Copy

Verslag van een succesvolle dag in Amsterdam.

Jaargang 9 - nummer 5

Francophone Africa Business Forum

Om 04:15 uur ging de wekker.
Opgestaan, snel gedoucht en aangekleed
Daarna in de auto gestapt richting Amsterdam om een conferentie bij te wonen. Een conferentie waar Afrikaanse ondernemers en Nederlandse ondernemers/bedrijven met elkaar netwerken en discussiëren over handel tussen Afrika en Nederland.
Gelukkig goed kunnen doorrijden en 10 minuten voor 7 was ik al in Amsterdam. De auto bij Artis zoo geparkeerd, van hieruit was het nog 10 minuten lopen naar het Tropenmuseum, dáár was nl. het evenement FAB Forum.
Eenmaal daar aangekomen kreeg ik bij de receptie een plaatje waar mijn naam en de naam van de stichting Aman-Iman op stond gedrukt. Op een groot scherm zag ik in het groot “welkom Abakoula Argalaless” staan.
Nu vraag je je af; “Wat moet de kleine Abakoula tussen al die grote jongens, allemaal sjiek in maatpak?” Ik had voor deze gelegenheid ook mijn pak maar aangetrokken.
“Ja, wat moet ik hier ?”, en “wat brengt mij hier tussen al die grote ondernemers en grote bedrijven?”
Abakoula als voorzitter van een kleine ideële stichting tussen al die grote ondernemers/ handelaren is wel een vreemde geit tussen een kamelen-evenement.
Maar toch, ik geloof in netwerken en ik geloof erin dat je succes moet en kunt opzoeken. Succes kom je niet achter een gesloten deur tegen.
19 juli 2017 kwam ik Arne Doornebal (journalist en werkzaam bij Dutch-African Business Council) in Amsterdam tegen toen ik uitgenodigd werd om te komen vertellen over de migratie problematiek en de situatie van de zwarte Afrikaanse migranten in Libië voor het programma Zembla.
Ik raakte in gesprek met Arne Doornebal. Hij vertelde mij dat hij bezig was om een evenement in november te organiseren voor Afrikaanse en Nederlandse ondernemers. Hij zou het leuk vinden als ik deel kon nemen aan dat evenement.
Ik had toen al meteen gezegd dat ik geen ondernemer was, maar dat ik gewoon een hard werkende man was, die 5 dagen in de week werkt, een gezin heeft en dat ik een voorzitter van een kleine ideële stichting ben, die gerund word door vrijwilligers. Ik verdien als vrijwilliger alleen de eer en voldoening.
Maar Arne Doornebal geloofde in mijn gedrevenheid en zei; “Kom gewoon, je weet het maar nooit wie je daar tegen komt”.

Dus 1 november was het zover, dan maar naar Amsterdam. Ja hoor, het was echt een gigantisch groot evenement voor alleen maar grote ondernemers. Er waren diversen delegaties uit Frans sprekende Afrikaanse landen. Er was ook een delegatie uit Niger, mijn geboorteland, aanwezig. Ik heb de voorzitter van de delegatie uit Niger gesproken en vragen gesteld wat hij van Nederland vond.
Verder heb ik de hele dag meegelopen en meegedaan aan diverse workshops/ gesprekken gevoerd met diverse bedrijven zoals iemand van de Rabobank; hij gaf mij zijn kaartje en vroeg of ik contact met hem zou willen opnemen en ik beloofde het ook te doen.
Aan het eind van de dag werden wij getrakteerd op Afrikaanse muziek.
Het was een geweldige en succesvolle dag.

  Maar wat levert het op voor Abakoula en de stichting
  Aman-Iman? Zoals ik al zei “succes moet je opzoeken
  en  ik geloof in netwerken.”
  Wat deze dag oplevert voor Abakoula kunt u aflezen
  aan mijn gezicht.
  Wat het voor onze stichting Aman-Iman oplevert, dat
  zullen we zien.
 
Bedankt Arne Doornebal voor de uitnodiging en voor een onvergetelijke mooie dag.
Bedankt allen voor het lezen en tot het volgend verslag van kleine Abakoula tussen al die grote ondernemers.
Volg Aman-Iman op Facebook       Volg Abakoula op Twitter       Doorsturen 
Stichting Aman-Iman
Heerdergroenweg 43
6224 JL Maastricht
Nederland
+31 (0)6-20020460
info@aman-iman.nl 
afmelden
Email Marketing Powered by Mailchimp