveel leven in mij dat aandacht verdient. In oprechte aandacht kan ik loslaten en dan komen inzichten als cadeau.  

En als ik dan mijn lichaam de ruimte geef om de taal van mijn leven te laten spreken, verrast ze mij met al haar kennis. Ze laat me voelen, steeds dieper: eerst mijn huid, de oppervlakkige pijn of tinteling van een aanraking. Daarna de diepere emotie, de stroming van mijn energie die in mijn lijf huist en om mij heen beweegt. En altijd voel ik dat mijn lichaam zegt: ik bescherm je, ik ben bij je, geef je maar over, dan is er nog zoveel dat we samen kunnen ontdekken. 

De subtiele aanraking van de Rebalancer is voor mij als een uitnodiging om mijzelf ten diepste te ontmoeten, verkennen, verdiepen en doorvoelen. Je komt bij pijn, liefde, verdriet, blijdschap, oude emoties, maar ook nieuwe ervaringen. Er komt ruimte voor alles wat er in je speelt.  

En dan stroomt alles in mij, alle levensenergie. Dan BEN ik. Het is prachtig om soms van die diepste laag te kunnen proeven en te ervaren: het ZIJN. Dan is er niets en toch ook alles. Ik voel zoveel kracht, stroming, ruimte, zoveel levensenergie.  
Ik tune graag in en luister naar de muziek die mijn lichaam speelt. Keer op keer word ik geraakt door alle tonen die er te horen zijn. Er is altijd muziek! 

 
Marloes - cliënt en student Inspiratiejaar (niet op de foto)
 
Levensenergie - door Emile Rahi Buring
 
De natuur is al even aan het ontluiken deze lente. Bloesem volop open, bollen komen uit, frisgroene zijdezachte blaadjes verlaten de knoppen. De energie van moeder aarde stroomt op alle mogelijke manieren uit in nieuw leven.
Veel mensen hoor ik in deze tijd zeggen ‘ik vind de lente de mooiste tijd van het jaar’ en ‘ik hou zo van lente’. Het openen, bloeien en stralen trekt velen van ons aan. 
De natuur in de lente symboliseert en spiegelt ons allen de altijd aanwezige kracht, de allesomvattende energie die er altijd is, ook in en na een winter. De stilvalfase, de winterslaap is voorbij. De energie vindt nieuwe ruimte. De knoppen en bladeren aan de boom ontvouwen zich. Zonder twijfel of terughouding. Het gaat en gaat en gaat….en manifesteert zich steeds weer in nieuwe kleurrijke vormen. 
 
Wij mensen kennen natuurlijkerwijs ook fases van stilvallen en fases van ontspruitende nieuwe energie en vormen. Levensenergie dient zich aan in golven. Het valt stil. Het komt op. Het stroomt overvloedig. En valt weer stil.

Lees hier verder...

Kom kennismaken op de Open Dag op zondag 22 mei

Wat is Rebalancing? Wat maakt het zo bijzonder? Wat doen jullie precies als het gaat om levensenergie? En wie zijn de mensen die lesgeven in de Rebalancing School? Allerlei vragen waar studenten en docenten graag face to face antwoord op geven. Met woorden én door het je te laten ervaren in een ontmoeting, lichaamswerksessie, actieve meditaties, een demonstratie of andere lichaamsgerichte oefeningen. 

We nodigen je van harte uit om op zondag 22 mei naar de prachtige natuur van Landgoed Venwoude in Lage Vuursche te komen. Om Rebalancing te komen voelen, ervaren en beleven. Neem je vrienden mee, je geliefden, je buren en andere geïnteresseerden. En laat je, met ons, inspireren en onderdompelen in alles wat Rebalancing en de Rebalancing School te bieden heeft. 

Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden. Welkom!
Lente meditatie

Nu de natuur volop wakker geworden is, zingen de vogels in tuinen, parken en de natuur weer uit volle borst hun eigen lied. 
Heerlijk om bij te mediteren. 
Heb je wat minder vogels in je omgeving, zet dan dit orkestje aan, lekker op repeat!
 

Rebalancing Zomerworkshops 

Deze zomer ben je van harte welkom bij een van de Zomerworkshops om het leven te vieren, de wijsheid van je lichaam te ontdekken en een stap te zetten in thuiskomen bij jezelf. De Rebalancing Zomerworkshops bieden een ideale gelegenheid om de kracht van Rebalancing in een groep te ervaren en docenten beter te leren kennen. Voor veel rebalancers was de Zomerworkshop hét moment waarop ze voelden dat Rebalancing hun leven voorgoed zou veranderen.

Zomerworkshop 1: vrijdag 1 juli t/m zondag 3 juli
Zomerworkshop 2: vrijdag 2 september t/m zondag 4 september


Beide zomerworkshops vinden plaats op het prachtige Landgoed Venwoude in Lage Vuursche (midden NL).

Hier vertelt Anne over haar ervaring.

Meer informatie en een link naar aanmelden vind je
hier. Welkom.
Osho Kundalini meditatie

De Rebalancing School gebruikt actieve meditaties. De combinatie van beweging, geluid en stilte helpt om je hoofd te legen, in je lichaam te zakken en te zijn met het leven dat in je beweegt. De Osho Kundalini meditatie helpt ontluikende levensenergie te laten stromen. Dr. John Andrews legt de mediatie hier helder uit. De originele muziek vind je op Spotify.

Agendatip voor Rebalancers:

Celebrate Rebalancing op 17 s
eptember

Op zaterdag 17 september is er weer een live feest voor en door Rebalancers met workshops, heerlijk eten en natuurlijk weer eens compleet uit ons dak gaan. Zet 'm alvast in je agenda, meer informatie volgt.
 
Agenda live evenementen

Naast op de open dag ben je ook van harte welkom om Rebalancing als levensweg te ontdekken en ervaren tijdens een van de workshops op diverse locaties...
 
22 mei, Lage Vuursche - Open dag met studenten en het team van de Rebalancing School

29 mei, Nuenen - Workshop 'Aanraken met Aandacht' - met Manja Beerens 

1 t/m 3 juli, Lage Vuursche - Zomerworkshop 'De Wijsheid in het Lichaam'
Kennismaken met Rebalancing - met Emile Rahi Buring, Inge Delforterie en Manja Beerens

2 t/m 4 september, Lage Vuursche - Zomerworkshop 'De Wijsheid in het Lichaam'
Kennismaken met Rebalancing - met Alice Stenneberg en Jaya Esther Schenkel

1 en 2 oktober, Son en Breugel - Workshop 'Controle en Loslaten' - 
met Manja Beerens en John Malik van der Rest

7 t/m 9 oktober, Epe - Rebalancing Mannenweekend: 'man, man, man, mag ik even...?' - met Emile Rahi BuringMichiel Nooter en John Malik van der Rest
 
Programma Masterclasses 2022

voor Rebalancers en andere lichaamsgericht therapeuten

9 t/m 12 juni - Arun Conscious Touch  
Alle Life Moves Through Touch and Being Touched
door Anubuddha & Anasha - Helios, Heerde

17 september - Feldenkrais Methode
Van top tot teen in Balans (de relatie tussen hoofd en voeten)
door Inge Nijenhuis - NIMIS, Bussum

8 oktober - Bodyreading
Anatomie en lichaamsbewustzijn
door Jolande Bosch - NIMIS, Bussum

28 t/m 30 okt - Myofascial Energetic Release -
Healing Trauma 
with breath, movement and touch

door Satyarthi Peloquin - Venwoude, Lage Vuursche 

19 november - Werken met kanker
door Mariska Gieskes - De IJsfabriek, Bussum

26 november - Verdiepend lichaamswerk
Het bekken benaderd
door Sabine Kuypers  - De IJsfabriek, Bussum

 
Rebalancing School voor Lichaamswerk & Bewustzijn is gericht op persoonlijke groei en bewustzijn
door middel van lichaamswerk, zelfonderzoek, meditatie en beweging. 

06 - 24 53 53 73 -  info@rebalancing.nl - www.rebalancing.nl


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Rebalancing School voor lichaamswerk en bewustzijn · Office Management · Bruchem, 5314AN · Netherlands