Copy
Läs nyhetsbrevet i din webbläsare
Medlemsbrev, oktober 2020

Hej alla!

Här kommer PelletsFörbundets fjärde medlemsbrev för 2020.

Under september har vi hållit ytterligare ett digitalt Installatörsmöte. Nästa evenemang blir PelletsFörbundets strategimöte 5 november. Det blir i form av ett digitalt möte. 

Nu samlar Maria Zettergren in prisuppgifterna för kvartal 3 2020 från producenterna. Vi hoppas få in siffror så snart de är klara, men senast den 15 oktober så kan vi publicera prisindex på hemsidan innan den 20 oktober.Fredrik Zetterlund, 
Kanslichef PelletsFörbundet
Tfn: 08-441 7079
Nytt mobilnr: 070-687 1020

Kalendarium

Kontakta oss om du har tips på ytterligare aktiviteter, kansliet@pelletsforbundet.se

Statistik

Just nu pågår insamling av prisuppgifter till pelletsprisindex för kvartal 3.
Våra statistikrapporter finns på hemsidan på den interna sidan ”För medlemmar” (längst upp till höger). Både helårsrapporten för 2019 och halvårsrapporten för 2020.
Angående uppgifter om leveransvolym har Styrelsen beslutat att vi framöver skapar en ny kategori för ”Ströpellets”. Därför kommer vi på kansliet efterfråga uppgifter om ströpellets för hela året 2020 vid årets slut.

Installatörsmöte

Dokumentation från Installatörsmötet hittar du på vår hemsida under fliken ”För medlemmar” och där krävs inloggning. Kontakta mig om du har tappat bort inloggningsuppgifter.

Strategimöte

Årets strategimöte för PelletsFörbundet kommer hållas 5 november som ett webmöte. Förra året handlade diskussionerna mycket om profilfrågor och främst kommunikation som riktar sig till konsumenter och berör våra installatörer. Men även stöd till förfrågningsunderlag för upphandling av pelletsanläggningar, som också landsting och kommuner har nytta av. Protokoll finns på hemsidan under fliken ”För medlemmar”.
Här uppmanar jag att du gärna får lämna förslag till mig på ämnen att ta upp på strategimötet.
Dessutom kommer vi i samband med strategimötet hålla ett separat webinarium om brand och risk i pelletsanläggningar där vi får höra om förebyggande arbete med P&B Brandkonsult.

Projekt

I ett nytt initiativ mellan PelletsFörbundet och Svensk Solenergi vill vi göra en gemensam kampanj för pellets och solvärme. Alltså att öka synligheten och medvetenheten av teknikkombinationen med pelletsvärme och solvärme. 

Med ett annat initiativ tillsammans med Karlstad Universitet försöker vi få till en studie av hur en villa byggd för uppvärmning med förbränningspanna påverkas vid en konvertering till värmepump. Alltså med avseende på ventilation och fukt i huset.

Certifierade installatörer

Status i Energimyndighetens utredning om nuvarande tredjepartssystem med ackreditering av certifieringsorgan, CIN 2: Nu pågår arbete med att se över certifieringsordningen och lösningsförslag väntas komma i slutet av september. Dock har vi inget nytt att rapportera ännu och vi fortsätter efterfråga detta hos Energimyndigheten.

"Pellets i pressen"

Bränsleberedning till nya Ryaverket – största leveransen hittills för Mared

Göteborg Energi har beslutat att investera 500 miljoner kronor för att bygga en ny topplastpanna vid Ryaverket. Effekten kommer att vara 140 MW och träpulver blir huvudbränsle. Denna anläggning utrustas med de största tillgängliga hammarkvarnar som finns för sönderdelning av träpellets till träpulver.
Källa: Bioenergitidningen

Så väljer du uppvärmningssystem

Energirådgivningen i Karlstad berättar att oavsett om man producerar nytt eller flyttat in i ett gammalt hus - att bestämma sig för vilken värmekälla man ska ha till huset kan vara en tuff uppgift. Det finns en rad olika alternativ och för att veta vilket som passar bäst för just ditt hem är det bra att rådfråga någon som kan. Pellets är mindre arbetskrävande och dessutom miljövänligt alternativ.
Källa: KHaktuellt
Twitter
Facebook
Hemsida
Copyright © 2020 PelletsFörbundet, All rights reserved.


Avregistrera dig från nyhetsbrev och inbjudningar från PelletsFörbundet


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
PelletsFörbundet · Kammakargatan 22 · Stockholm 11140 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp