Copy
Arctic Sport -uutiskirje / Lue selaimessa

Hei lappilainen liikunta-alan aktiivi!

Tervetuloa Arctic Sport -uutiskirjeen pariin! Uutiskirjeessä ajetaan tietoa liikunta-alan kehityksestä Lapissa ja muualla. Voit tilata uutiskirjeen tästä
saadaksesi säännöllisen tietopläjäyksen.

Voit ehdottaa myös omaa juttuasi uutiskirjeeseen osoitteeseen: pirkko.sivonen(a)lapinliitto.fi
Seuraava uutiskirje ilmestyy 30.10.2019

 

Sisältö

  • Mikä on Arctic Sport verkosto?
  • Alankomaiden Piilaaksossa yhdistyy teknologia ja urheilu
  • Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratuki
  • Lapin Urheilugaala 11.1.2020
Jaa uutiskirje kaverille

Arctic Sport -verkosto tähtää kärkipaikalle liikunta-alan kehityksen kelkkaan


Kuva: Heikki Kiiskinen / Lapin Seurapäivä 18.5.2019

 

Mitä?
Arctic Sport -verkosto edistää:

  • Urheilu-, liikunta-, ja hyvinvointialojen innovaatioita ja niiden pääsyä markkinoille
  • Alan koulutusta ja osaamista
  • Uuden teknologian ja kestävän kehityksen mukaisten toimintatapojen haltuunottoa
  • Terveellisiä elämäntapoja ja Lapin houkuttelevuutta asuinpaikkana

Miten?

 Kokemusten ja asiantuntemuksen jakaminen Haasteiden kanssa ei tarvitse kamppailla yksin
Mielessä idea?Verkostosta sparrausapua ideoiden muuttamiseksi konkreettisiksi
Yhdessä voi tarttua mahdollisuuksiin, joihin ei yksin resurssit riitä Pienikin toimija voi päästä mukaan yhteistyöprojekteihin, joilla kehitetään Lapin liikuntakenttää
Halua kasvuun? Mahdollisuus löytää uusia kumppaneita Lapista ja maailmalta
Kansainvälinen yhteistyö → Täydentävää osaamista muualta Euroopasta paikallisten vahvuuksien tueksi

Kenelle?

Arctic Sport -verkosto on avoin verkosto, johon on tervetulleita yritysten, urheiluseurojen, kuntien, koulutusorganisaatioiden edustajat sekä kaikki liikunta-alan kehittämisestä kiinnostuneet.

Miten pääsee mukaan?
Seuraamalla Arctic Sport -uutiskirjettä, saat tietoa tulevista tapahtumista. Voit myös ehdottaa omia juttujasi uutiskirjeeseen ja jakaa kokemuksiasi muille. Voit esittää ideoita ja toiveita verkoston toiminnasta yhteyshenkilöille, joiden yhteystiedot löydät nettisivuiltamme.

 

Lue lisää: arcticsport.fi

Alankomaiden Piilaaksossa yhdistyy teknologia ja urheiluKuva: Valeria Szabo

Aikanaan Philipsin tehtaiden ympärille syntynyt Eindhoven tunnetaan tänäpäivänä innovaativisista yrityksistään ja teknologiaosaamisestaan. Kävimme kesäkuussa Inno4Sports -hankkeen kanssa tutustumassa kumppanialueemme liikunta-alan ekosysteemeihin.

Eindhovenissa teknologiaa ja dataa hyödynnetään vahvasti innovaatiotoiminnassa sekä yksityisellä että julkisella sektorilla. Kaupunki on hyödyntänyt kaupunkisuunnittelussa mm. gps-dataa urheilijoiden sykemittareista parantaakseen matalan kynnyksen mahdollisuuksia liikkumiseen. Lisäksi kaupungilla on käytössään sovellus, joka kannustaa senioreita liikkumaan. Saimme selville myös hollantilaisten uintimenestyksen salaisuuden: paikallinen liikunta-alan korkeakoulu oli ensimmäisiä, joka kehitti vedenalaisia kameroita hyödyntävän mittaustekniikan optimoidakseen kulman, jossa uimarit hyppäävät altaaseen.

Vierailimme Eindhovenin "Piilaaksossa" High Tech Campuksella, jossa teknologiayritykset kehittävät uusia innovaatioita. Myös yritykset hyödyntävät loppukäyttäjiä tuotekehityksessään: eräs alueen tutkimusorganisaatio hyödyntää juoksun alkeisryhmää kehittääkseen juoksuvalmennukseen soveltuvaa sykemittaria.

E-urheilun mahdollisuudet kirvoittivat osallistujien kesken pohdinnan siitä, onko e-urheilu lainkaan urheilua. Oli tai ei, kaikki olivat samaa mieltä siitä, että ala on niin merkittävässä asemassa, ettei sitä voi jättää huomiotta: e-urheilulla on maailmanlaajuisesti arviolta 400 miljoonaa säännöllistä seuraajaa. Alan liikevaihto vuonna 2018 oli yli 800 miljoonaa ja sen odotetaan kolminkertaistuvan vuoteen 2022 mennessä. Exergames eli peliteknologiaan yhdistetty liikkuminen nähtiin yksimielisemmin mahdollisuutena kannustaa erityisesti lapsia liikkumiseen.

Inno4Sports -hankkeen järjestämän matkan tarkoituksena oli oppia hyviä käytäntöjä, joista valikoidaan sopivimmat hyödynnettäväksi Lapissa. Mukana oli hankkeen koordinaattori Pirkko Sivonen Lapin liitosta, Heikki Hannola Lapin AMK:sta ja Pikka-Maaria Laine Lapin yliopistosta.

Haku Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukeen avautuu 12.11.


Vuoden 2020 seuratuen haku avautuu 12.11.2019 ja päättyy 10.12.2019. Päätöksistä tiedotetaan kirjallisesti huhtikuun loppuun 2020 mennessä.

Kannattaa aloittaa hankesuunnittelu pikimmiten. Lapin Liikunta ja oma lajiliittosi sparraa tukea hakevia seuroja. Haku tehdään sähköisenä Suomisport -palvelussa. Hakulinkki avataan ministeriön nettisivuilla 12.11.2019.
 
Hakuohjeet OKM :n sivuilla (vielä 2018 pohjilla).
Seuratukea 2019 saaneet kaksivuotiset hankkeet (jatkohanke): Haussa erillinen lisätietokohta, jolla raportoidaan hankkeen käynnistymistä eli ensimmäisestä hankevuodesta.

Lapin Urheilugaala 11.1.2020

 
Kolmas Lapin Urheilugaala järjestetään lauantaina 11.1.2020 Rovaniemellä SantaParkissa. Gaala on kiitoksen osoitus toimijoille, sidosryhmille ja yhteistyötahoille urheilun ja liikunnan eteen tehdystä työstä ja saavutuksista. Edelliset Urheilugaalat ovat olleet erittäin onnistuneita ja saaneet paljon positiivista julkisuutta. Tapahtumat ovat olleet loppuunmyytyjä, jonka lisäksi livestream- lähetyksiä on seurannut yli 2 000 katsojaa.
 
Illalliskorttien myynti on avattu osoitteessa:
https://www.lapinliikunta.com/seura/lapin-urheilugaala/illalliskorttien-tilaus/
 
Ehdotuksia palkittavista otetaan vastaan 29.10.2019 saakka.
Palkintoluokat: https://www.lapinliikunta.com/seura/lapin-urheilugaala/palkintoluokat/

Lue lisää Arctic Sport -verkostosta osoitteessa arcticsport.fi
ja seuraa somessa #ArcticSportLapland

 

Arctic Sport -uutiskirje lähetetään lappilaisille liikunta-alan toimijoille kuten seuroille, yrityksille ja kunnille kerran kuussa. Arctic Sport verkoston viestintä tapahtuu 2019-2020 Inno4Sports -hankkeen johdolla.

Palautetta ja ideoita uutiskirjeeseen ja verkostoon liittyen voit lähettää osoitteeseen pirkko.sivonen(a)lapinliitto.fi


Tilaa uutiskirje | Lopeta uutiskirjeen tilaaminen


This email was sent to <<Sähköpostiosoite>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Arctic Sport · Hallituskatu 20b · Rovaniemi 96100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp