Copy

Nieuwsbrief

Editie 19 - 2020

Summertime Sadness*


Gisteravond zag ik de film Palm Springs, een liefdesgeschiedenis in een tijdlus. Hoe is het om gevangen te zitten in een eeuwig durende herhaling? Deze film is een soort van zonnige Groundhog Day en zo ongewild een prachtige metafoor voor de coronatijd. Frustrerend, relaxed, bedroevend, relativerend, alle emoties komen voorbij. Zaken krijgen een nieuwe waarde. Zo is schaamte iets dat de hoofdpersonen al snel kwijt raken; morgen is iedereen die niet in de tijdlus zit alles weer vergeten. Welke zaken zijn bij jou in een ander licht komen te staan door corona? Heb je al tijd gehad om erover na te denken?

Het zijn tijden die verdomd vermoeiend bleken. Tegelijkertijd stijgen mensen boven zichzelf uit, worden comfortzones opgerekt en werden er nieuwe digitale werelden werden verkend. Fysiek en digitaal werd geherwaardeerd, zowel positief als negatief. Minder boeken werden uitgeleend, maar elk boek was misschien wel belangrijker dan de velen hiervoor. We ontdekte dat we snel terugvielen op onze oude kern en dat we online moeten versnellen. Het is een tijd die voorlopig nog niet voorbij zal zijn. Al werd er al onderzoek gepubliceerd dat de veranderde inzichten eerder tijdelijk lijken te zijn. Welke veranderingen moeten blijven, daar ga ik in de vakantie eens goed over nadenken. Mocht jezelf hier iets over kwijt willen, laat het ons weten!

In deze laatste nieuwsbrief -voor een pauze van 4 weken- nog volop kansen om aan jezelf of aan een idee te werken. Ik wens jullie een mooie zomer en bedankt voor alle fijne samenwerkingen, reacties en ontmoetingen!


Egid van Houtem, programmaleider Cubiss Limburg

* Lana del Rey - Summertime Sadness

Geef jezelf een upgrade

Als bibliotheekmedewerker is het van belang dat je je blijft ontwikkelen. Dat niet alleen, het is ook leuk. Om je daarbij te helpen kun je weer een cheque aanvragen voor jouw persoonlijke ontwikkeling binnen de openbare bibliotheek. Samen met een coach ga je je ontwikkelmogelijkheden en de volgende stap in je carrière onderzoeken. Lees hier hoe je de cheque kunt aanvragen en wat de voorwaarden zijn.


Taal & Tablets

Bij Bibliotheek Lek & IJssel is het nieuwe programma 'Taal & Tablet' in het kader van gezinsaanpak een succes! Laagtaalvaardige ouders met kinderen in de leeftijd van 2 t/m 6 jaar krijgen 20 weken lang een iPad met daarop educatieve apps te leen. Onder leiding van de leesconsulent zijn er een aantal thematische bijeenkomsten op school, gecombineerd met een educatief programma voor thuis. Ouders werken op laagdrempelige en speelse wijze samen met hun kind aan hun taal- en digitale vaardigheden. Kijk hoe het precies werkt en wat er meer met dit programma kan!
Vraag innovatiegelden aan

Er is veel veranderd de afgelopen tijd. Ook in positieve zin: veel innovatieve projecten, vooral digitaal, hebben een boost gekregen. De Innovatieraad wil jou en je bibliotheek daar verder mee helpen en heeft innovatiegelden beschikbaar gemaakt. Heb je een sluimerend project dat je graag wilt lanceren of een idee wat je waar wilt maken? Kijk hier waar de plannen aan moeten voldoen en vraag geld aan voor je project.
Doe mee!

Vorig jaar zijn we gestart met een aantal initiatieven binnen de Gezinsaanpak. Eén daarvan is de BoekStartTrommel; een mooie manier om ouders te wijzen op het belang van (voor)lezen. Vanwege het succes willen we dit aan alle Limburgse bibliotheken aanbieden. Heb jij ideeën hoe je de BoekStartTrommel in kunt zetten? Ook als je nog geen tijd hebt gehad om een plan uit te werken of als er door de coronamaatregelen wellicht wat zaken onzeker zijn. Lees hier hoe je meedoet en laat het ons weten voor 6 augustus! 
FIJNE VAKANTIE!

Delen Delen
Tweet Tweet
Delen Delen
Doorsturen Doorsturen
Bekijk deze e-mail in uw browser

Copyright © 2020 Cubiss, All rights reserved.
*|IIF:ARCHIVE_PAGE|* U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u zich heeft ingeschreven via onze website of via e-mail.IEND:IFI*

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je daarvoor hebt aangemeld of omdat jouw bibliotheek jouw mailadres heeft opgegeven.
Voorkeuren aanpassen of uitschrijven.


 
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
https://www.cubiss.nl/