Copy
View this email in your browser


Nieuwsbrief

November 2021
 

OEK 114

De nieuwe OEK is zojuist verschenen en de bezorging is begonnen. Het ledenblad van de afdeling Amsterdam van de Fietsersbond staat weer vol met actualiteiten, ontwikkelingen en columns over het fietsen in Amsterdam.

OEK 114 kun je ook
streamen of downloaden.

 

Politiek, kies voor de gewone fiets!

Snelle jongens verdrijven de fietsers van het fietspad. Kwetsbare fietsers haken massaal af omdat ze het te eng en druk vinden door de groei van het aantal snelle en brede e-voertuigen. Volgens de afdeling Amsterdam van de Fietsersbond kan het zo niet langer. Er moeten keuzes gemaakt worden. Snelle en zware tweewielers moeten naar de rijbaan. In december spreekt de Tweede Kamer over de toekomst van Lichte Elektrische Voertuigen en wij doen daarom een oproep aan de politiek: maak de Amsterdamse fietspaden weer veilig! Kies voor de gewone fietser (OEK en gewone e-bikes met trapondersteuning) en laat je niet verleiden door het flitsende, quasi-duurzame imago van snelle e-bikes. Want tientallen jaren verkeersveiligheidsbeleid dreigt verloren te gaan.

Meer lezen

 
Oud en elektrisch (door Pete Jordan)

Meer dan tien jaar geleden stuurde een fietsfabrikant mijn toenmalige vrouw een nieuwe elektrische fiets, als proefrij-model voor haar fietsenwinkel. Zij, op haar beurt, vroeg mij die fiets een dag lang uit te proberen. Toentertijd werden elektrische fietsen gehypet als de nieuwste grote ontwikkeling van het fietsen...

Lees de hele column van Pete Jordan

 
Spuistraat - verloren voor fietsers?

Sinds juli 2020 kunnen fietsers in de Spuistraat geen gebruik meer maken van het fietspad. Dat is vanwege corona gesloten met hekken en opengesteld voor voetgangers. Stadsdeel Centrum wil nu het fietspad voorgoed opheffen en van de Spuistraat een fietsstraat maken. Maar die wordt te smal...

Meer lezen

 
Hoe reis jij naar Zuidas?

De Taskforce Bereikbaarheid Zuidas en Van A tot Zuidas onderzoeken jaarlijks hoe werknemers, studenten, bezoekers en bewoners van en naar de Zuidas reizen. Dit doen ze om de bereikbaarheid van de Zuidas te verbeteren. Het fietsgebruik in de Zuidas neemt snel toe en daarom zijn de onderzoeksvragen dit jaar meer gericht op de fiets. Wil jij de enquête invullen?

Je vindt de enquête hier

 

De Amsterdamse Fietsersbond is een afdeling van de landelijke Fietsersbond. De afdeling telt ruim 3500 leden waarvan een flink aantal actief opkomt voor de belangen van alle fietsers in Amsterdam. 
Overigens gebruiken we uw gegevens, goed beveiligd, alleen voor deze nieuwsbrief. We delen uw gegevens niet met derden..
Twitter
Facebook
Website
Wilt u deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Klik dan hier.

Fietserbond Amsterdam | WG-plein 84, 1054 RC Amsterdam | 020-6854794 | amsterdam@fietsersbond.nl


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
fietsersbond Amsterdam · WGplein 84 · Amsterdam, Nh 1054 RC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp