Copy
View this email in your browser
Matkailun uutiskirje

Himos-Jämsä -matkailualueen toimintaympäristön kehittämishanke käynnistyi toukokuun 2021 alussa. Tässä uutiskirjeessä kerromme lyhyesti hankkeen kuulumiset, sekä ajankohtaiset uutiset matkailutiimiltä.
 
Himos-Jämsä matkailualueen toimintaympäristön kehittämishanke päättyy joulukuussa 2022

Keski-Suomen liiton 0,5 miljoonan euron rahoittama hanke käynnistyi toukokuussa 2021 ja on nyt loppusuoralla. Hankkeen tärkeimmät tavoitteet olivat matkailustrategian toteuttaminen, yrittäjien osaamisen kasvattaminen ja luontoreitistöjen parantaminen.
 
1,5 vuoden aikana saatiin valmiiksi Himos-Jämsän matkailustrategia vuosille 2022-2026 ja perustettiin matkailun johtoryhmä, joka tulee seuraamaan strategian toteutumista ja toimeksipanoa.
Tutustu matkailustrategiaan tästä
Himos-Jämsä ulkoilureitistö- ja opastesuunnittelmat lähes valmiit
Hankkeen aikana toteutettu ulkoilureittisuunnitelma, sekä siihen kiinnittyvä opastesuunnitelma ovat valmistuneet. Seuraavassa vaiheessa suunnitelmia esitellään maanomistajille
28.11. järjestettävässä infotilaisuudessa.


Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti niille maanomistajille, joita ulkoilureittisuunnitelma tällä hetkellä koskee. Kutsukirjeet lähetetään marraskuun aikana kaikille niille maanomistajille, joiden kiinteistölle ulkoilureitti tai taukopaikka sijoittuu.

Lisätietoa ja ilmoittatuminen tilaisuuteen:
https://himosjamsaulkoilureitisto.com/
Yritysten osaamista pyrittiin kasvattaamaan kuuden valmennuksen  sarjalla, joissa käsiteltiin matkailutuotteiden digitaalista myyntiä ja tuotteistamista.
 
Koulutuksia järjestettiin keväällä ja syksyllä 2022 yhteistyössä Flowhouse Oy:n kanssa ja paikalla oli vaihteleva määrä yrityksiä. Aiheet vaihtelivat digitaalisesta markkinoininnista ja viestinnästä, myynnistä ja ostettavuudesta, aina tuotteiden löydettävyyteen. 
 
Syksyn viimeinen digivalmennus pidetään 
To 3.11. klo 17.00-20.00
Aiheena: Digitaalinen asiakaskokemus ja tiedolla johtaminen 
  
Valmentajina Saara Virtanen, Flowhouse Oy & Marko Filenius, Flowhouse Oy/Tridea.

Ilmoittauduthan 1.11. mennessä allaolevasta linkistä.
Ilmoittaudu valmennuksiin
Digimarkkinointikampanjat
Lisäksi hankkeen aikana on toteutettu mittavia digimarkkinointikampanjoita, sekä kotimaisille, että kansainvälisille asiakkaille ja tuotettu uutta video- ja kuvamateriaalia. 

Markkinointikampanjoiden kohderyhminä olivat Etelä-Suomen brändiyleisö: aktiivilomailijat, perheet ja mökkeilijät, sekä KV-ryhmissä Hollantilaiset luontonautiskelija & Virolaiset vapaa-ajan matkailijat. 
Talvikampanjat jatkuvat 20.10.-31.12.2022 välisen ajan.
Digivalmiuskysely

Keväällä valmistuneessa Himos-Jämsän matkailustrategiassa yhtenä tärkeänä KPI-mittarina on kehittää digitaalisen markkinoinnin ja myynnin osaamista yrityksissä, sekä digitaalista kasvupolkua. Tähän liittyen meillä ei kuitenkaan ole selkeää tietoa siitä mikä on alueemme yritysten digitaalisuuden tämänhetkinen taso. 

Siksi, toivomme nyt kaikkien Himos-Jämsän yritysten vastaavan tähän Visit Finlandin kehittämään Digivalmiuskyselyyn.

Tuloksia tullaan hyödyntämään suoraan matkailustrategiakauden aikana (2022-2026) kehittämistoimenpiteissä, sekä etenkin uusien koulutusten ja valmennusten tarjonnassa. Tulokset saatetaan myös jakaa tulevaisuudessa kouluttaja- ja valmentajatahojen kanssa.

Kysely toteutetaan yhteistyössä Visit Finlandin kanssa  ja kysely on lähetetty Himos-Jämsä organisaation rekisterissä oleville yrityksille. Kyselyyn vastaamalla syntyy myös Visit Finlandille oma rekisterinsä Himos-Jämsä alueen yrityksistä kyselyssä mainittuihin kehittämistarpeisiin.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia ja toivomme vastaukset 11.11.2022 mennessä.
Vastaa digivalmiuskyselyyn
Henkilöstömuutokset hankkeen päättyessä

Hankkeen matkailuasiantuntijana toiminut Salia Binaud jää vanhempainvapaalle marraskuun puolivälissä, mutta reitistöasiantuntija Antti Mäkinen jatkaa toimessaaan vuoden loppuun. Antti tulee olemaan mukana myös ensi vuonna reittitoimitusten edetessä ely-keskukseen ja reittien rakentamisvaiheessa. Kaupunki on hakenut uusia hankerahoituksia reittien rakentamista ja tuotteistamista varten ja ensimmäisen hankkeen on määrä alkaa alkuvuodesta 2023. 

Matkailuasioissa kaupungilla palvelee edelleen tuttu MMV:n yksikkö ja matkailuinfo
https://www.himosjamsa.fi/yhteystiedot/

MATKAILUTIIMIN TERVEISIÄ

Uusi matkailuhanke on käynnistynyt

Uutta-kilpailukykyä Himos-Jämsän matkailuun - hanke on käynnistynyt. Hankkeen projektipäällikkö on Nina Lehtomäki, joka tulee luotsaamaan hanketta lokakuun 2023 loppuun saakka.

HANKKEEN TAVOITTEITA:
  • Matkailupalvelujen tuotteistus
  • Matkailuyritysten digitaalisen osaamisen ja näkyvyyden edistäminen
  • Tapahtuma- ja vaikuttajamarkkinoinnin kehittäminen
  • Analytiikan hyödyntäminen matkailun kehittämisessä
Nina Lehtomäki, nina.lehtomaki@jamsa.fi,
puh. 044 794 4200
Matkailuesite ja matkamessut 2023
 
  • Uusi Himos-Jämsä matkailuesite on työn alla ja ilmestyy tammikuussa 2023. 
  • 20.-22.1.2023 Himos-Jämsä on myös mukana MATKA-messuilla, jossa jaamme yhteisen osaston Visit Jyväskylä Regionin kanssa.
     
  • Yrittäjä - muistathan ilmoittaa matkailuinfoon joulun ja uuden vuoden ajan tapahtumista ja palveluista sekä muista ajankohtaisista asioista! Himos-Jämsän joulusivu on työn alla joten nyt on aika lähettää materiaalia sitä varten (kuvat + tekstit), sanna.leppanen@jamsa.fi
  • Tägää meidät myös julkaisuihin Facebookissa ja Instagramissa @HimosJamsa, #himosjämsä, #VisitHimosJämsä
Salia Binaud                        Antti Mäkinen                    Ulla Haggrén
Matkailuasiantuntija              Reitistöasiantuntija              Matkailu- ja markkinointi-
p. 040 643 1113                     p. 040 756 1240                 johtaja
salia.binaud@jamsa.fi           antti.makinen@jamsa.fi      p. 040 526 1393
                                                                                          ulla.haggren@jamsa.fi
Seuraa meitä myös somessa!
Facebook
Website
Instagram
Copyright © 2022 

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp