Copy

Quines mesures han acordat el Gremi d’Hostaleria i l’Ajuntament per a fer front a les noves restriccions de la Covid-19?


Tots els bars i restaurants de la ciutat han de tornar a tancar per un període mínim de quinze dies. Únicament podran fer negoci a través de les comandes per a emportar i repartiment a domicili. Tornem, així, a repetir escenes ja viscudes la primavera passada.

Per a donar resposta a aquesta situació, l’Alcalde de Terrassa, Jordi Ballart Pastor, va presentar en roda de premsa les accions municipals de suport al sector de l’hostaleria i la restauració arran de les noves mesures de restricció per a fer front a la Covid-19.

Després de reunir-se l’equip de Govern amb representants Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, es va poder constatar que les mesures restrictives afecten uns 850 establiments de la restauració, a més de 6.800 persones, aproximadament, entre personal directe i indirecte.

Segons paraules de Ballart, ara és el torn del sector de la restuaració i, els propers dies, seguiran tenint contactes amb altres sectors del teixit productiu de la ciutat, en la mateixa línia.

Les mesures acordades van enfocades a fer difusió, donar assessorament i fer seguiment constant de l’evolució que viuen els bars i restaurants de la ciutat.

Concretament, les mesures de suport acordades són:
  • Iniciar una campanya de comunicació via web municipal, xarxes socials, publicitat exterior i mitjans de comunicació.
  • Fomentar l’ús de la web Botigues Obertes per tal d’ampliar les altes d’empreses de la ciutat per a fer difusió de la informació relativa de totes les botigues, establiments, bars i restaurants de la ciutat perquè es pugin conèixer els serveis que ofereixen per comprar-hi de forma fàcil i ràpida.
  • Des de Foment de Terrassa es posa a disposició dels bars i resturants associats al Gremi d’Hostaleria per a fer tasques de preselecció de persones en situació d’atur per a cobrir necessitats com poden ser els serveis de repartiment a domicili…
  • I, finalment, l’Oficina d’Atenció a l’Empresa reforçarà el seu servei per a donar suport al sector productiu de la ciutat, ampliant els serveis d’assessorament, assistència i suport per a la tramitació dels ajuts que vagi oferint la Generalitat de Catalunya.
A aquest llistat de “mesures immediates” cal afegir-hi l’anunci que ha fet Ballart per tal d’allargar tot el 2021 l’excempció de taxes de terrasses que ja es va iniciar en el primer confinament. "La fiscalitat és dels pocs instruments que té l’Ajuntament per a donar suport de forma directa a les empreses", ha afirmat Ballart.
 

Per la seva banda, el president del Gremi d’Hostaleria de Terrassa i Comarca, Xavi Gómez, va agrair la bona predisposició de l’equip de govern per a col·laborar en aquesta difícil situació, “tal i com ja va fer la primavera passada”, amb ajuts d’ampliació de terrasses, taxes de brosses, suport de Foment…

Així mateix, va fer una crida a la ciutadania perquè prengui consciència de la greu situació que estan vivint i actuïn en conseqüència, no fent “botellons”, evitant les reunions de més de 6 persones, aplicant la idea dels grups bombolla…

I, ha acabat la intervenció demanant més ajudes directes a l’administració estatal i amb una visió optimista final, afirmant: “estem lluitant molt, no ens enfonsarem i ens en sortirem”.


 

→ Més info

Sobre connecTerrassa
Copyright © 2020 Connecterrassa, All rights reserved.


Vols canviar la forma de rebre els nostres butlletins?
Pots 
ACTUALITZAR LES TEVES PREFERÈNCIES o donar-te de baixa d'aquest butlletí electrònic

Email Marketing Powered by Mailchimp